Суперліга (чоловіки). Плей-офф. Другий півфінал. Нокдаун для «кажанів». Нокаут для «юристів»

16:50 | 30 марта 2019
  Суперліга (чоловіки).

 

Суперліга (чоловіки). Плей-офф. Другий півфінал. Нокдаун для «кажанів». Нокаут для «юристів» 

Діючий чемпіон України був дуже близький до болючої поразки на власному майданчику

 

ПІВФІНАЛ №2

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «ЮРАКАДЕМІЯ»

3:2 (26:28, 17:25, 25:20, 25:16, 15:10)

3:0 (25:19, 25:16, 25:11)

Ми прогнозували, що шлях до фіналу для «Барком-Кажанів» аж ніяк не буде встелений оксамитовим килимом. Та й наставник «Юракадемії» Володимир Романцов попереджав, що у протистоянні з більш потужним потенціально суперником його підопічні не збираються елементарно відбувати номер. І слова свого харків’яни дотримали…

У першому матчі колектив Угіса Крастіньша спробував, було, взяти своє, так би мовити, з наскоку. Олег Шевченко та Юрій Томин активно запрацювали з діагоналей, змушуючи захист опонентів постійно перебувати в постійному напруженні. Але психологічно «зламати» гостей не вдалося. Навіть попри те, що кілька разів «кажани» суттєво виривалися вперед – 7:3, 11:7, 15:10… «Юристи» поступово віднайшли дієві засоби для покращення прийому і, відповідно, зв’язуючий Сергій Рябов зміг на повну підносити гарні снаряди «гарматам» Андрія Левченка та Бориса Єфименка. Саме останній із них незабаром зрівняв рахунок – 19:19.

Така зухвалість опонентів, схоже, стала для господарів майданчику несподіванкою, оскільки кількість їхніх помилок суттєво збільшилася. Тож справа дійшла до тай-брейку, де, зрештою, своє вагоме слово сказав Левченко.

І ця локальна невдача «кажанів» помітно збентежила. В усякому разі у наступній партії вони почали відверто чудити, тоді як на допомогу Левченку та Єфименку продуктивно прийшли Андрій Рогожин та Елтун Карімов. Добряче відпрацював також досвідченіший ліберо Сергій Кисіль. Тож сукупними зусиллями рахунок 9:9 вони впевнено переформатували у 20:13, і свого вже не втратили. Таким чином, такий собі ігровий нокдаун «кажанів» загрожував цілком реально перетворитися на нокаут…

Але коротеньку перерву Угіс Крастіньш спромігся використати наче справжній чарівник. Бо таки зумів «достукатися» до повного розуміння з боку виконавців, від яких насамперед залежала можливість організації камбеку. Ліберо Горден Брова вправно налагодив прийом, зв’язуючий Сергій Євстратов значно ретельніше будував траєкторію передач на Євгена Кісілюка, Юрія Томина та Олега Шевченка, а ті, відповідно, частіше обводили руки блокуючих. Тож рахунок на табло зростав цілком адекватно – 4:1, 10:5, 14:9… Щоправда, далі стався невеличкий провал, завдяки якому Левченку і компанії вдалося відновити інтригу – 14:16. Проте не надовго. Відмінною серією спалахнув Шевченко, здобувши чотири очки поспіль, а переможну крапку у сеті поставив Юрій Семенюк.

До речі, до того моменту центральний блокуючий «Барком-Кажанів» був майже не схожий на самого себе. А от якраз тепер наче прокинувся. І в четвертій партії взагалі став найкращим бомбардиром своєї команди. Помітно упіймали кураж і його партнери. Тому рахунок у матчі справедливо став рівним – 2:2.

На тай-брейку Семенюк продовжив вдало робити свою «чорну» справу, оскільки одразу 5 очок його команда здобула на блоках. Відповідно, у «юристів» остаточно розтанула психологічна впевненість Рябова. Його передачі стали настільки незграбними, що Левченко фактично був змушений влучати у чужі блоки, а Володимир Романцов цілий тайм-аут витратив виключно на емоційне підбадьорення зв’язуючого. Однак не допомогло. Із психологічного нокауту він так і не вийшов. І «Барком-Кажани» таки вирвали дорогоцінну перемогу. Найвправнішими бомбардирами серед них стали Юрій Томин (20 очок), Юрій Семенюк та Олег Шевченко (по 17), Євген Кісілюк (14). У складі «Юракадемії» відзначилися Андрій Левченко (22 очки), Борис Єфименко (16), Елтун Карімов (13) та Андрій Рогожин (10).

Наступного дня серйозної боротьби вже не вийшло. Львів’яни вийшли на паркет із особливим емоційним піднесенням, тоді як «юристи», було помітно, суттєво вихолостилися напередодні фізично та морально. Більше за інших щось виходило лише в Єфименка, який набрав 11 очок. Однак сукупні зусилля Томина (15 очок), Шевченка та Олександра Гладенка (по 11) стали запорукою тепер уже цілком переконливої вікторії господарів майданчику.

Отже, як і «Серце Поділля» у першому півфіналі, «Барком-Кажани» повели у серії – 2:0. Тож уже 5 квітня, коли у Львові та Тростянці відбудуться перші повторні поєдинки, вони мають чудову нагоду оформити собі путівки до фіналу.

Прес-служба ФВУ

Источник