«Дитяча ліга»: тріумф первомайської ДЮСШ та фінальна феєрія у Світловодську

22:05 | 18 апреля 2019
  «Дитяча ліга»: Тріумф первомайської ДЮСШ та фінальна феєрія у Світловодську З 12 по 14 квітня Житомир приймав фінальний тур ЧУ «Дитяча ліга» у юнаків 2005 р.

 

«Дитяча ліга»: Тріумф первомайської ДЮСШ та фінальна феєрія у Світловодську

З 12 по 14 квітня Житомир приймав фінальний тур ЧУ «Дитяча ліга» у юнаків 2005 р.н. і молодших (1-6 місце), а Світловодський МСК імені Анатолія Тузовського став епіцентром фінального туру змагань серед їхніх дівчат-одноліток…

10 очок у фіналі та 22 очки після трьох турів у сукупності дали змогу опанувати «золоту» сходинку п’єдесталу у Житомирі юнакам Первомайської ДЮСШ (Харківська обл.)! Збірна Житомирської області, «Сокаль» (м.Сокаль, Львівська обл.) та «МХП»-СДЮСШ (Вінниця) були переможені чемпіоном із рахунком 3:0. Він поступилися лише КДЮСШ №1 (Луцьк) – 1:2. Причому, «кривдник» чемпіона на цьому не зупинився і здолав полтавську СДЮСШОР №2 із рахунком - 2:1 і КДЮСШ №2 із Чернігова – 3:0. Тож результат суми очок – 27 – став для юнаків із Луцька «срібним»!

Почесною «бронзою» відзначилася команда «МХП»-СДЮСШ, яка теж «образила» полтавських і чернігівських юнаків з рахунком - 3:0, але поступилася Первомайській ДЮСШ – 0:3. Четверте місце у «Сокаля», п’ята – збірна Житомирської області, на шостому фінішувала КДЮСШ №2 (Чернігів), а на сьомому – полтавська СДЮСШОР №2.

Команди дівчат-одноліток, які прибули до Світловодська виборювати 7-10 місця в Україні, представили різні її куточки, а саме: Захід – чернівецька обласна ДЮСШ, минулорічний переможець «Дитячої ліги»; Схід – запорізький «Спортінтернат-ОДЮСШ»; Центр – світловодська КДЮСШ №1, а столицю – ДЮСШ №5,

«Центрові» дівчата світловодської КДЮСШ №1 красномовно показали «хто в хаті господар», реваншувавшись за невдачі у минулих турах «Дитячої ліги» в Кременчуці та Полтаві. Так, у першій грі проти київської ДЮСШ №5 вони перемогли з рахунком – 3:0, а минулорічного чемпіона України - чернівецьку ОДЮСШ здолали з рахунком – 2:1. Наступного же дня світловодські волейболістки не залишили шансів і спортсменкам «Спортінтернату-ОДЮСШ».

Таким чином, взявши 7 очок із 8-ми можливих, світловодчанки очолили таблицю результатів фінального туру у рідному місті. А це означає, що команда вихованок тренера-викладача КДЮСШ №1 Ірини Горобець стала сьомою в Україні серед 18-ти команд-учасниць вікової категорії дівчат 2005 р.н. і молодших, обійшовши команди чернівецької ОДЮСШ – 8-ме, ДЮСШ №5 – 9-те та «Спортінтернат-ОДЮСШ» – 10-те місце.

Яскравості та незвичайності фінальному туру додала особиста присутність президента ФВУ Михайла Мельника, адже Світловодськ є маленькою частинкою великої волейбольної спільноти нашої країни. Під час урочистої частині змагань Михайло Григорович нагородив Грамотою Федерації тренера-викладача світловодської КДЮСШ №1 Ірину Горобець за особистий внесок у розвиток українського дитячого волейболу, та Подякою Федерації –громадського активіста Геннадія Мельника за сприяння розвитку дитячого волейболу на Кіровоградщині. У відповідь, господарі фінального туру подарували голові ФВУ картину місцевого майстра Анатолія Сіромахи «Кременчуцька ГЕС».

…Зараз у Тернополі вже тривають баталії фінального туру за 1-6 місце у дівчат цієї вікової категорії, а у Харкові - фіналу серед дівчат 2003 р.н. Вони завершаться 20 квітня.

Источник