Ліга чемпіонів. 2-й кваліфікаційний раунд. «Хімік» бере переконливий реванш!

23:05 | 15 октября 2019
Ліга чемпіонів. Ліга чемпіонів. 2-й кваліфікаційний раунд.  «Хімік» бере переконливий реванш!

Южненська команда продовжує боротьбу за путівку до групового турніру престижних змагань 

 

Після фіаско у Загребі – 0:3 керівництво діючого чемпіона Суперліги запевнило своїх уболівальників, що розібралося в його причинах, зробило правильні висновки, і що у матчі-відповіді ті обов’язково побачать волейбол значно ліпшої якості. Дуже приємно, що ці слова не розійшлися з ділом, і «Хімік» справді досить впевнено контролював хід подій на майданчику.

 

«ХІМІК» - «МЛАДОСТЬ» (Хорватія) – 

3:0 (25:23, 25:23, 25:21)

«Золотий сет» - 15:8

 

«Хімік»: Степановська (набрала 4 очки), Бойко (27), Маєвська (4), Скрипак (6), Козлова (14), Фролова (6); Нємцева (л), Микитюк (1). Тренер – Євген НІКОЛАЄВ. 

«Младость»: Павічич (16), Юришич (2), Грбавіца (8), Врбанц (7), Бутіган (7), Штімац; Матич (л), Волмут (2), Кулич (7), Фройнд (1), Дік.  Тренер – Саша ІВАНІШЕВИЧ. 

Судді: Вольф (Швейцарія), Бенсімон (Ізраїль). 

Тривалість матчу: 77 хв. (26+27+24). "Золотий сет" - 14 хв. 

Кращі гравці (за версією ФВУ): Бойко – Павічич. 

15 жовтня. Южний. ФСК "Олімп". 775 глядачів.

 

Перший матч - 0:3. 

 

Головний тренер южненок приготував суперницям кілька неприємних сюрпризів. Першим стала їхня максимальна агресивність на подачах, що в підсумку вилилося у добрих 11 ейсів. Другим – завидна мобільність на блоках, завдяки яким господарки майданчику здобули 14 очок. Третім – поява у стартовому складі Дар’ї Степановської та Анастасії Маєвської, котрі вагомо посприяли втіленню у життя двох вищезазначених пунктів. Нарешті, четвертий – на диво продуктивна зв’язка Ольга Скрипак – Юлія Бойко, завдяки чому остання з них стала для хорваток найбільшим головним болем. Попри відчайдушні старання гостей на блоках, вона обводила чи «прошивала» їх на кілька порядків вправніше, ніж їй вдалося це у Загребі. І «Хімік» дуже швидко прибрав ігрову ініціативу до власних рук…

 

Взагалі, перших два сети виявилися ідентичними наче з копіювального паперу. В обох южненки брали кілька розіграшів на «розкачку», далі створювали шестиочкові гандикапи і тривалий час втримували здобуту перевагу, та, нарешті, видавали валідольні провали у кінцівках, хоча, все ж таки, з хепі-ендами. Відверто кажучи, їм у солідній мірі щастило, що контрдіям хорваток, яких настирливо вела за собою Катарина Павічич, у кульмінаційні моменти не вистачило точності. Особливо на подачах, де загалом підопічні Саші Іванішевича припустилися жахливих 18 помилок.

 

Третя ж партія тривалий час складалася на користь гостей, але в кінцівці Бойко, якій дуже вчасно допомогла Тетяна Козлова, знову схилила шальки терезів на бік «Хіміка».

 

Отже, «золотий сет»! Утім, по-справжньому «золотим» він виявився виключно для підопічних Євгена Ніколаєва, які буквально «винесли» суперниць, без жодного шансу для останніх.

 

Таким чином, южненська команда пробилася до 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, і вже 22 жовтня проведе на виїзді перший поєдинок проти чеського клубу «Оломоуц»…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник