Суперліга (чоловіки). Плей-офф. За 1-4 місця. У півфіналах фаворитів не буває

18:35 | 26 марта 2019
  Суперліга (чоловіки).

 

Суперліга (чоловіки). Плей-офф. За 1-4 місця. У півфіналах фаворитів не буває 

Від початку шанси претендентів на вихід до фіналу розцінюються як 50 на 50

Чемпіонат України досяг стадії, коли фактично кожна помилка може мати фатальне значення. А в таких поєдинках, зазвичай, робити прогнози – справа вкрай невдячна. Тому, незважаючи на більш авторитетний статус «Локомотива» та «Баркома-Кажани», шлях до фіналу для них аж ніяк не встелений оксамитовим килимом. Більше того, поки дуже важко відповісти, чи встелений взагалі…

«ЛОКОМОТИВ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»

(4 квітня – початок о 17.00. 5 квітня – початок о 15.00)

Звичайно, можна сказати, що підстав для успіху діючий чемпіон України має більше. Тим більше, він – поважний старожил Суперліги, тоді як «Серце Поділля», хоч і досить амбіційний, але ж дебютант. А досвід протистоянь у подібних матчах насправді грає чималу роль. На користь «Локомотива» свідчить і той факт, що протягом сезону він впевнено здолав нинішнього суперника вдома – 3:0 і 3:1 (щоправда, тоді в його складі ще виступав Олег Плотницький), і «розійшовся миром» в гостях – 3:1 і 0:3. Проте якраз остання поразка і дає привід серйозно сумніватися у початковій перевазі підопічних Ігора Зябліцева. Адже в тому поєдинку вони дозволили собі дещо послабити вимоги до самих себе, вийшли на паркет у не найбойовитішому настрої, тож одразу й отримали на горіхи. Тобто, образно кажучи, класти «сердечкам» пальця в рота собі дорожче – відкусять миттєво! Тим паче в ситуації, коли стимул зіграти у фіналі підбадьорює їх значно дієвіше, ніж уже знайомих із цим досвідом «залізничників».

Таким чином, якщо «Локомотив» дозволить собі вдруге «наступити на старі граблі», йому однозначно не позаздриш. Проте навряд чи станеться у «рідних стінах», де солідна підтримка маститому гранду буде забезпечена ще та! І все ж, повторимося, загадувати у таких поєдинках – справа вкрай невдячна!

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «НОВАТОР»

(4 квітня – початок о 17.30. 5 квітня – початок о 12.00)

Фактично те ж саме можна сказати і стосовно шансів цієї пари. Тим більше, тут рахунок особистих зустрічей протягом регулярного чемпіонату свідчить на користь «Новатора» – 3:2 і 3:1 вдома та 2:3 і 3:1 – на виїзді. Як бачимо, підопічні Романа Ковальчука досить непогано розуміються на тактичних спроможностях «кажанів».

У свою чергу, важко уявити, що з усіх тих поєдинків команда Угіса Крастіньша не винесла максимально корисних уроків. А раз так, то в нинішньому півфіналі суперники, ймовірно, можуть продемонструвати дещо інший волейбол, ніж раніше. І чиє аргументи у цій ситуації виявляться вагомішими – можна лише здогадуватися.

Тож давайте краще зачекаємо початку поєдинків, які, безумовно, мають стати одними з найцікавіших протягом усього нинішнього сезону!

Матчі-відповіді, відповідно, у Вінниці та Хмельницькому відбудуться 11-го і, в разі потреби, 12-го квітня. 

Прес-служба ФВУ

Источник