ЧЄ-2019. 2-й кваліфікаційний раунд. Дівчата (U-16) та юнаки (U-17). Французька «підніжка» для українських волейболісток

23:35 | 26 апреля 2019
ЧЄ-2019.

ЧЄ-2019. 2-й кваліфікаційний раунд. Дівчата (U-16) та юнаки (U-17).

Французька «підніжка» для українських волейболісток 

У день, коли наші хлопці відпочивали, підопічні Олени Алєксєєвої, на жаль, зазнали поразки чи не у вирішальному поєдинку групи

У запорізькому Палаці спорту «Юність» продовжуються кваліфікаційні турніри чемпіонатів Європи у віковій категорії дівчат U-16 та юнаків U-17. Згідно календаря, команда Ігора Альохіна отримала вихідний та мала змогу подивитися, як між собою боролися аутсайдери їхнього квартету. Натомість наші спортсменки, після попереднього напруженішого протистояння з непоступливою Естонію, грали з головними суперницями у групі… 

Дівчата U-16. Група D

УКРАЇНА – ФРАНЦІЯ – 0:3 (19:25, 22:25, 19:25) 

Поєдинок між збірними України та Франції від початку вважався чи не вирішальним при визначенні переможця групи. І він дійсно виправдав свій статус, оскільки вийшов досить захоплюючим. Нехай не вводить в оману остаточний рахунок на користь Франції, адже в кожній партії відбувалася досить напружена боротьба, з приблизно рівними шансами на успіх.

Щоправда, оскільки напередодні українська збірна відіграла важкий п"ятисетовий матч з Естонією, за яким француженки, вільні того дня від ігор, уважно спостерігали з трибуни, то нинішній розклад певним чином апріорі вийшов на користь наших суперниць. «Трикольорові» добре вивчили можливості підопічних Олени Алєксєєвої, тоді як самі залишилися «темними конячками». Отже, україночкам довелося будувати свої дії, здебільшого, на інтуїції. А ось їхні оппонентки одразу ж приділили особливу увагу Анастасії Нікольніковій, і гра в тої відверто не пішла. Натомість, інші наші волейболістки боролися відчайдушно. Нікольнікову непогано замінила Дар"я Гуренко, котра набрала 9 очок. По 7 очок до свого активу записали Вікторія Кристич та Катерина Черкашина.

Однак у француженок віднайшлися вагомі контраргументи, і стримати їхнього головного бомбардира Вайтені Вакі (на її рахунку 22 очки, з яких 5 - ейсами) українкам так і не вдалося. Тому в кінцівці кожного сету команда Франції виглядала трохи сильніше. На жаль, «синьо-жовтим» довелося змиритися з поразкою. Та боротьба у турнірі продовжується!

В іншому матчі групи Естонія вирвала перемогу у Австрії - 3:2 (19:25, 13:25, 25:17, 31:29, 15:13)…

Юнаки U-17. Група С

Сьогодні зустрічалися лише аутсайдери групи після першого ігрового дня. Відповідно, той, хто програвав у цьому матчі, остаточно позбавлявся надій поборотися за путівку до фінального раунду чемпіонату Європи. Невдахою стала збірна Ізраїлю, яка поступилася команді Бельгії - 0:3 (17:25, 18:25, 23:25). У складі бельгійців здорово відіграв Ферре Реджерс, який записав на свій рахунок 25 очок. Саме його потужні удари стали для ізраїльтян головною проблемою, вирішити яку вони так і не зуміли.

Таким чином, 27 квітня поєдинок збірних України та Бельгії  матиме особливе значення…

Прес-служба ФВУ

Источник