Вища ліга (жінки). 4-й тур. ВК «Полісся» стає одноосібним лідером

17:50 | 28 января 2019
  Вища ліга (жінки).

 

Вища ліга (жінки). 4-й тур. ВК «Полісся» стає одноосібним лідером 

За тур до завершення першого етапу чемпіонату боротьба за потрапляння до провідної четвірки набула неймовірної інтриги

 

У звітному турі центральним справедливо вважався поєдинок «Львів’янки-ЛДУФК» проти ВК «Полісся». Адже вони мали однакову кількість перемог – по 5, хоча житомирська команда накопичила на два очка більше. Тож для обох очне протистояння мало величезне значення.

Здавалося, в рідних стінах львів’янкам і волейбольний Бог має допомагати. Але й він виявився безсилим перед потужним ігровим пресом, який запропонували житомирянки своїм опоненткам. Більш жорсткі та ризиковані подачі, мобільніший та надійніший блок, значно кращий прийом та передачі-цукерочки від Юлії Богмацер – усе це досить швидко вилилося в суттєву перевагу ВК «Полісся» в усіх компонентах, що й не залишило господаркам майданчику жодних шансів на продуктивні контрдії. У підсумку – 3:0 (25:13, 25:16, 25:25), і житомирська команда стає впевненим одноосібним лідером жіночої «вишки».

Невдачею же «Львів’янки-ЛДУФК» на повну скористалися одразу кілька найближчих переслідувачів. Насамперед, ХОВУФКС, дівчата якого здобули дві впевнені перемоги над аутсайдерами: «Інваспорт-Метеор» - 3:1 і «Спортліцеєм» - 3:0. А ось «Орбіта-Спортінтернат» узагалі мала хорошу нагоду продовжити ділити пальму першості в чемпіонаті з ВК «Полісся», однак, обігравши СДЮСШОР №2 з Полтавської області – 3:1, з ідентичним рахунком зазнало поразки від іншого представника цього району – ВК «Полтавчанка» - 1:3 (25:23, 25:27, 17:25, 16:25). Запоріжанок не врятувала навіть відмінна бомбардирська націленість Анастасії Дударенко, котра записала до свого активу 24 очки.  

До речі, в іншому поєдинку туру «Полтавчанка» перемогла й іншого амбітного представника Запоріжжя «Академію-ЗІЕІТ» - 3:0 (25:17, 25:20, 25:19) і тим самим створила у верхній частині турнірної таблиці неймовірну інтригу. Адже тепер, перед заключним туром першого етапу чемпіонату, на потрапляння до провідної четвірки, яка надалі продовжить боротьбу безпосередньо за комплекти медалей, в приблизно однаковій мірі претендують одразу сім команд! Судіть самі, поки що лідери розташувалися у наступному порядку: ВК «Полісся» - 7 перемог (22 очки), ХОВУФКС - 18 (6), «Орбіта-Спортінтернат», ВК «Полтавчанка» та «Львів’янка-ЛДУФК» - по 6 (17), а «Харків’янка» та «Академія-ЗІЕІТ» - по 5 (15).

Таким чином, вирішальний тур, який запланований на 22-24 лютого, має у своєму календарі цілу низку принципових поєдинків: ВК «Полісся» - «Академія-ЗІЕІТ» та ВК «Полісся» - «Орбіта-Спортінтернат», «Львів’янка-ЛДУФК» - «Харків’янка» та «Львів’янка-ЛДУФК» - ХОВУФКС... Здається, лише «Полтавчанка», яка прийматиме вдома одразу трьох аутсайдерів – «Інваспорт-Метеор», СДЮСШОР №2 та «Спортліцей», може почуватися більш-менш спокійно і впевнено. Та все ж усе вирішиться безпосередньо на ігрових майданчиках. Інтрига процвітає! 

Прес-служба ФВУ

Источник