Суперліга (жінки). 13-й тур. Або проти «Хіміку», або в Луцьку

12:25 | 06 марта 2014

Саме так стоїть задача перед тернопільською «Галичанкою» в 13-му турі чемпіонату України, які відбудуться як раз напередодні 8 Березня. Важко казати: у кого простіше відбирати необхідні очки – у немотивованого «Хіміку», чи в Луцьку у «Волині», котра, як і тернопільська б’ється за четверту путівку до фінальної частини змагань. Для гарантованого четвертого місця «Галичанці» проти «Хіміку» необхідно брати три очки, проти луцької команди достатньо і двох. Цікаво, що саме в минулорічних матчах в Тернополі розпочалася переможна серія «Хіміку» на всеукраїнській арені, яка вже досягла 45-ти матчів. Передматчові думки тренерів далі в нашому огляді.

   

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»

- «Галичанка» може вирішити завдання виходу в «четвірку» вже в майбутніх матчах з «Хіміком». Який настрій на ці поєдинки?

- Настрій робочий. Але перемагати «Хімік» завдання не з легких. Навіть в окремо взятій партії. Якщо Сергій Іванович буде експериментувати, як і в недавніх матчах з «Сєвєродончанка», де він дав чимало часу гравцям, які зазвичай виходять з лавки, то у нас є шанс виграти партію, а в кращому випадку навіть завоювати одне очко. Але а якщо «Хімік» гратиме на результат, чи то пак основним складом, шансів практично немає.

- Що скажете про готовність своєї команди?

- Команда перебуває в робочому стані. Природно, ми будемо боротися, намагатимемоя хоч що-небудь зачепити. Спробуємо зачепити зараз ті очки, які за своєю дурості втратили в іграх з «Кряжем» і «Регіною». Якби вдалося хоча б одним набраним балом компенсувати ці втрати, це було б здорово.

- По суті, «Галичанка» сама собі ускладнила завдання, перенісши рішення задачі на останній тур до Луцька, де одна перемога гарантує вихід до четвірки ...

- Так і є. Але ми налаштовані відібрати очки і у «Хіміка»

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»

- Сергію Івановичу, перше питання - як доїхали до Тернополя?

- Нормально. Ніяких проблем в дорозі не виникало - все спокійно.

- Чому приділяли увагу після ігор з «Керкінітідою»?

- Роботи було чимало. Як уже я говорив раніше, вона вже націлена на матчі фінальної четвірки. Приділяли увагу і фізичній підготовці, і технічним, і тактичним моментам.

Спеціально до ігор з «Галичанкою» не готувалися, подивилися відео за участю цієї команди тільки на наступний день після приїзду до Тернополя.

- Які завдання будуть поставлені перед командою в майбутніх матчах?

- Будемо пробувати на практиці те, що напрацьовували в тренувальному процесі, щоб відібрати найкращі варіанти.

- Які складнощі слід чекати в іграх з «Галичанкою»?

- Може нам доставити проблеми зал, в якому пройдуть ігри - занизький, завузький. Незвичне для нас простір, буде потрібно час для адаптації. Хотілося б, звичайно, у великому залі грати. В ігровому плані сюрпризів не чекаю - цього сезону ми вже тричі грали з цим суперником і впевнено з ним справлялися.

- Може, когось особисто варто побоюватися?

- У команді є досвідчений лідер - Олена Туркула, а в основному на майданчик виходить молодь, яка, втім, на бажанні, на азарті може видати хорошу гру, особливо в своєму залі. Отже розслаблятися нам не можна - це однозначно.

- У «Хіміка» на першому етапі вже немає турнірної мотивації, «Галичанка» ж ще бореться за потрапляння в четвірку. Цей фактор може позначитися на ході матчу, як ви вважаєте ?

- На мій погляд, у боротьбі за четвірку все вирішено – навряд чи хто-небудь наздожене тернопільську команду. Але варіанти все ще можливі, тому не виключено, що «Галичанка» буде прагнути вирішити своє завдання саме в матчах з «Хіміком». Якщо виграє один матч, тоді точно буде в «четвірці».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

14 матчів: +0-14, партії - 5-42, очки - 0-42.

Cуперліга-2013/14 – 2 матчі:+0-2, партії - 2-6, очки – 0-6. Южне – 0:3, 0:3.

Кубок-2013/14 – 1 матч:+0-1, партії – 0-3, очки – 0-3. Южне – 0:3.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі:+0-4, партії - 1-12, очки – 0-12. Южне – 0:3, 0:3. Тернопіль – 0:3, 1:3.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+0-1, партії - 0-3, очки – 0-3. Євпаторія – 0:3.

Суперліга-2011/12 – 6 матчів: +0-6, партії - 2-18, очки – 0-18. Южне – 1:3, 1:3, 0:3. Тернопіль – 0:3, 0:3. Луцьк – 0:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник