Повернули чехам «боржок»!

16:05 | 14 июня 2019
  «Розминка» підвищеної відповідальності.   «Розминка» підвищеної відповідальності.

У передостанньому матчі групового раунду підопічні Гарія Єгіазарова, що називається, на класі не надали шведкам жодного шансу 

   

Три обов’язкові перемоги в стінах запорізького Палацу спорту «Юність» - лише таким залишався шлях української збірної до омріяного «Фіналу чотирьох». Три дні тому, здолавши Фінляндію, вона зробила для цього перший крок. А тепер от, відверто познущавшись із захисних потуг опонентів, досягла красивої «вікторії» над Чехією. Тим самим «синьо-жовті» не лише повернули підопічним Міхала Нєколи «боржок» за прикру поразку в Брно, але й відібрали в них останні шанси на перше місце в групі. Тепер його доля залежить виключно від волейболістів України та Білорусі.

 

Група С

УКРАЇНА – ЧЕХІЯ – 3:0 (25:20, 25:20, 25:13)

Україна: Дрозд (набрав 8 очок), Ковальчук (2), Єрещенко (16), Семенюк (10), Вієцький (15), Полуян (6); Брова (л), Діденко. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Чехія: Бартош (1), Заїчек (5), Фінгер (14), Галабов (12), Паточка (4), Януч; Копачек (л), Пфеффер (л), Янку (1), Соботка (3), Хадрава, Срб. Тренер – Міхал НЄКОЛА.

Тривалість матчу: 68 хв. (23+24+21).

Судді: Гельдоф (Нідерланди), Скібіцький (Україна).

Кращі гравці (за версією ГО ФВУ): Вієцький/Єрещенко – Фінгер.

12 червня. Запоріжжя. ПС «Юність». 640 глядачів.

Як відомо, наприкінці попереднього поєдинку з фінами при виконанні блоку невдало приземлився Олег Плотницький. На щастя, лікарі нічого страшного у нього не зафіксували, тож новоспечений гравець італійської «Перуджі» мав нагоду вийти на майданчик. Проте наставник Угіс Крастіньш вирішив не ризикувати й задіяв у грі Тимофія Полуяна. І, з огляду на дії чемпіона «Словенії» та підсумковий рахунок, можна впевнено констатувати вірність рішення наставника.

«У даному випадку від виходу Плотницького на паркет міг програти лише він сам, - пояснив після матчу Угіс Крастіньш. – Як ви бачили, з обороною суперників ми чітко впоралися і без Олега, натомість він отримав нагоду поліпшити стан свого здоров’я до вирішального протистояння з Білоруссю. Цілком ймовірно, у ньому сильна ротація нам дуже знадобиться». Розпочала наша команда дуже потужно. Ян Єрещенко одразу ж спробував вибити чехів із прийому, а потім, разом із Дмитром Вієцьким, серією «вбивчих пострілів» вони забезпечили хороший відрив – 14:10. Міхал Нєкола взяв тайм-аут. Але він гостей не врятував, оскільки наші хлопці й не думали скидати обертів. Більше того, Юрій Семенюк та Максим Дрозд, за підтримки зв’язуючого Володимира Ковальчука, задіяли під сіткою фактично непробивний блок. Фактично, бо іноді це таки вдавалося лідеру Чехії Міхалу Фінгеру. Але й тільки. Тож після помилки чехів на подачі стартовий сет завершився на користь України.

 

У другій партії розвиток подій був майже ідентичним. Єрещенко та Вієцький продовжили наводити справжній жах на захист чехів (при цьому Ян у підсумку видав 70 % реалізації, а Дмитро – взагалі цілих 82!!!), Семенюк та Дрозд надійно закрили Фінгера, а на допомогу тому ніхто не приходив.

Третя партія теж розпочалася з потужного ривку нашої команди – 6:1. Міхал Нєкола взяв черговий тайм-аут, і здавалося, що зараз він кине в бій Яна Хадраву, котрий став справжнім «джокером» в його колоді у поєдинку в Брно. Так воно й сталося, проте цього разу Хадрава, нарвавшись на блок від Дрозда, одразу ж знітився і невдовзі вирушив на зворотню заміну. А українська збірна на справжньому завидному куражі завершила поєдинок смаковитим реваншем. Саме так назвала його найбільш активна група уболівальників.

В іншому матчі збірна Білорусі в гостях здолала впертий опір Фінляндії – 3:0 (25:22, 25:23, 25:20) і зберегла за собою статус локального лідера. Але якщо 15 червня у Запоріжжі вона зазнає поразки від України, то єдину путівку до «Фіналу чотирьох» здобудуть саме підопічні Угіса Крастіньша. Тож, сподіваємося, підтримати їх на трибунах збереться значно більша кількість уболівальників, ніж нині!

 

 

Прес-служба ГО ФВУ.

 

Источник