Суперліга (чоловіки). За 7-8 місця. Хмельницький прощається з елітним дивізіоном

22:05 | 19 апреля 2019
  Суперліга (чоловіки).

 

Суперліга (чоловіки). За 7-8 місця.

Хмельницький прощається з елітним дивізіоном

Слідом за «Новатором» жіночим, до вищої ліги був змушений опуститися і «Новатор» чоловічий

Хоч як прикро, але фінансова скрута боляче вдарила по обом представникам Хмельницького, які на старті сезону небезпідставно вважалися реальними претендентами на потрапляння до числа призерів. Проте після Нового року відмова головного спонсора від співпраці з ВК «Новатор» змусила і жіночий, і чоловічий колективи розпрощатися з кількома ведучими виконавцями, тож, як наслідок, обидва не втримали позицій у провідних квартетах. Далі – гірше. Нещодавно з необхідністю повернутися до вищої ліги зіткнулися жінки, а тепер ось туди змушені перебратися і чоловіки…

За 7-8 місця. Матч №2

«ШВСМ-СумДУ» - «НОВАТОР» - 3:0

(25:18, 25:18, 25:20) 

Перший матч - 3:1. Рахунок у серії: 2-0

Поступившись у перехідній серії на власному майданчику, хмельничани значно погіршили шанси на загальний успіх. Адже важко віднайти додаткові сили та стимули у й без того надскладній ситуації. Тим більше, коли у суперника із цими самими стимулами – все гаразд. Тож не дивно, що у вирішальному поєдинку в Сумах ігровою перевагою володіли волейболісти місцевого «ШВСМ-СумДУ». Його основний бомбардир Іван Кривобок виказав максимальну націленість на результат вже у стартовому сеті, записавши собі активу 8 очок із 19 загальних. Надійними діями під сіткою його добре підтримав Олександр Коваль (загалом відзначився 12 разів, із них 5 – на блоках). І хоча у складі «Новатора» теж віднайшлися лідери, вони й помилялися частіше за опонентів. Тож господарі паркету, одразу ж вирвавшись вперед – 4:1, надалі цю перевагу зберігали досить упевнено.

Другий сет – майже та сама історія: 10:4 і, здавалося, вже без жодних шансів. Проте Артур Гандзій (загалом набрав 14 очок), Максим Турик (11) та Владислав Павлюк (9) спромоглися скоротити відставання до мінімуму – 14:15. Однак то був лише локальний спалах. Кривобок і компанія швидко відновили комфортний гандикап.

Третя партія виявилася найзапеклішою. Тривалий час на майданчику споглядалися «гойдалки», проте за рахунку 17:17 хмельничани напруги не витримали. Здобувши чотири очки поспіль, підопічні Володимира Бабкова свого вже не віддали.

Таким чином, «ШВСМ-СумДУ» посів сьоме місце і тепер має посперечатися за збереження прописки у Суперлізі з другою командою «вишки» - «Локомотивом-ХДВУФК №1». Ну, а «Новатор», хоч як прикро, враховуючи всі проблеми, змушений завершити сезон у статусі його головного невдахи… 

Прес-служба ФВУ

Источник