Суперліга (жінки). Анонс 11-го туру. До Дня волейболу – лідерський двобій!

18:50 | 07 февраля 2019
  Суперліга (жінки).

 

Суперліга (жінки). Анонс 11-го туру. До Дня волейболу – лідерський двобій!

Захоплива суперечка за місця у провідному квартеті виходить на вирішальну стадію

Як відомо, 9 лютого спортивний світ відзначатиме 124-ту річницю від офіційного Дня народження волейболу. В Україні ж саме до цієї дати припали напрочуд принципові поєдинки у жіночій Суперлізі. Адже тут водночас відбудуться очні протистояння і лідерів, і претендентів на локальне третє місце, і колективів, що відчайдушно боряться за потрапляння до майбутнього «Фіналу чотирьох», і аутсайдерів. Тобто, що не пара – то грандіозна інтрига!

 

 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ХІМІК»

СК ЗНУ (8 лютого – початок о 17.30. 9 лютого – початок о 12.00)

Безперечно, увага до запорізького двобою стоїть на першому місці. Адже нещодавно «Хімік» нарешті перервав свою довготриваючу переможну серію на внутрішній арені, показавши, що насправді його таки можна перемагати. А «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» протягом всієї цієї серії була чи не єдиною, хто неодмінно складав южненському колективу найпотужнішу конкуренцію. Нема сумнівів, що Володимир Бузаєв налаштовує своїх підопічних відповідним чином і нині. Тим більше, їхнє сьогоднішнє, здається, впевнене перебування на другій сходинці у таблиці насправді таким не є. Бо в заключних турах першого етапу національної першості на запорізьку команду очікують, зокрема, протистояння з «Волинь-Університетом-ОДЮСШ» та «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ», для яких кожне здобуте очко зараз на вагу золота.  

З іншого боку, южненські волейболістки прагнуть довести, що нещодавня осічка у поєдинку з лучанками (2:3) – лише прикрий випадок, і вони таки справді залишаються в Україні найсильнішими. Таким чином, анонсовані поєдинки у Запоріжжі набувають особливого значення та непередбачуваності!

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «НОВАТОР»

СК ВНМУ (8 лютого – початок о 18.00. 9 лютого – початок о 12.00)

В останніх турах вінницька команда помітно додала у зіграності та набрала справді потужну ходу. Красномовне тому підтвердження – дві нещодавні перемоги над «Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ», яка до того нікому крім «Хіміка» не поступалася. Зараз же на «Білозгар-Медуніверситет» очікує особливий подразник – один із прямих конкурентів за поточне третє місце в таблиці. До того ж, ослаблений втратою кількох провідних, донедавна, виконавців. 

У свою чергу, у «Новатора» на ці самі провідні ролі дедалі впевненіше виходять ще зовсім молоді амбіційні «зірочки», одні з лідерів «молодіжки» Катерина Ткаченко і Валерія Нудьга. Якщо вони, що називається, впіймають кураж – мало нікому не здасться! До того ж хмельницька команда дещо несподівано опинилася перед реальною загрозою опуститися з третьої позиції одразу за межі лідируючої четвірки. Так що однозначно боротиметься з особливим натхненням.

Таким чином, у Вінниці також очікується досить захопливе й інтригуюче протистояння!

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»

СК ТНЕУ (8 лютого – початок о 17.30. 9 лютого – початок о 12.00) 

Ще одна дуель з розряду не для слабконервових. Нині, коли у турнірній таблиці команда Віктора Туркули посідає незавидне шосте місце, а колектив Богуслава Галицького нарешті впритул наблизився до повернення до лідируючого квартету, чергова зустріч давніх запеклих суперників набуває особливо інтригуючого характеру.

Для «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» дві впевнені перемоги взагалі залишаються останньою надією створити велике диво і таки пробитися в підсумку до «Фіналу чотирьох». У доноворічній частині чемпіонату вона втратила дуже багато, але ще не все. А тут ще й отримала очевидне посилення в особах досвідчених Тетяни Хилюк та Інни Деніної...

Однак саме «Волинь-Університет-ОДЮСШ» нещодавно спромігся завдати поразки самому «Хіміку» і, до речі, не втратив нагоди завершити перший етап чемпіонату якраз слідом за южненським вітчизняним грандом. Отже, і тут любителі волейболу мають очікувати непередбачувану дуель... 

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

СК НВК №26 (8 лютого – початок о 18.00. 9 лютого – початок о 12.00)

Фактично, «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» має останню реальну нагоду здобути у поточній першості першу перемогу. Чи може щось бути кращим стимулом? Та чи готові до цього «подвигу» рівненчанки? Тим більше, коли чернігівчанки зазвичай сумлінно намагаються будь-кому створити серйозну конкуренцію...

Прес-служба ФВУ

Источник