«Дитяча ліга»: шістка фіналістів визначена

15:35 | 11 февраля 2019
  «Дитяча ліга»: шістка фіналістів визначена  9 лютого у День народження волейболу у Харкові та Чернівцях завершився 3-й тур змагань серед команд юнаків 2002 р.

 

«Дитяча ліга»: шістка фіналістів визначена 

9 лютого у День народження волейболу у Харкові та Чернівцях завершився 3-й тур змагань серед команд юнаків 2002 р.н.

У Харкові турнір проходив на базі обласного вищого училища фізичної культури та спорту (ХОВУФКС). Урочистою промовою їх відкрив член виконкому ФВУ, президент федерації волейболу Харківської області, директор ХОВУФКС Анатолій Попов. Усім командам були вручені солодкі подарунки від «Харківської бісквітної фабрики», тренерам - пам’ятні ручки «від Юрія Пояркова». Адже змагання проходили напередодні Дня народження та дня пам’яті легендарного волейболіста ХХ століття, дворазового олімпійського чемпіона, дворазового чемпіона світу, володаря Кубка світу. Юрій Михайлович Поярков народився 10 лютого 1937 року і пішов із земного життя в день свого 80-річчя - 10 лютого 2017 року...

До арени ХОВУФКС завітали дев’ять команд даної вікової категорії: КСЛІ (Київ), Вільняська ДЮСШ «Колос», ДВУФК-МСДЮСШОР (Дніпро), збірна Житомирської області, ДЮСШ №18 (Київ), СДЮШОР №2 (Полтава), «ХДВУФК-1-Локомотив» (Харків) та господарі майданчику – ХОВУФКС. Ігри проходили за системою «стінка на стінку».

У Чернівцях же на майданчику ФОК «Олімп» за коловою системою зустрічалися між собою команди МХП-СДЮСШ (Вінниця), ДЮСШ (Стрий), м.Теребовля та ДЮСШ №4 (Чернівці).

Тури в Харкові та Чернівцях були вирішальними для визначення фінальної шістки команд. Ігри тривали три дні, і за їхніми результатами п’ять колективів вибороли путівки до фіналу саме з харківського туру, тоді як у Чернівцях своє право на фінал відстояла лише команда МХП-СДЮСШ.

«Більшість ігор були напруженими та видовищними, а найцікавішими стали «п’ятихатки» між командами спортінтернатів, під час яких юнаки виявили справжній спортивний характер, про що свідчать рахунки, зокрема, у зустрічах КСЛІ (Київ) – ДВУФК-МСДЮСШОР (Дніпро) - 3:2 та ХОВУФКС – КСЛІ - 3:2. Серед найкращих гравців запам’ятався Назар Гетьман, який представляє Дніпро. А взагалі волейбольна Україна має чимало талановитих дітей, тож головне наше завдання – приділяти їм належну увагу. Тоді й перемоги на міжнародному рівні будуть за нами», - поділився своїми враженнями технічний делегат туру, почесний суддя ФВУ, суддя всесоюзної та національної категорії Микола Медвідь (м.Запоріжжя).

Отже, лідери підтвердили свій статус. У провідній шістці команд, яка вийшла до фіналу, турнірне становище кардинально не змінилося. Тож у 4-му фінальному турі гратимуть: «ХДВУФК-1-Локомотив», ХОВУФКС, КСЛІ, ДВУФК-МСДЮСШОР, МХП-СДЮСШ та збірна Житомирської області. Інші команди змагатимуться за 7-13 місця.

Источник