Чемпіонат Росії. Харківський «Локомотив» поступився московському «Динамо», але залишився в десятці

18:55 | 25 февраля 2014

«Локомотив» програв московському «Дінамо» в 13-му турі відкритому чемпіонату Росії. В останніх трьох матчах, де вони грали з командами з групі лідерів, харків’яни потерпіли три поразки, але продовжує знаходитися на 10-му місці, яке дає право участі в плей-офф

 

 

«Динамо (Москва) - «Локомотив» (Харків) - 3:0 (25:16, 25:23, 25:23)

«Динамо»: Гранкін (4), Бірюков (13), Холт (7), Щербінін (6), Круглов (11), Болдирєв (8); Єрмаков (л), Колодинський, Маркін (4), Тютлін, Філіппов. Тренер: Юрій Марічев.

«Локомотив»: Капелусь (6), Єрещенко (13), Каландадзе (6), Братоєв (1), Терьоменко (4), Рудницький (6); Фомін (л), Капаєв (1), Татаринцев, Ковальчук, Рябуха, Томін (8). Тренер: Юрій Філіппов.

22 лютого. Москва. Палац спорту «Динамо».

Бажаючи продовжити переможну серію домашніх матчів, біло-блакитні вже з перших хвилин взяли ініціативу в свої руки, пішовши на першу технічну перерву за рахунку 8:4. Динамівці здорово діяли в атаці, особливо виділялися доігровщік Болдирєв і Бірюков. До другого технічного перерви доля партії була вирішена - перевага підопічних Юрія Марічева склав вже шість очок. За рахунку 19:11 на майданчику з"явилися Колодинський і Тютлін, які впевнено влилися в командні дії команди. Як результат - 25:16 після помилки на подачі гостей.

Друга партія знову починається з невеликого ривка москвичів після успішних атак молодого доігровщіка Болдирєва, який за своє перебування на передній лінії набирає три результативних бали. Таким чином, до першого технічного перерви біло-блакитні лідирують 8:5, а відразу після нього Холт відзначається результативною подачею, змушуючи втрутитися в гру Юрія Філіппова. Однак, починаючи з цього моменту динамівці починаю досить часто помилятися, та й гості піймали кураж на блоці, двічі заблокувавши Дениса Бірюкова. За рахунку 12:12 наставник господарів бере першу перерву в матчі, і це дає свої плоди - на другу перерву москвичі йдуть лідерами. Проте, за рахунку 17:15 гостям вдається справжній спурт, коли Єрещенко і Капелусь набирають важливі очки і виводять свою команду вперед 17:19. У динамівців на майданчику з"являються Маркін, Колодінський і Тютлін, і якщо перший залишається до кінця партії, то Ігор та Сергій поступаються своє місце колегам по амплуа за рахунку 18:19. Вирішальний момент за рахунку 20:22, коли гості двічі помилилися в атаці, а слідом потрійний блок закрив Єрещенко. Результат партії - 25:23 на користь московського клубу.

Стартовий відрізок третій партії проходив у рівній боротьбі аж до рахунку 5:4, коли ціла серія помилок Маркіна, Круглова і Холта змушує втрутитися в гру Юрія Марічева за рахунку 5:7. Після технічної перерви гості здорово діють в догравання, а слідом Рудницький записує на свій рахунок ще один ейс. Лише коли рахунок став 6:10, динамівцям вдається знятися з подачі, і на плануючої подачі Круглова не тільки скоротити відставання, а й зрівняти рахунок. Прагнучи мінімізувати власні помилки обидві команди максимально спрощують подачу, переходячи на планер. До другого технічного перерви динамівці знову попереду 16:15 після атаки Бірюкова. Після цього обидві команди вкрай дбайливо ставилися до своїх атакам, проте помилка Маркіна знову виводить гостей вперед 20:21. Вирішальні миті матчу залишилися за волейболістами «Динамо» - спочатку в атаці закривають Томіна, а слідом Єрещенко потрапляє в антену. Перевага в два очки динамівці впевнено довели до підсумкової перемоги - 25:23 після помилки на подачі Томіна і москвичі набирає повноцінні три очки у домашньому матчі проти харківського « Локомотива».

 

СТАТИСТИКА (за даними volleyservice.ru)

Кращі снайпери матчу набрали по 13 очок: в «Локомотиві» - Ян Єрещенко, в «Динамо» - Деніс Бірюков.

На подачі команди набрали по 3 очки, але динамівці припустилися 12 помилок, а харків’яни – 10. На блоці суперники поклали в скарбничку по 6 балів. А ось в атаці кращий показник у російської команди 44 забитих м’ячі з 86-ти (ефективність ударів - 51%), у «Локомотива» - 33 при такій же кількості ударів (38%). Незначна перевага у динамівців також і в прийомі – 64% (3 помилки) «позитиву» проти 55% (3 помилки).

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

Після 13-го туру «Локомотив» йде на 10-му місці при 16-ти учасників, набравши 16 очок. В активі харків’ян 6 перемог (3 – 3:2) та 7 поразок (1 – 3:2) при співвідношенні партій 20-28. Нагадаємо, що за підсумками регулярного чемпіонату перші шість команд напряму потрапляють в чвертьфінал, а команди, які посядуть місця з 7-го по 10-е, в додатковому раунді плей-офф (за схемою 7-10, 8-9) визначать шість.

Календар решти матчів «Локомотива»

14-й тур. 05.03.2014. «Грозний» – «ЛОКОМОТИВ»

15-й тур. 08.03.2014. «Губернія» - «ЛОКОМОТИВ»

16-й тур. 12.03.2014. «Ярославіч» – «ЛОКОМОТИВ»

17-й тур. 16.03.2014. «Газпром-Югра» – «ЛОКОМОТИВ»

18-й тур. 27.03.2014. «Прікам’є» – «ЛОКОМОТИВ»

19-й тур. 03.04.2014. «ЛОКОМОТИВ» – «Динамо» (Краснодар)

20-й тур. 06.04.2014. «Кузбас» – «ЛОКОМОТИВ»

21-й тур. 09.04.2014. «Зеніт» – «ЛОКОМОТИВ»

22-й тур. 12.04.2014. «ЛОКОМОТИВ» – «Локомотив» (Н)

 

КОМЕНТАРІ

 

Георгі БРАТОЄВ, гравець «Локомотив» (Харків):

- Минула гра вдома з московським « Динамо» для нас склалася вдаліше, ми виграли 3:2. Сьогодні нам було важче. «Динамо » зіграло дуже добре, спрацював їх блок, в атаці краще були. Вони швидше за все добре розібрали той наш матч і сьогодні заслужено перемогли.

- Чи став несподіваним перехід « Динамо» в ході гри на планер ?

- Хороший планер їм приніс тільки в третій партії чотири ейси. Схоже це була їх установка, з якою москвичі впоралися. «Динамо» - суперник дуже сильний, команда грала в фіналі Кубка Росії. Вони сьогодні були сильнішими.

- Над чим треба працювати харків"янам, щоб виправити становище в турнірній таблиці ?

- Ми нормально тренуємося, багато чого виходить. Повинні виправити становище. Просто останні три гри ми проводили з лідерами, командами які знаходяться вгорі турнірної таблиці : «Бєлогор"є», «Факел» та сьогодні «Динамо». Тому й було нам дуже складно.

 

Деніс БІРЮКОВ, гравець «Динамо » (Москва):

- Перша партія виявилася досить легкою. У другій і третій партіях ми самі не втримали той рівень, який був у першій. Головне, що все ж ми добули перемогу і три очки.

- «Динамо» в середині матчу перейшло на планер, спроба ускладнити прийом супернику ?

- Просто не летіла у нас сьогодні силова подача. Намагалися ускладнити життя супернику тактичної подачею. І вона принесла користь, ми набрали досить багато очок саме на планері.

 

Юрій МАРІЧЕВ, головний тренер « Динамо» (Москва)

- Повторився сценарій попереднього матчу з «Грозним» ?

- Знову першу партію показали, як можемо грати. У другій партії за рахунку 16:12 дозволили собі трошки розслабитися і дали супернику розігратися. Звідси і пішли наші проблеми. Я вже робив на цьому акцент, напевно ще раз придеться робити. Саме з цими командами треба вміти грати від першого м"яча до останнього. Це все психологія і з нею треба справлятися.

- Чим можна пояснити, що не летів у динамівців подача ?

- Подача не найсильніший наш козир. В основному сильна подача у Холта, може ще хтось її виконати. Але от, щоб була стабільна силова подача була, на жаль, не багато хто їй у нас в клубі володіють. Будемо побільше приділяти слухаю на тренуваннях силовий подачі. У процес тренувального процесу доводиться часом розставляти акценти, багато часу йде на роботу над подачею і над прийомом. Ми й так багато працюємо над цими елементами. Доведеться все ж акцент змістити ще більше в бік роботи над подачею. Головне, щоб вона стала більш стабільною. В принципі хороша подача є у кожного, але вона на даний момент не стабільна.

- Зараз перерва в чемпіонаті, наступний матч відбудеться тільки 5 березня. Над чим треба працювати на тренуваннях, чи будуть товариські матчі ?

- Над усім доведеться попрацювати. Товариські матчі не плануються, вважаю вони не потрібні, у нас достатньо ігрової практики. Навпаки ми хочемо побільше потренуватися.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Дінамо» (Москва), volleyservice.ru

Источник