Суперліга (чоловіки). Фінал. Чи зіграє «Серце Поділля» в чемпіонський волейбол?

00:50 | 24 апреля 2019
  Суперліга (чоловіки).

 

Суперліга (чоловіки). Фінал. Чи зіграє «Серце Поділля» в чемпіонський волейбол? 

Задля збереження «золотої» інтриги команді з Вінниці необхідно лише перемагати

Як відомо, у перших двох матчах фінальної серії, що відбулися у Львові, місцеві «Барком-Кажани» здобули дві досить впевнені перемоги, не віддавши своєму супернику жодного сету. Однак тепер фіналісти перебралися до Вінниці, де атмосфера буде абсолютно протилежною. Тепер уже рідні стіни та гаряча підтримка вболівальників мають стати додатковими стимулами на користь «Серця Поділля». Та чи вистачить цього для реваншу?..

 

ФІНАЛ

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

Вінниця. СК ВНМУ (24 квітня – початок о 18.30. 25 квітня (якщо знадобиться) – початок о 18.30)

Поточний рахунок у серії: 0-2. 

Можна з упевненістю стверджувати, що у вирішальному протистоянні за чемпіонський титул зійшлися справді дві найсильніші команди України. Однак їхні перші очні поєдинки у Львові наводять на думку, що нинішні «Барком-Кажани» переважають «Серце Поділля» досить суттєво. Адже у тих матчах підопічні Угіса Крастіньша мали помітну перевагу буквально в усьому: загальній агресивності настрою, тактичній дисципліні, силі подач, надійності прийому, атакуючій креативності, міцності блоків… Тобто, фактично в усьому, без чого уявити переможні результати у сучасному волейболі майже неможливо. Так, трапляються винятки, коли в окремого виконавця все виходить настільки ідеально, що його зусилля переважають все вищезазначене, але, по-перше – то велика дивина, а по-друге – майстра такого рівня, при всій повазі до «сердечок», серед них не споглядається. Отже, якщо колектив Валерія Копилова ще не втратив чемпіонської амбітності та віри у власні сили, то на рідному паркеті йому необхідно зіграти в зовсім інший волейбол, ніж той, який віи продемонстрував на паркеті львівського ПС «Галичина». Причому, саме колективний, а не зосереджений на індивідуальній сноровці кількох гравців. На цьому наголошували після перших двох матчів авторитетні спеціалісти, і з ними важко не погодитися.

Таким чином, аби «золота серія» не завершилася вже 24 квітня, вінницьким волейболістам, так би мовити, необхідно вразити львівських опонентів рівно настільки, наскільки потребується для успіху. Інакше шанувальники «Барком-Кажанів» сильно пошкодують, що чемпіонська крапка їхніми улюбленцями буде поставлена не в рідному місті…

Прес-служба ФВУ

Источник