Суперліга (чоловіки). 13-й тур. «Кримсода» обігнала «Буревісник»

00:10 | 02 марта 2014

Незважаючи на складну ситуацію в країні в чоловічій Суперлізі в терміни, визначені календарем, відбулися шість з восьми матчів. Але остаточний розподіл у верхній частини турнірної таблиці ще невизначений. Його ми дізнаємося після останніх матчів регулярного чемпіонату, які за календарем повинні відбутися 14-15 березня. Подробиці 13-го туру далі.

 

«ВНАУ» - «ФАВОРИТ» - 2:3,0:3

Як розповів сайт СК «Фаворит», перший матч у Вінниці виявився виснажливим, а партії довготривалими. Під кінець зустрічі господарі спіймали кураж, вони зрівняли рахунок по партіях і вели на тай-брейку. Поступаючись при рахунку 10:13, гравці «Фавориту» проявили бійцівський характер та схилили шальки терезів на свою користь.

Незважаючи на образливу поразку напередодні, вінницькі волейболісти продовжили боротися з лідером і в другому матчі. Вони мали шанси на перемогу в перших двох партіях, але поступилися в кінцівках 23:25 та 26:28 відповідно. В третьої партії перевага «Фавориту» була більш суттєвої - 25:18.

В першому дні в основному складі лубенської команди на майданчик вийшли Щитков, Берендєєв, Главчук, Бойко, Заїка, Корнієнко, Гармаш (ліберо), у другий день замість Бойка та Корнієнка вийшли Паласюк та Дмитро Сухінін, зазначив сайт СК «Фаворит».

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- В цих матчах ми награвали наших новачків. В сьогоднішній зустрічі зіграли з урахуванням вчорашніх помилок більш впевнено. Протягом першої та другої партій наші хлопці вели, а потім втрачали свою перевагу. Пов’язано це з тим, що ми не награвали ці склади, що давалося взнаки.

В третій партії грав вже основний склад, та ми переграли суперника наголову, тим самим ще раз довели своє небезпідставне лідерство. Задоволений грою Михайла Главчука, якого нарешті зміг заграти в повну силу. На високому рівні провів матчі Ярослав Заїка.

Про подальший розвиток подій

- Наступного тижня в нас туру немає, тому відпустив гравців до четверга. У п’ятницю відбудеться виконком ФВУ. Відомо, яка нині політична ситуація в країні, командам не так просто їздити на матчі, клуби терплять фінансові збитки. Наш клуб звертатиметься з офіційним листом до ФВУ, для того, щоб завершувати чемпіонат без участі в серії плей-офф (сайт СК «Фаворит»). 

 

«ХІМПРОМ» -  «БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - 3:1, 3:1

Перша партія першого матчу вийшла дуже завзятою і тільки в самій кінцівці господарям поля вдалося схилити чашу терезів на свій бік. У другому сеті підопічні Миколи Пасажіна виглядали більш переконливо і виграли 25:16, але, як видно, наші хлопці рано повірили в загальний успіх і десь недопрацювали в третій партії, поступившись суперникам 21:25. І все ж сумські волейболісти зуміли взяти в цьому матчі повновагі три очки. У четвертому сеті вони виграли 25:23, здобувши, таким чином, перемогу з рахунком 3:1, розповів сайт СК «Сумихімпром».

За таким же сценарієм пройшов і другий матч. Хоча чернігівці мали шанси добитися позитивного результату. Наприклад, якщо б виграли другу партію. Вони вели в рахунку 8:7, 12:11 після пострілу Віталія Скабіна на одиночному блоці, 13:12 – класичний перший темп від Олександра Гладенка. І ще один ривок. 16:12 – добрий заділ перед вирішальним відрізком. Але після другого технічного тайм-ауту сумчани геть вибили чернігівців з прийому. Ніяких можливостей для атаки першим темпом не було, а на краях їх зустрічав подвійний блок, який працював безвідмовно. Таку картину, можливо з деякими нюансами, ми спостерігали упродовж дев’яти розіграшів. Ривок 9:0 (!) – «Хімпром» попереду 21:16. Не допоміг «Буревіснику» навіть вихід з лави діагонального Володимира Тевкуна. Звісно, переломити хід партії гості не змогли. 25:18 – на користь господарів.

Здавалось би, не відновиться «Буревісник» після такої образливої поразки, але сам чернігівська команда видряпала кінцівку третьою партії, хоча більшу ії частину поступалася. При рахунку 22:23 останні два очки залишилися за підопічними Миколи Благодарного. Артур Супруненко зіграв блок-аут, а Василь Тупчий відповісти тією ж монетою не зміг, а ось суперник підняв та добив. 22:25 на табло.

В четвертому сеті «хімікі» вже свого не впустили, відірвавшись в рахунку після першої технічної перерви. 1:3, 8:5, 9:7, 12:7, 16:9. А завершив матч ефектним пайпом Олександр Томілін. 25:18. Друга перемога з рахунком 3:1. Шість очок з шести та відмінна заявка на друге місце.

 

«ДНІПРО» - «КРИМСОДА» - 0:3, 0:3

«Кримсода» не втратила в Дніпропетровську ані очка, ані партії і ще зберігає шанси на другу сходинку. Тим не менш, незважаючи на скрутне турнірне становище, підопічні Віталія Стадникова боролися до кінця. Програючи 12:16, 14:19 в третій партії другого матчу, господарі на подачі Олега Шкута скоротили відставання до мінімуму 20:21. А потім після подвійного блоку Терещук-Колпаков зрівняли рахунок 22:22. Розпочалася нервова кінцівка. Кримчани спростили подачу, і суперник, а саме Олександр Терещук чітко атакував першим темпом в центрі сітки. 24:24. Дніпропетровці продовжили використовувати силову подачу, але помилялися. 26:27. Тут вже гості шансів «Дніпру» не дали. Екс-гравець «ВНАУ» Володимир Сидоренко, який став злим генієм господарів в ці дні, з другого разу таки поставив крапку в цьому матчі.

 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «ЛОКО-ЕКСПРЕС» - 3:0, 3:0

Харків’яни не приїхали у Львів, тому їм були зараховані дві технічні поразки з відніманням двох очок. Таким чином, «кажани» вперше в сезоні вийшли на шосте місце та відразу забезпечили собі цю позицію за підсумками регулярного чемпіонату. Таким чином, ми вже маємо дві пари першого раунду плей-офф: «Локомотив» - «Локо-Експрес», «Фаворит» - «Барком».

 

ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ

Найбільш напруженою продовжує залишатися суперечка за друге-четверте місця. Зараз у «Хімпрому» 53 очки та виїзний двобій з «Локо-Експресом», 48 балів у «Кримсоди» та дуель з «Баркомом» в Криму, 44 має «Буревісник», який приймає «ВНАУ» (39).

Розклад тут простий. Сумчанам треба взяти два очки, щоб гарантувати собі другу позицію, «Кримсоді» необхідно три бали, щоб забезпечити третє місце, а «Буревіснику» - чотири, щоб залишитися на нинішній четвертій позиції. Якщо, чернігівці розійдуться миром з вінницькою командою (3-3), то шанси останньою на четверту позицію стануть досить таки високими, тому що «ВНАУ» має в запасі пропущені матчі з «Дніпром».

Взагалі-то, як ви бачите, що є велика вірогідність, що команди залишаться на тих місцях, що й зараз.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник