Угіс КРАСТІНЬШ: «Плотницький приєднається до нас пізніше»

19:20 | 04 июня 2019
Угіс КРАСТІНЬШ:  «Плотницький приєднається до нас пізніше» Головний тренер жіночої збірної України повідав про зміни у її складі та розповів про підготовку до вирішальних матчів відбіркового турніру ЧЄ-2019. Угіс КРАСТІНЬШ:  «Плотницький приєднається до нас пізніше»

Головний тренер жіночої збірної України повідав про зміни у її складі та розповів про підготовку до вирішальних матчів відбіркового турніру ЧЄ-2019. 

 

Слідом за жіночою збірною, навчально-тренувальний збір розпочала й чоловіча національна команда. 25 грудня підопічні Угіса Крастіньша зібралися в Запоріжжі, де 5 січня, в рамках відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019, зіграють із Македонією (початок матчу - о 20-й годині!), а 9 січня проведуть заключний виїздний поєдинок зі Швейцарією. В інтервю прес-службі ФВУ головний тренер «синьо-жовтих» зауважив, що наша збірна у Запоріжжі відчуває найліпшу турботу, і ажіотаж навколо матчу у місцевому Палаці спорту «Юність» є солідним…

 - Пане Угісе, які зміни сталися в порівнянні з тим складом, який виступав у матчах відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019 влітку?

- Фактично, ніяких. Хіба що відсутній Євген Кісілюк, який продовжує заліковувати травму ноги. Не прибув до Запоріжжя і Олег Плотницький. Як ви знаєте, кілька місяців тому він прооперував плече і, за словами самого гравця, його реабілітація досі триває. Так, від грає у складі своєї «Монци», проте після кожного матчу йому необхідно проходити триденний курс спеціальних відновлювальних процедур під керівництвом клубного фізіотерапевта. Звісно, ризикувати зараз здоров"ям Олега не було сенсу. Проте Плотницький обов"язково приєднається до нас пізніше.  

 

- Над чим довелося попрацювати на тренувальному зборі особливо ретельно?

- Головним було відновити зіграність. Усі волейболісти прибули в хороших кондиціях, однак ми давно не грали разом. Спарингів провести, на жаль, не вдалося, проте, сподіваюся, попрацювали ми плідно. Так, на Новий рік зробили невеличку паузу, дехто з гравців вирушив святкувати у сімейні кола. Натомість це лише додало їм позитивного настрою.  

- Що відомо про ваших суперників?

- Команда Македонії провела два контрольних матча з Албанією і в обох перемогла з рахунком 3:0. У складі македонців з"явився один новий виконавець - центральний блокуючий. Оскільки ж вони продовжують запеклу боротьбу за другу путівку на ЧЄ-2019 з нашої групи, то у Запоріжжі мають боротися за перемогу. Втім, ми це розуміємо, і ми до цього готові.  

- У Запоріжжі відчувається ажіотаж навколо цього поєдинку?

- Так, інтерес до нього чималий. Адже македонські волейболісти спромоглися кинути нам гідний виклик на власному майданчику, а нині ще й турнірна ситуація не залишає їм іншого вибору. Отже, матч очікується цікавий, і місцеві любителі волейболу виявляють до нього серйозну увагу. Це дуже добре, оскільки хлопцям необхідна хороша підтримка вболівальників. Підтримувати у Запоріжжі вміють відмінно - ми це вже відчували. Сподіваємося, саме так буде і 5 січня! 

Источник