Зимовий Кубок України: на фінішній прямій

22:25 | 07 марта 2014

Фінальний тур серед юнаків до 18 років розпочинає серію фінальних турнірів Зимового Кубок України 2014 з волейболу пляжного. Настав час проаналізувати попередні результати та визначити претендентів на медалі.

 

Юнаки до 18 років (1997-98 р.н., фінал – м. Херсон, 8-10 березня).

Найвищий рейтинг перед фіналом мають дві команди з Рівного, проте їхня участь у фіналі під питанням. З огляду на це головними претендентами на золоті нагороди залишається збірна Іллічівськ-Херсон - Романюк / Стасенко, які виступатимуть в рідних стінах. Основну конкуренцію для них складатимуть команди з Ужгорода, Іллічівська та Миколаєва.

 

Дівчата до 18 років (1997-98 р.н., фінал - м. Харків, 14-16 березня).

В даній віковій категорії дівчат з однієї сторони - ім"я фаворита турніру відоме для всіх, а з іншої - досить важко визначити переможця фінального туру. Адже перемігши в першому турі, команда Алушти Михайлик / Буянкіна, були лише 3-ми на наступному етапі. Ще один з претендентів на перемогу вважається збірна Суми-Чернігів - Демідова / Лисенко, які виграли 2-ий тур, а на першому були призерами, хоча й з іншими партнерками. В боротьбу за призові місця також втрутяться представникі команд Миколєва, Суми-Дворічна, Харків-Дніпропетровськ, Суми та Чернігова.

 

Юнаки до 16 років (1999-2000 р.н. фінал – м. Рівне 14-16 березня).

На жаль саме в цій віковій категорії не відбувся 2-ий тур, який співпав із загостренням ситуації в країні. За результатами 1-го туру беззаперечними лідерами є представники Рівного, які посіли всі призові місця. Але це ще не гарантує для них повторення аналогічного результату під час домашнього фіналу, адже конкуренція в даній віковій категорії надзвичайно велика. Медальні амбіції готові продемонструвати представники Чернігова, Кіровограда, Херсонської та Одеської областей.

 

Дівчата до 16 років (1999-2000 р.н., фінал - м. Гола Пристань, 22-24 березня).

За результатами перших двох турів досить важко судити про розподіл сил під час фіналу, адже географія учасників досить сильно різнилась. Проте очевидно, що команди Голої Пристані докладуть максимальні зусилля для здобуття перемоги перед своїми уболівальниками. Однозначно з таким твердженням будуть не згодні команди Миколаєва - переможці 1-го туру, Запоріжжя - переможці 2-го туру, а також представники Чернігова, Кременчука та Іллічівська. Дана вікова категорія у дівчат відзначається не лише великою кількістю учасниць, а й високим рівнем майстерності серед них.

 

Юнаки та дівчата до 14 років (2001-2002 р.н., фінал - Рівне, 28-30 березня).

Турнір в даній віковій категорії проводиться лише в один тур, адже зазвичай він є першим стратом на всеукраїнському рівні для юних пляжників. Традиційно в ньому приймає участь велика кількість команд з багатьох куточків України. В аналогічній віковій категорії проходить чемпіонат України й влітку, тому це шанс випробувати на витривалість себе як для спортсменів так і тренерів, яка так необхідна у волейболі пляжному.

 



Прес-служба ФВУ.

Источник