Вища ліга (чоловіки). 7-й тур. І все ж «Політехнік-Одеса»!

22:50 | 17 марта 2019
  Вища ліга (чоловіки).

 

Вища ліга (чоловіки). 7-й тур. І все ж «Політехнік-Одеса»! 

Для визначення останнього учасника «Фіналу чотирьох» знадобився справжній «матч смерті»

Заключний тур регулярного чемпіонату мав у своєму календарі особливо принциповий поєдинок. Саме він мав вирішити долю останньої вакансії у провідному квартеті, який надалі поведе боротьбу безпосередньо за комплекти нагород. Тож не дивно, що цей самий поєдинок пройшов за досить непередбачуваним та максимально захопливим сценарієм. А ще однією цікавинкою туру стала несподівана зміна лідера...

Турнірна доля у змаганнях розпорядилася таким чином, що перед заключним туром участь у «Фіналу чотирьох» собі вже забезпечили «Новатор-2-Прикордонник», «Житичі» та «Локомотив-ХДВУФК №1». Тож тут цікавим було лише остаточне ранжування цих команд за місцями у таблиці, яке визначало майбутніх господарів двох вирішальних турів. У цьому сенсі найбільше інтригувало очне протистояння колективів із Житомира та Харкова. Однак «Житичі» перемогли в ньому несподівано впевнено – 3:0 (25:22, 25:14, 25:23).

Та все ж доля першої позиції за підсумками «регулярки» визначалася в іншому матчі, а він завершився великою сенсацією. «Новатор-2-Прикордонник», який до цього дозволив собі поразку лише від «Локомотив-ХДВУФК №1» – 1:3, раптово опинився на щиті після двобою з одним із явних аутсайдерів – «Зміївським енергетиком». Хмельничани добре розпочали – 25:21, але надалі почали припускатися дивних помилок і якось занадто легко віддали три наступних сети – 18:25, 22:25, 17:25. Тож у підсумку – 1:3, і «Новатор-2-Прикордонник» пропустив на першу сходинку «Житичі». Щоправда, один із фінальних турів усе одно має відбутися у Хмельницькому.

Ну, а тепер про вищезгаданий «матч смерті». Він і справді носив приблизно ідентичний характер, оскільки визначав у майбутньому «Фіналі чотирьох» того самого четвертого незайвого. Тим більше, «Політехнік-Одеса» та луцький «Олюртранс» за своїм потенціалом є десь на одному рівні, і на користь колективу Євгена Бородаєнка у принциповому поєдинку свідчив хіба що статус господаря майданчику. Але волейболісти під керівництвом граючого тренера Володимира Лисобея прибули до Одеси аж ніяк не заради цілющого морського повітря. І, що називається, на характері видряпали стартовий сет – 27:25. Утім, одесити не знітилися та гідно відповіли у другій партії – 25:20. Лучани перебудували власні дії, посилили пильність на прийомах та вдало зробили ще один крок до загального успіху – 25:21. І знову відповідь «політехніків» виявилася бездоганною – 25:15. Отже, сильнішого мав визначити тай-брейк. А у ньому, хоч як дивно, підопічні Володимира Бородаєнка раптово видали гру, яка змусила опонентів частенько помилятися. І «Олюртранс», незважаючи на, в цілому, гідну боротьбу, був змушений визнати успіх суперників – 2:3.  

Наступного дня «Політехнік-Одеса» обіграв аутсайдера чемпіонату – «Спартак» із Сваляви – 3:0, і забронював за собою четвертий рядок і де-юре, і де-факто. Таким чином, одеська команда виконала свою програму-мінімум нинішнього сезону - пробилася до «Фіналу чотирьох». Проте виконати завдання-максимум – вибороти пряму путівку до Суперліги – «Політехніку-Одеса» буде значно складніше...

 Прес-служба ФВУ

Источник