Суперліга (жінки). 14-й тур. У «Фінал чотирьох» заскочили «Волинь» та «Білозгар»

22:20 | 23 марта 2019
  Суперліга (жінки).

 

Суперліга (жінки). 14-й тур. У «Фінал чотирьох» заскочили «Волинь» та «Білозгар» 

На фініші сезону «Новатору» не вдалося впоратися із численими проблемами, тож саме він залишився «п’ятим зайвим»

Як ми розповідали, хмельницькій команді, щоби зберегти місце у четвірці найсильніших, у вирішальному турі потребувалося або самій створити чимале диво в Южному, або сподіватися на максимальну непоступливість «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» у домашньому протистоянні з гостями із Вінниці. Та в підсумку не сталося ні того, ні іншого – дебютний сезон у Суперлізі підопічні Олексія Колісецького завершають поза «Фіналом чотирьох»...

 

 

«ХІМІК» - «НОВАТОР»

3:0 (25:12, 25:10, 25:11)

3:0 (25:20, 25:23, 25:22)

Певно, психологічний тягар відповідальності за результат для хмельничанок став відверто непідйомним. Попри те, що наставник «Хіміка» Євген Ніколаєв дав добряче награтися всім без винятку і, насамперед, резервісткам (до речі, Євгенія Хобер стала найкращим бомбардиром южненок в обох зустрічах, записавши до свого активу, відповідно, 10 і 12 очок) гості цим не скористалися. У першому матчі вони, схоже, й справді «перегоріли». Натомість наступного дня підопічні Олексія Колісецького чіплялися за свій шанс із неймовірною відчайдушністю. Хльосткі «постріли» Валерії Нудьги (загалом набрала 13 очок) та Любові Альошко (10 очок) частенько змушували господарок майданчику помилятися. Особливо у другому сеті, який хмельничанки цілком могли виграти. Однак... Можна сказати, не вистачило досвіду та везіння. Як і в третій партії.  

Таким чином, волейболісткам «Новатора» залишалося сподіватися лише на величезну допомогу тернополянок...

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ»

1:3 (14:25, 15:25, 25:23, 22:25)

0:3 (21:25, 19:25, 22:25)

Не скажеш, що невмотивовані підопічні Віктора Туркули відбували номер. Вони боролися на совість. Зокрема, у першому матчі Олександра Міленко (загалом набрала 18 очок) постійно нагадувала, чому вважається одним із найкращих бомбардирів Суперліги. Її добре підтримувала молода Катерина Ткаченко (13 очок) і непогано – Валерія Дрьомова (8 очок). Але що поробиш, коли «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» не має ліберо рівня Вікторії Дельрос, котра завершує сезон у Румунії? Тож вінничанки відверто вибили опоненток із прийому (одна лише Анна Лизанець видала 7 ейсів!) та й на блоках (насамперед, завдяки зусиллям Марини Мазенко) діяли значно вправніше. Нарешті, у «Білозгар-Медуніверситета» віднайшлися свої бомбардири. «Прорвало» Валерію Якушеву (набрала 15 очок) і Діану Франкевич (13 очок). Помітними фігурами також були Марія Лозинська і Тетяна Машковська.

Та все ж тернопільська команда була дуже близькою принаймні до тай-брейку. «Видряпавши» третю партію, у четвертій вона вела перед – 10:2! Але тут у них сталася вимушена заміна: замість досвідченої зв’язуючої Тетяни Хилюк вийшла Оксана Пилипенко. І не впоралася. Тож гості переломили розвиток подій і все ж довели поєдинок до перемоги.

Наступного дня перевага «медичок» проглядалася очевидніше. Все ж таки вікторія була їм значно потрібнішою. Ось вони на неї і напрацювали.

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:0 (25:22, 27:25, 25:15)

3:1 (25:16, 25:20, 23:25, 25:16)

Напередодні цього туру ще не гарантувала собі участі у «Фіналі чотирьох» і луцька команда. Щоправда, вона зустрічалася з одноосібним аутсайдером. Але нарвалася від нього на такий опір, що довелося викластися на майданчику на повну. Та все ж у потрібні моменти удари Марини Скрипник і Любові Ужви досягали мети, тож шість партій із семи загальних завершилися на користь «Волинь-Університета-ОДЮСШ».

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»

1:3 (25:20, 21:25, 20:25, 25:27)

3:2 (25:18, 15:25, 25:22, 12:25, 15:6)

Для обох команд це протистояння вже ніякого значення не мало. Тож кожна вирішувала свої локальні завдання. Але вийшло по-справжньому захопливо. В ударі були головні бомбардири чернігівчанок Ганна Жула та Юлія Українець, котрі за підсумками двох матчів записали собі до активу, відповідно, 47 та 40 очок. У запоріжанок аналогічним чином відзначилася Анна Харчинська (31 очко), а активність Вікторії Савченко у першій грі (13 очок) у другій примножила Анна Шумейко (15 очок). Зрештою, опоненти обмінялися перемогами, що, здається, стало найбільш справедливим підсумком гарячих дводенних баталій.  

Таким чином, за підсумками «регулярки» путівки до «Фіналу чотирьох» вибороли «Хімік», «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ», «Волинь-Університет-ОДЮСШ» та «Білозгар-Медуніверситет». Тепер у двох вирішальних турах вони посперечаються безпосередньо за комплекти нагород. Перший із них відбудеться у Запоріжжі 5-7 квітня...

Прес-служба ФВУ

Источник