Суперліга (чоловіки). Анонс 1-го туру. Стартовий сюрприз від «Серця Поділля»

03:05 | 10 октября 2019
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 1-го туру.  Стартовий сюрприз від «Серця Поділля»

Схоже, у нинішньому сезоні боротьба за медалі вийде напрочуд гострою 

 

Якщо у чемпіонаті жіночої Суперліги вже встигли визначитися явні фаворити та аутсайдери, то чоловічий лише розпочинається. У міжсезоння сталося чимало цікавого: до елітного дивізіону, за рішенням Виконкому ФВУ, повернулися харківський «Локомотив» та хмельницький «Новатор», однак розширення ліги не відбулося через відмову від участі в турнірі сумського «ШВСМ-СумДУ» та лубненського «Фаворита».

Також у багатьох командах сталося чимало кадрових змін, але головний сюрприз у цьому сенсі буквально за кілька днів до початку чемпіонату видало «Серце Поділля»…

 

 

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «НОВАТОР»

Вінниця. СК ВНМУ (11 жовтня – початок о 19:00. 12 жовтня – початок о 13:30)

 

Судячи з усього, історичне «срібло» Суперліги, що команда виборола у минулому сезоні, її керівництво порахувало лише як хороший аванс на майбутнє. І не стало почивати на лаврах, а поставило перед собою більш серйозні цілі та взялося шукати можливості для кадрового підсилення. В результаті, попри збереження торішніх лідерів (крім ліберо Дениса Фоміна, котрий вирушив до французького «Камбре» та зв’язуючого Дмитра Сторожилова, який перебрався до грецького «ОФІ Кріт») – діагональних Володимира Сидоренка і Андрія Горбенка, центрального блокуючого Сергія Руденка тощо, у міжсезоння «сердечки» переконали вдягнути свою форму ряд відомих виконавців – догравальника Кирила Клочка (попередній сезон розпочав у складі «Новатора», а завершив у чорногорському «Єдінство Бемакс»), центрального блокуючого Віктора Щекалюка (кілька останніх років виступав у різних закордонних командах), зв’язуючого Віталія Щиткова (кілька останніх сезонів провів у Польщі та Росії), а також зв’язуючого Іллю Поліщука та ліберо Віктора Краєвського (минулий сезон провели у «Політехнік-Одеса»).

 

Ну, а головна «родзинка» трансферної діяльності «Серця Поділля» - це його новий наставник Віктор Болдарєв. Щоправда, цей спеціаліст нам більше відомий по роботі з жіночими командами («Іскрою», «Лутугіно» та «Сєвєродончанкою»), але останні вісім сезонів він працював із чоловіками у Бахрейні та ОАЕ. Які саме тонкощі тренерської стратегії він практикуватиме у Вінниці – незабаром дізнаємося!

 

Що ж до «Новатора», то з основних виконавців минулого сезону у розпорядженні наставника Романа Ковальчука залишився лише досвідчений центральний блокуючий Андрій Перепадя. Також в амплуа ліберо готовий виходити на майданчик особисто президент клубу Іван Терещук. Усі інші – переважно зовсім молоді спортсмени, для яких стартуючий сезон є чудовою можливістю на повну заявити про свої здібності. Але, зрозуміло, в анонсованому турі хмельничанам у Вінниці доведеться дуже складно…

 

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ»

Вінниця. СК ВДПУ (11 жовтня – початок о 17:00. 12 жовтня – початок об 11:00)

 

«МХП-Вінниця», яка поки що повернулася до вінницького СК ВДПУ, у міжсезоння суттєвих страт не зазнала, якщо не рахувати прощання зі зв’язуючим збірної України Владиславом Діденком (віднині той виступатиме у французькому клубі «Нансі»). Залишився і вправний бомбардир – діагональний Віктор Шаповал. Для вдалого старту сезону цього цілком достатньо, а якщо виникне необхідність підсилення, ймовірно, керівництво клубу зможе вирішити це питання по ходу сезону.

 

У свою чергу, дебютант Суперліги, зазнавши у міжсезоння солідних кадрових ротацій, спробував зібрати колектив, який однозначно не буде пасти задніх (і наявність у розпорядженні наставника Сергія Терейківського таких виконавців, як, зокрема, догравальники Володимир Мірчев, Владислав Тищенко і Микита Лубан, центральний блокуючий Микола Рудницький, діагональний Артур Гандзій тощо дозволяють на це сподіватися). Цілком можливо, «Житичі-ЖНАЕУ» навіть націлюються поборотися за місце у квартеті найсильніших. Якщо це справді так, то у стартовому турі їхнє протистояння з ВК «МХП-Вінниця» стає найбільш інтригуючим! 

 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «ЛОКОМОТИВ»

Харків. ПС «Локомотив» (11 жовтня – початок о 17:00. 12 жовтня – початок об 11:00)

 

Ще два-три роки тому ця дуель справедливо вважалася уособленням найкращим показником рівня вітчизняного клубного волейболу, але зараз ситуація абсолютно інша. Якщо «Барком-Кажани», попри втрату центрального блокуючого Юрія Семенюка (який на чемпіонаті Європи отримав прізвисько «Монстр-блок» і новий сезон проведе у складі бельгійського клубу «Маасейк) та зв’язуючого Сергія Євстратова (перейшов до чеського «Блек Волей») швидко віднайшов їм гідну заміну в особах, відповідно, Олександра Терещука (перейшов із «Серця Поділля») та Дмитра Шломіна (кілька останніх сезонів відіграв за кордоном) і залишається головним претендентом на черговий чемпіонський титул, то у «Локомотива» все значно складніше. Його представлятимуть кілька ветеранів солідного віку (наприклад, 35-річний догравальник Євген Капаєв) та зовсім молоді спортсмени, для переважної більшості з яких старт у Суперлізі буде дебютним.

 

До речі, головним тренером харків’ян став добре знайомий шанувальникам волейболу у недавньому минулому ліберо Сергій Кисіль, а допомагатиме йому відомий спеціаліст Ігор Зябліцев.

 

Залишається додати, що ігри мали відбутися у Львові, але через форс-мажор із загруженністю ПС «Галичина» їх перенесли до Харкова. 

 

«ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»

Харків. СК НЮУ (11 жовтня – початок о 16:00. 12 жовтня – початок о 12:00)

 

«Юристам» вдалося зберегти майже всіх основних виконавців минулого сезону, плюс до них приєдналися височенний центральний блокуючий Іван Черняк (його зріст 210 см, раніше грав за «Житичі» та «Політехнік-Одеса»), вправний бомбардир – діагональний Іван Кривобок (минулий сезон завершував у «ШВСМ-СумДУ») і цікавий молодий талант – догравальник Владислав Павлюк (попередній сезон розпочинав у складі «Новатора»). Отже, команда підібралася досить «зубата», і на що вона реально спроможна – поки питання риторичне.

 

Основних торішніх виконавців зберіг і «Буревісник-ШВСМ». А тут до нього приєднався ще й відомий догравальник Олексій Денін, який однозначно посилить атакуючу міць команди.

 

Отже, у цьому протистоянні теж очікується інтрига не на жарт…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник