Суперліга (жінки). 13-й тур. Гонка за четверту позицію продовжується

10:40 | 04 марта 2014

Перша частина 13-го туру жіночої Суперліги зберегла інтригу в боротьбі за четверту сходинку – і «Галичанка», і «Керкінітіда», і «Волинь» ще мають шанси потрапити в четвірку та поборотися за медалі. Деякі подробиці матчу в нашому огляді

 

«КЕРКІНІТІДА» - «ВОЛИНЬ» - 3:1, 3:2

Матчі, котрі пройшли в Криму, а саме в Євпаторії, пройшли досить-таки цікаво, і «Волинь» цілком могла взяти більше, ніж одне очко. Атмосфера навколо двобою була досить спокійною, а на майданчику принципова боротьба.

Стартові склади команд обидва дні були однаковими: «Керкінітіда» - Олійник, Нікітіна, Брезгун, Трепаліна, Червякова, Розточило, Орєхова (л), «Волинь» - Житовоз, Яцків, Галицька, Ю.Молодцова, Тищенко, Степанюк; Єфимчук (л),

 

Леонід ХРИЧОВ, головний тренер ВК «Керкінітіда»:

- За підсумками ігор хочу зазначити, що «Волинь» суттєво додала у порівнянні з нашими матчами першого кола, особливо це стосується подачі. В нападі яскраво діяла Ганна Степанюк - з нею ми так і не впоралися. Навіть високих блокуючих вона обігравала. Також суперник дуже рухливо діяв в захисті, часто-густо справлявся з несподіваними зкидками нашої зв’язуючої. На відміну від багатьох інших команд, у «Волині» класична правильна техніка нападу, тобто атакують гравці не за рахунок плеча, а за рахунок кисті, що сприяло високій ефективності ударів.

- Розкажіть, як складалися матчі?

- В першій партії першого матчу ми повели 20:10, але порахували, що справа зроблена, і в кінцівці виникли проблеми. Ми повинні були перемагати з рахунком 3:0, але у другій партій Олійник на останньому м’ячі припустилася тактичної помилки, коли Трепаліна опинилася на подвійному блоці, хоча були інші варіанти розвитку атаки.

У другий день ми вели 2:1 та дещо розслабилися, а в підсумку все вирішувалося на тай-брейку. В четвертій партії луцька команда грала сильніше та заслужено перемогла.

В п’ятому сеті боротьба була до рахунку 8:6, а потім в одній розстановці ми дійшли до рахунку 14:6, коли подавала Розточило – суперник не впорався з прийомом.

Відзначу, що невдало зіграла Червякова, яка жодного разу не забила з задньої лінії та не впоралася із захисними діями в першій зоні. Але в цілому, коли нам вдавалося впоратися з прийомом, напад йшов настільки швидко, що супернику не вдавалося вгадати напрям удару.

В цілому, по обом матчу хотілось би подякувати арбітрам Михайлу Медвідю та Володимиру Паєвському за якісну та злагоджену роботу.

- Яким вам бачаться подальший розвиток боротьби за четверту путівку, враховуючи вашу позитивну оцінку луцької команди?

- Шанси «Волині» на потрапляння в четвірку досить високі. Луцька команда може обіграти вдома і «Галичанку», і створити великі проблеми «Сєвєродончанці» і, таким чином, може цілком виконати задачу. Нам же треба перемагати в гостях «Орбіти», що буде зробити досить важко, хоча все буває – та ж «Волинь» зуміла взяти три очки в Запоріжжі.

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- На жаль, зіграти в повну силу ми не змогли, адже ряд гравців основного складу захворів. В цілому, матчі вийшли щільними та цікавими. Суперник залишив добре враження, допустивши дуже мало своїх помилок, а значить, треба було добивати до полу, що ми і пробували зробити. Кримська команда заслужено здобула дві звитяги, ми зі свого боку старалися та зробили все, що могли в цій непростій обстановці, яка зараз в країні.

Першу партію в другий день ми повинні були вигравати, адже постійно вели в рахунку. Якщо б це вдалося, гра могла б по-іншому скластися.

- Як ви розціните шанси «Волині» на потрапляння в «четвірку»?

- Якщо ми двічі обіграємо «Галичанку» в найближчому турі, то шанси залишаються. Тоді в поєдинках із «Сєвєродончанкою», які, скоріш за все, відбудуться наприкінці березня, нам треба буде набрати три-чотири очки.

 

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - «КРЯЖ-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - 2:3, 1:3

Важливі в психологічному відношенні матчі команд, які, скоріш за все, конкуруватимуть в боротьбі за виживання в Суперлізі - «Регіни» та «Кряжу», залишилися за вінницькими волейболістками, які взяли п’ять очок. В перший день вигравши дві партії, вони програли наступні дві, а на тай-брейку їх переваг беззаперечною. В другому матчі «Кряж» вже помилок не повторив. На шосту сходинку вінницька команда не підійметься, але «Сєвєродончанці» не слід недооцінювати суперника, тим більше в гостях.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник