«Дитяча ліга»: Феєрія ХОВУФКС та валідольний тріумф «Медівки»

16:05 | 26 апреля 2019
  «Дитяча ліга»: Феєрія ХОВУФКС та валідольний тріумф «Медівки»  Дівчата 2003 року народження розіграли 1-6 місця у Харкові, а дівчата 2005 р.

 

«Дитяча ліга»: Феєрія ХОВУФКС та валідольний тріумф «Медівки» 

Дівчата 2003 року народження розіграли 1-6 місця у Харкові, а дівчата 2005 р.н. – у Тернополі

Господарки харківського фіналу – дівчата ХОВУФКС – не залишили жодну команду-суперницю без поразки, пройшовши блискучий шлях до «золотого» п’єдесталу чемпіонів України. У п’яти зустрічах ними було здобуто п’ять перемог, три з рахунком 3:0 і дві – 2:1. У результаті – 16 очок, включаючи 3 бонусні пункти.

Абсолютно протилежний показник вийшов у полтавської СДЮСШОР №2, яка дала змогу всім учасницям фіналу піднятися вище себе. У неї п’ять поразок із рахунком 0:3 і нуль очок – та в результаті шосте місце.

Срібним же призером «Дитячої ліги» стала рівненська «Регіна-ОСДЮСШОР» – три перемоги (3:0, 3:0, 2:1) та дві поразки з рахунком 1:2 дозволили їй набрати 10 очок. Мало не пощастило стати «срібними», також із 10-ма очками, включаючи два додаткових, вінницькій команді МХП-СДЮСШ. Поразка з рахунком 0:3 від харків’янок змусила її, за співвідношенням м’ячів, задовольнитися «бронзовою» сходинкою п’єдесталу. У ДЮСШ (Ірпінь) – 8 очок і четверте місце, п’яте – у ДЮСШ «Юність» (Біла Церква).

У дівчат 2005 р.н. фаворитами і непримиренними суперниками фіналу були команди Оратівської ДЮСШ «Медівка» (с.Медівка, Вінницька обл.) та Ланівецька ДЮСШ (м.Ланівці, Тернопільська обл.). За кількостю перемог Ланівці стали першими, проте за сумою «трудових» очок у фінальному турі (по 11) Медівка з ними зрівнялася. Тож у підсумку все вирішили не тільки легіонери, які були присутні в обох командах, а й славнозвісні бонуси. На один більше виявилося у команди «Медівки» за рахунок першого місця протягом усіх турів ліги, тому в результаті саме оратівські волейболістки стали переможницями з 14-ма очками, а ланівчанки «срібними» з 13-ма.

Запорізька «Орбіта» відчайдушно намагалася наздогнати фаворитів, взявши три перемоги з рахунком 2:1 та одну - 3:0, проте через поразку від «Ланівців» - 0:3 була змушена задовольнитися 9-ма очками і бронзовими нагородами.

Полтавська СДЮСШОР №2, на відміну від старших дівчат, пробилася до четвірки найсильніших команд України, взявши гору над ланівчанками - 2:1 та ДЮСШ №2 (Кременчука) - 3:0. Та інші зустрічі завершилися не на її користь (1:2, 1:2, 0:3), тож у результаті вона набрала 7 очок. Розчарувала у фінальному турі ДЮСШ «Обрій» (с.Голосків, Хмельницька обл.) – минулорічний срібний призер. Одна перемога над полтавчанками і чотири поразки «знесли» команду на п’яте місце. Але ще більшою несподіванкою у фіналі став виступ ДЮСШ №2 (Кременчук). Всі очікували від неї потрапляння до трійки призерів. Проте одна перемога над «Обрієм» - 2:1, одне очко, «віджате» у запорізької «Орбіти», та бонус не врятували вихованок Станіслава Шаляпіна від шостого місця.

Найкращими волейболістками, які склали символічну збірну фінального туру у Тернополі було визначено: зв’язуюча – Сіряцька Карина (полтавська СДЮСШОР №2), центральні блокуючі – Міщенко Марина («Орбіта», Запоріжжя) та Жаркова Кіма (СДЮСШОР №2), діагональна – Грицик Богдана (ланівецька ДЮСШ), догравальниці – Шишкова Анастасія («Орбіта») і Броновицька Анастасія («Медівка»), ліберо – Лужецька Варвара («Медівка»), MVP – ланівчанка Павлик Андріана. Нагородження проводив міський голова м.Ланівці Роман Казновецький та технічний делегат Євген Козак.

…Зараз у центрі уваги перебуває Вінниця, де тривають вирішальні поєдинки юнаків 2006 р.н. Із десяти команд-учасниць фіналу повинні визначитися переможець та призери наймолодшої вікової категорії.

Источник