Із людським болем у серцях, із спортивною жаринкою в очах

13:35 | 27 марта 2019
  Із людським болем у серцях, із спортивною жаринкою в очах  У Харкові на гідному рівні провели змагання ІV Всеукраїнського Меморіалу Олександра МАРТИНЕНКА У спорткомплексі харківського Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся ІV Всеукраїнський турнір пам’яті Олександра Мартиненка.

 

Із людським болем у серцях, із спортивною жаринкою в очах 

У Харкові на гідному рівні провели змагання ІV Всеукраїнського Меморіалу Олександра МАРТИНЕНКА

У спорткомплексі харківського Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся ІV Всеукраїнський турнір пам’яті Олександра Мартиненка. Як ми вже розповідали, випускник цього навчального закладу і гравець «Юракадемії», щойно на сході нашої країни розпочалися бойові дії, не вагаючись відклав спортивну та юридичну кар’єри і пішов на фронт добровольцем. Воював у зоні проведення АТО в складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, виявляючи неймовірну мужність та відвагу. До останнього залишався поруч із бойовими побратимами на лінії фронту, захищаючи Україну в боях під Щастям, Никішиним, Малоорлівкою і Дебальцевим. Саме там, 7 лютого 2015 року, під час ворожого обстрілу Олександр отримав поранення, несумісні з життям…

 Цього разу змагання пройшли за підтримки Харківського міськспорткомітету, харківської обласної федерації волейболу, керівництва Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та керівництва клубу «Юракадемія». Вісім учасників було розбито на дві групи. Першу склали команди вищої ліги «Локомотив-ХДВУФК №1» (Харків), «Зміївський енергетик» (Слобожанське), ВК «Бахмут» та збірна України U-16. Другу – харківські колективи ХОВУФКС, ХНУ ім. Каразіна, «Он Клінік» та збірна друзів Мартиненка. Відповідно, переможців та призерів кожної нагороджували окремо.

В урочистій частині відкриття турніру взяли участь: проректор з навчальної роботи НЮУ Ю.Барабаш, засновник і організатор турніру В.Джерелій, директор Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту А.Попов, один із найкращих друзів Олександра Мартиненка – І.Гойденко тощо…

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять Олександра Мартиненка, який, залишаючись вірним Присязі, поклав своє життя за цілісність і незалежність України.

Ну, а далі розпочалися цікаві й захоплюючі за своїми сценаріями матчі. Інтрига в обох групах зберігалася до останнього, але, зрештою, переможцями змагань стали, відповідно, «Локомотив-ХДВУФК №1» та збірна друзів Мартиненка. Вони отримали спеціальні красиві кубки. Інші ж учасники турніру були нагороджені пам’ятними призами. Зокрема, кращі гравці у кожній команді отримали подарунки від магазину «Волеймаг».  

Також цікаві призи для лауреатів у кожному амплуа підготували гравці національної збірної України. Так, найкращий зв’язуючий турніру Володимир Скоробатюк (збірна U-16) отримав футболку від Владислава Діденка; кращий нападаючий Назар Гетьман (збірна U-16) – від Олега Шевченка; кращий захисник Сергій Дімов («Зміївський енергетик») – від Гордена Брови; кращий центральний блокуючий Денис Велецький (ХНУ ім.Каразіна) – від Андрія Рогожина.  

Отже, пам’ять справжнього героя України Олександра Мартиненка вшанували гідно!

Источник