Суперліга (жінки). 13-й тур. «Сєвєродончанка» майже забезпечила собі другу сходинку

01:11 | 06 марта 2014

«Сєвєродончанка» здобула і другу перемогу в принциповому суперництві зі своїм головним конкурентом – запорізькою «Орбітою-ЗТМК-ЗНУ» та відірвалася від неї на чотири очки. В цей раз перемога далася складніше – суперник взяв третю партію, та лідирував на початку четвертої 5:1. Тим не менш, господарки очки не втратили. Подробиці – далі.

 

«Сєвєродончанка» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:1 (25:15, 25:19, 24:26, 25:19)     

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Бурбелюк, Сидоренко, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька; Марковська (л), Литвиновська, Палій, Деніна. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Орбіта»: Скрипак, Лучко, Сильченкова (к), Пугачова, Фролова, Биценко; Козловська (л), Дерюгіна (л), Лютікова, Дрозд, Угленко, Сухорукова. Тренер – Ігор Філіштинський.

Судді: В.Босенко (Суми), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 98 хв.

4 березня. Сєвєродонецьк. Палац спорту. 540 глядачів.

 

Шістка господарів залишилася без змін. У «Орбіти» в резерві виявилася Лютікова, на майданчику - Пугачова. Обидві команди нервово почали, далеко не відпускаючи один одного - 8:7, 11:10 . Запекла боротьба вмить припинилася. Запорука того - надійний блок Чернецької і Дегтярьової, що відбив численні атаки запоріжанок, - зазначив фан-сайт ВК «Сєвєродончанка». У нападі тримала марку Лісєєнкова  - 18:10. У кінцівці з боку гостей не погоджувалася із такою ситуацією Лідія Лучко, але однієї її зусиль явно замало - 25:15.

За рахунку 5:5 у другому сеті знялася Сидоренко. Вона ж відправилася на подачу. У цій розстановці загальними зусиллями волейболістки Гарія Егіазарова заробили чотири пункти - 10:5. Ліквідувати відрив у гостей кинулися героїня попередньої зустрічі Биценко, а також і Лучко, яка відмінно зіграла у другій грі. 11:10, 14:13. На постріли Бурбелюк і Лісєєнкової суперник відповідав точними ударами Сильченкової та Биценко. «Орбіта» вийшла на півкорпуса вперед - 18:19. Виручила господарів подача Марини Дегтярьової. Зашкутильгав гостьовий прийом, який не дозволяв їм побудувати нормальну атаку - м"яч або віддавався гравцям «Сєвєродончанки» (а Лісєєнкова  його догравала), або упирався в блок. Ігор Філіштинський таку гру своєї команди охрестив одним словом: «Колхоз!» - 25:19 .

Коли друге місце почато вже помахувати ручкою і витирати з щоки прощальну сльозу, «Орбіта» раптом прокинулася - 3:8. Тепер уже господарки все частіше зупинялися блоком. Та й прийом помітно схибив. Гості стали вицілювати сєвєродонецьку ліберо. За рахунку 7:12 наболіло у Лісєєнкової, а подачі Дегтярьової знову стали для гостей хворим мозолем - 12:12. До другого технічної перерви колектив Філіштинський таки очолив пелотон - 14:16. Але коли Лідяєва і Сидоренко по черзі накрили атаки гостей, здавалося, настав перелом - 16:16. Трохи пізніше забила сама Сидоренко, а ще через хвилину вона заробила три ейси - 20:17. У перемогу гравці «Сєвєродончанки» повірили занадто рано. Лідяєва з Лісєєнкової ще абияк довели команду до фінішної прямої (23:21), але швидко завести інших у них не вийшло. У ендшпілі холоднокровно зіграла Пугачова, а в ключовий ситуації Лучко «зачохлила» Бурбелюк - 24:26.

У «Орбіти» з"явився шанс врятувати матч. Активні дії все тих же Биценко і Лучко спричинили провальний для господарів старт - 1:5. Однак низка невимушених помилок звела старання запоріжанок на «ні» - 8:8. А далі, за аналогією з першим сетом, на виручку прийшов дует Чернецька - Дегтярьова - 11:9. Збільшили перевагу Бурбелюк і Сидоренко - 15:11. Шквал атак остаточно деморалізував гостей. Волейболістки Філіштинського мучилися однією проблемою - низькою реалізацією доігровок. Або, кажучи прямо, догравати було попросту нема ким. Розрив у рахунку так і не скоротився - 20:15, 23:18, 25:19.

Взявши повноцінний реванш за прикру поразку в першому колі, «Сєвєродончанка» крім усього іншого практично гарантувала собі друге місце. Так, існують деякі теоретичні розклади зворотного, але насилу віриться, що «Сєвєродончанка» не зуміє набрати три очки в чотирьох виїзних іграх, що залишилися - з «Кряжем» і «Волинню».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами фан-сайт ВК «Сєвєродончанка».

Источник