Вища ліга (жінки). «Фінал чотирьох». 1-й тур. Харківські іспити квартету найкращих

02:05 | 15 марта 2019
  Вища ліга (жінки).

 

Вища ліга (жінки). «Фінал чотирьох». 1-й тур. Харківські іспити квартету найкращих 

15-17 березня лауреати регулярного чемпіонату проведуть між собою перші вирішальні поєдинки

Як відомо, за результатами запеклої боротьби у «регулярці» до «Фіналу чотирьох» пробилися ВК «Полісся», ХОВУФКС, ВК «Полтавчанка» та «Орбіта-Спортінтернат». Тож тепер саме вони між собою вирішуватимуть, кому і які комплекти нагород дістануться у підсумку.

 

15 березня

17:15 ХОВУФКС – ВК «Полтавчанка»

19:15 ВК «Полісся» - «Орбіта-Спорінтернат» 

16 березня

16:00 ВК «Полісся» - ХОВУФКС

18:00 «Орбіта-Спортінтернат» - ВК «Полтавчанка» 

17 березня

11:15 ХОВУФКС – «Орбіта-Спортінтернат»

13:15 ВК «Полтавчанка» - ВК «Полісся» 

Перше «побачення» квартету найсильніших на своїй домашній арені організовує ХОВУФКС. Здається, у рідних стінах харківська команда апріорі матиме певну психологічну перевагу над суперницями. Однак не слід забувати, що у розпорядженні наставників Ольги Ахлестіної та Станіслава Люгайла перебувають переважно зовсім молоді спортсменки. Тож тут усе може статися навпаки: підвищена відповідальність призведе під час матчів до зайвого нервування.

У сенсі психології дещо краща ситуація споглядається у «Полтавчанці». Тут є кілька спортсменок із солідним досвідом, тому у складні моменти юних партнерок буде кому повести за собою. Отже, підопічні Анатолія Воліченка однозначно приїдуть до Харкова не на прогулянку.

Ще більше амбіцій та сподівання у «Фіналі чотирьох» плекають волейболістки «Орбіта-Спортінтернату». Серед них є й такі, хто нинішнього сезону не пас задніх у Суперлізі в основі «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», тож саме вони складають головну зброю колективу Віри Рум’янцевої. І якщо ця «зброя» спрацює без осічок – жодному супернику не позаздриш.

Ну й, нарешті, ВК «Полісся». Однозначний головний фаворит «Фіналу чотирьох», перед яким, до того ж, стоїть конкретне завдання виграти турнір у «вишці» і, таким чином, здобути пряму путівку до Суперліги. Відповідних майстринь для реалізації цієї мети у складі житомирської команди достатньо. Тож і наставник Анатолій Казьмерчук готує їх належним чином.

Але, звісно ж, на майданчику далеко не завжди перемагає той, хто апріорі сильніший суто на папері. Тому нині у Харкові очікується те ще неперебачуване видовище! 

Прес-служба ФВУ

Источник