Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Основну перевагу ми мали на сітці»

00:10 | 09 марта 2014

Головний тренер ВК «Сєвєродончанка» Гарій ЄГІАЗАРОВ відповів на питання прес-служби ФВУ матчів 13-го туру з «Орбітою-ЗТМК-ЗНУ».

 

- Гарію Шамоєвичу, за рахунок чого «Сєвєродончанки» вдалося добитися перемог в цих принципових поєдинках?

- На мій погляд, особливо в першому матчі, завдяки атаці та блоку, а також, незначно - за рахунок подачі та прийому. Основну перевагу ми мали на сітці. В цілому тактичні задумки вдалися, але не можу казати, що ми виконали все на 100%, але того, що ми зробили вистачило для двох перемог.

Це, безумовно, важливі звитяги, і вони повинні давати позитивний імпульс, тим більше, що ми двічі програли в Запоріжжі, але в фінальних матчах зовсім інша психологія. Ці перемоги в жодному разі не говорять, що саме на нашу користь завершаться матчі і на другому етапі.

- В стартовій партії першого двобою «Сєвєродончанка» поступалася 13:18…

- В цей період гра була нервовою з великою кількістю помилок з обох сторін, а особливо з нашою. Але нам вдалося заспокоїтися. В той момент спрацювала заміна. На подачу вийшла Литвиновська, і нам вдалося вибити суперника з прийому, разом з цим запрацював блок, захист, контратака. За рахунок цього вдалося виграти партію.

- Ключовий момент другого дня, на мій погляд, старт четвертої партії, коли «Сєвєродончанка» поступалася 1:5, програвши і попередню партію…

- Причому ми програли ії, лідируючи в рахунку 22:18. Програли тому що з шести атакуючих ударів добили лише один. На цьому фоні розпочали четверту партію. Далі, за рахунок атаки, а особливо блоку, вдалося налагодити гру та переломити суперника.

- Поставлю перед вами таке ж питання, що й перед вашім візаві. Команди обмінялися двома домашніми перемогу. Чи можливо в такому випадку говорити про серйозний вплив на результат свого поля?

- Тоді не стільки вплинув фактор свого поля, скільки наша погана гра, особливо на сітці, де ми повністю поступилися супернику. Жоден з гравців не впорався з нападом, а в такому випадку складно розраховувати на перемогу.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник