ЧЄ-2019 (чоловіки). 3-й тур. Українська настирність здолала чорногорську непоступливість!

03:20 | 17 сентября 2019
 ЧЄ-2019 (чоловіки).  ЧЄ-2019 (чоловіки). 3-й тур. Українська настирність здолала чорногорську непоступливість!

Підопічні Угіса Крастіньша зробили другий вдалий крок до потрапляння у плей-офф 

 

За словами наставника збірної Чорногорї Велько Башіча, вихід його команди до фінального раунду континентальної першості вже став неординарною подією в історії волейболу цієї країни. Тому до Нідерландів його підопічні прибули у відмінному настрої, чудово усвідомлюючи, що гучних сенсацій від них ніхто не очікує. Проте це аж ніяк не означало, що чорногорці апріорі змирилися з роллю таких собі хлопчиків для побиття. Бо в них є свій неординарний стиль гри та, зрештою, зрозумілі амбіції. І недооцінка їхніх можливостей могла коштувати дуже дорого. У цьому вже переконалися естонці, а тепер отримали змогу переконатися й українці. Щоправда, наші хлопці зуміли вчасно схаменутися, перебудуватися психологічно й тактично і, зрештою, довести справу до напрочуд важливої перемоги…

 

ГРУПА D
УКРАЇНА – ЧОРНОГОРІЯ – 3:1

(19:25, 25:18, 25:15, 25:19)

 

Україна: Діденко, Плотницький (набрав 17 очок), Семенюк (16), Вієцький (16), Єрещенко (12), Терьоменко (8); Брова (л), Фомін (л), Полуян. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

 

Чорногорія: Чачіч (16), Йєсменіца (2), Чулафіч (15), Боїч (7), Г.Чук (3), Штругар (5); Лакчевіч (л), Міліч (1), Б.Чук, Вукашиновіч, Мініч. Тренер – Велько БАШІЧ.

 

Тривалість матчу: 102 хв. (25+24+24+29).
Судді:
Бернстрьом (Швеція), Поп (Румунія).
Кращі гравці (за версією ФВУ):
Плотницький/Семенюк – Чачіч/Чулафіч.

 

16 вересня. Роттердам. Ahoy Sport & Exhibition Centre. 450 глядачів.

 

Під час першої партії склалося враження, що українські волейболісти перебувають в стадії прокидання. Тобто, очі вже протерли, але що відбувається навкруги – ще не второпали. Тож прогальмовували у швидкості, а тому абсолютно не спрацьовував блок, через це страждала якість прийому, а це, в свою чергу, відчутно позначалося на результативності. Чорногорці же користувалися всім тим напрочуд вдало, благо, у Воїна Чачіча та Мілоша Чулафіча в атаках виходило майже все. Тому й стартовий сет цілком закономірно завершився на користь «червоно-жовтих».
Але у другій партії підопічні Угіса Крастіньша «прокинулися», що називається, на повну. Нарешті вони забігали й застрибали саме так, як мали робити від початку. Центральні блокуючі Юрій Семенюк та Дмитро Терьоменко почали «гасити» чужі удари, ліберо Горден Брова одразу ж налагодив куди більш продуктивний колективний прийом, зв’язуючий Владислав Діденко отримав можливість розумно креативити, а на вістрі атак потужно заголосила «гармата» Олега Плотницького. Якщо в стартовій партії капітан української збірної не набрав жодного очка, то в другій – цілих сім. І, звісно ж, багато в чому сприяв кардинальному переламу сценарію подій на майданчику.


Наступний сет за своїм розвитком багато в чому нагадав попередній, з тією лише різницею, що вирішальний ривок «синьо-жовті» організували на подачах Владислава Діденка, видавши ривок – 8:0. При цьому слід відзначити універсальну корисність Яна Єрещенка та бомбардирський хист Дмитра Вієцького.
Однак якщо хто гадав, що опір чорногорців було остаточно зламано, той не вгадав. У четвертій партій підопічні Велько Башіча, зробивши вірні висновки з невдач у партіях попередніх, також дещо перебудувалися і на повну задіяли «гармату» Мілоша Чулафіча, який записав до свого послужного списку одразу 9 очок із 15 загальних. І українська команда локально поступалася – 15:17. Проте саме тоді на лінію подач вийшов Олег Плотницький, який, нарешті, повністю опанував себе психологічно, та видав серію із трьох ейсів, яка увінчала колективний контрривок – 6:0. Довершив же справу, своєчасними блоками та першими темпами, Юрій Семенюк. Тож, образно кажучи, українська настирність все ж здолала чорногорську непоступливість!

 

 

 

 

 

 

В іншому поєдинку дня збірна Польщі цілком прогнозовано не залишила жодних шансів команді Чехії – 3:0 (25:18, 25:12, 25:15). Таким чином, після трьох турів збірна України перемістилася у таблиці на третю позицію і тепер, щоби зберегти її за собою за підсумками усього групового раунду, у наступному турі їй … необхідно з будь-яким рахунком обіграти команду Естонії. До речі, цей поєдинок, як і наступний із Польщею, вона проведе вже в Амстердамі, у Sporthallen Zuid...

 

Прес-служба ГО ФВУ 

 

 

 

Источник