«Розминка» підвищеної відповідальності.

20:35 | 13 июня 2019
  «Розминка» підвищеної відповідальності.   «Розминка» підвищеної відповідальності.

У передостанньому матчі групового раунду підопічні Гарія Єгіазарова, що називається, на класі не надали шведкам жодного шансу 

   

За відсутності Ізабель Хаак збірна Швеції залишилася без зірок екстра-класу. Тож не дивно, що в нинішньому турнірі «Золотої Євроліги» саме вона опинилася в ролі аутсайдера нашої групи. Відповідно, у цьому матчі головним для підопічних Гарія Єгіазарова було завдання, що називається, зіграти у свою гру, зменшивши кількість власних помилок до мінімуму. Із цим вони впоралися на «відмінно», відчутно переваживши суперниць в усіх ігрових компонентах…

 

Група А

УКРАЇНА – ШВЕЦІЯ – 3:0 (25:10, 25:10, 25:17)

Україна: Політанська, Денисова (набрала 9 очок), Карпець (12), Биценко (7), Степанюк (14), Дорсман (7); Нємцева (л), Карасьова (л), Великоконь (1), Дудник (6), Даньчак, Дрозд (3), Ткаченко (2), Ужва (1). Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Швеція: В.Андерссон (1), А.Хок (2), Л.Андерссон (2), Таброн (3), Лундвалл (9), Вассерфаллер (3); К.Андерссон (л), Ахман (л), Топіч (5), Тегенфалк, Бломгрен, Арескуг. Тренер – Етторе ГВІДЕТТІ.

Тривалість матчу: 58 хв. (18+19+21).

Судді: Йовчев (Болгарія), Гулька (Україна).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Карпець/Степанюк – Топіч.

12 червня. Запоріжжя. Палац спорту «Юність». 450 глядачів.

 

Українки почали гнути свою лінію зі стартових же розіграшів, запропонувавши шведкам підступні подачі, мобільні блоки та завидну колективну дисципліну на прийомах. Коли це принесло перші очки, за діло взялися «гармати» Ганни Степанюк, Карини Денисової та Діани Карпець. Дві перші допікали суперницям з діагоналей, третя – першим темпом. І достатньо продуктивно!

По всіх статтях поступившись у стартовому сеті, в наступному підопічні Етторе Гвідетті спробували, було, організувати гідний опір. Але вистачило їхньої завзятості не надовго. Зв’язуюча Дар’я Великоконь вправно замінила досвідчену Аллу Політанську, тож після її виважених передач Степанюк обводила чужі блоки взагалі не помічаючи їх, а Денисова «прошивала» наче ніж крізь масло.

За рахунку 12:5 у залі на кілька миттєвостей згасло основне світло, проте шведкам не допомогло прийти до тями навіть це. Українки продовжили домінувати на майданчику, що називається, на повну. Тож нема сенсу розписувати щось детальніше.

Єдине – цілком зрозумілим було рішення Гарія Єгіазарова у третій партії випустити на майданчик молодих виконавиць. Так би мовити, дати їм понюхати ігрового пороху. Дівчата не знітилися і, зокрема, Катерина Ткаченко, Любов Ужва й та ж Дар’я Великоконь записали до свого активу перші очки у формі національної команди. Поздоровляємо!

– Зіграли у свою гру, не дозволили собі розслабитися, досягли потрібного результату – звичайно ж, я задоволений таким підсумком, - коротко резюмував Гарій Єгіазаров. - Тепер очікуємо на результат матчу Словаччина – Чехія. Залежно від нього, стане зрозумілим завдання нашої збірної на заключний тур. Зрозуміло, ми прагнемо здобути путівку до «Фіналу чотирьох»!

 А в тому самому вищезгаданому матчі Словаччина на власному майданчику поступилася Чехії – 1:3 (21:25, 25:22, 17:25, 26:28). Таким чином, щоби забезпечити собі остаточне перше місце в групі, в заключному турі підопічним Гарія Єгіазарова достатньо буде виграти в гостях у Словаччини принаймні два сети. Але, звісно ж, краще досягти ще однієї перемоги!

 

 

Прес-служба ГО ФВУ.

 

 

 

 

 

Источник