Суперліга (жінки). 13-й тур. «Сєвєродончанка» вийшла на другу сходинку

12:10 | 05 марта 2014

«Сєвєродончанка» перемогла «Орбіту» у першому матчі 13-го туру Суперліги з рахунком 3:0 та вийшла на друге місце. Найбільш напряженою вийшла перша партія, упродовж якої запорізька команда вела 18:13. Подробиці матчу – далі.

 

«Сєвєродончанка» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:0 (25:23, 25:20, 25:19)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Бурбелюк, Сидоренко, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька; Марковська (л), Литвиновська, Палій. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Орбіта»: Скрипак, Лучко, Сильченкова (к), Лютикова, Фролова, Биценко; Козловська (л), Дерюгіна (л), Пугачова, Дрозд, Угленко. Тренер – Ігор Філіштинський.

Судді: В.Паєвський (Харків), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 76 хв.

4 березня. Сєвєродонецьк. Палац спорту. 825 глядачів.

 

Про ціну протистояння з «Орбітою» можна говорити нескінченно. Той, хто двічі програє, залишався б, цілком ймовірно, третім, переможець на 90 % забезпечував другу сходинку – у відношенні «Орбіти» приблизно саме так, а не 100%, як ми зазначили у передматчовому огляді. А ось нічия зберігала шанси обом стати переслідувачем «Хіміка». Більш високі вони все ж у «Сєвєродончанки», яка має дві гри в запасі, - зазначає фан-сайт ВК «Сєвєродончанка».

Але для цього слід було спочатку виграти. У порівнянні з матчами проти южненок Гарій

Єгіазаров зробив одну зміна - в четвертій зоні вийшла Олена Сидоренко. Турботи іншого плану у Ігоря Філіштинського. До кінця сезону вибула Катерина Дудникова. Втрата компенсувалася екс- тернополянкою Олександрою Биценко. Але як поєднати весь цей ансамбль? На цей раз в догравання вийшли Сильченкова, чиє місце в складі є непорушним, та Биценко. У діагоналі - Лютикова. У запасі залишилася Христина Пугачова. Стабільній атаці Філіштинський віддав перевагу високому блоку.

Якщо не брати до уваги якість (7 помилок проти 10-ти), події у першій партії розвивалися захоплююче. Команди билися «до останнього подиху» – 7:7, 11:9 . На подачі Скрипак господарі наробили купу помилок, віддавши нитки сету в руки гравців «Орбіти» - 13:18 . Одне очко ми відіграли результативною подачею Литвиновської. Пізніше Чернецька накрила атаку Росік. Була точна Лісєєнкова - 19:20. Уперед «Сєвєродончанка» вийшла зусиллями Дегтярьової і Бурбелюк - 23:22. Єгіазаров випустив на подачу Палій і не прогадав - м"яч знайшов ціль. Лучко трохи привнесла інтриги, але в ключовому розіграші волейболістки «Орбіти», розгубившись, не підняли простий м"яч - 25:23. «Сєвєр» попереду.

Господарки заволоділи перевагою і на старті другого сету - 8:5. Але в запорізьких лавах була

Биценко. Майже поодинці вона зрівняла рахунок (10:10) і навіть вивела свій клуб вперед - 14:12. На технічну перерву лідерами пішли гості - 16:15. Перелом внесла Лідяєва - 18:17. Заступ після атаки із задньої лінії (19:17) змусив Філіштинського взяти тайм-аут, на якому більше всіх (і голосніше всіх) дісталося капітану - Сильченковій. Воно й зрозуміло - основний атакуючий гравець в звітному поєдинку, м"яко кажучи, не вразив. Нарешті, своє вагоме слово вимовила Лісєєнкова, а останнє очко приніс ейс Дегтярьової - 25:20.

У третій партії у складі гостей відбулися деякі зміни. Так залишилася Дрозд, яка вийшла по ходу другої партії, Биценко тренер перевів у діагональ, а в дограванні з"явилася Пугачова. Четвертої зайвою виявилася Лютикова. Хоча по суті нічого не змінилося. Трохи додали в прийомі, зате в атаці згасла Биценко, яка до цього зіграла досить непогано. «Сєвєродончанка» жадала дотиснути суперника якомога швидше - 8:5. Однак на деякий час ситуація змінилася на протилежну - 13:15. Дуже хороший відрізок провела Лідія Лучко. Невже гра затягнеться? У відповідальний момент виручила Олена Сидоренко. У першій половині гри у неї не виходило нічого. Особливо в атаці. Але на те вона і майстер спорту міжнародного класу - в потрібний момент зібралася і виручила команду, принісши три очки поспіль - 16:15 . Всього ж за партію вона набрала 6 пунктів! Тут же господарки два рази відбилися на блоці, а підвела риску під сетом і зустріччю Лісєєнкова.

«Сєвєродончанка» відсунула «Орбіту» на третє місце. Однак щоб закріпитися на

завойованих позиціях і спростити собі життя в матчах, що залишилися, команді Гарія Єгіазарова слід повторити успіх у повторній грі. Інакше інтрига затягнеться...

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами фан-сайт ВК «Сєвєродончанка».

Источник