Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2019

14:50 | 23 января 2019
  Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2019  Матчі групового раунду підопічні Гарія Єгіазарова зіграють у Польщі Сьогодні у Стамбулі – на легендарній баскетбольній арені прямо на березі Босфору – відбулося жеребкування 31-го чемпіонату Європи серед жіночих команд.

 

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2019 

Матчі групового раунду підопічні Гарія Єгіазарова зіграють у Польщі

Сьогодні у Стамбулі – на легендарній баскетбольній арені прямо на березі Босфору – відбулося жеребкування 31-го чемпіонату Європи серед жіночих команд. Цей турнір уже отримав статус історичного, оскільки вперше його матчі проходитимуть одразу в чотирьох країнах!

«Велике спасибі Федерації волейболу Туреччини за її напрочуд теплий прийом. Вона організовувала багато солідних змагань і завжди робила це з великим успіхом. Разом із тим хотів би подякувати і досвідченим організаторам із трьох інших країн.

Взагалі ж, уперше в нас чотири організатора і 24 команди-учасниці. Більш того, я би сказав, що це історичний турнір ще й через той факт, що нинішнього року також у чотирьох інших країнах відбудеться чоловіча континентальна першість. У 2021 році ми також плануємо провести обидва чемпіонати Європи у восьми країнах. Це дає можливість розвивати волейбол, як ніколи раніше.

До речі, європейський волейбол ніколи не був таким сильним, як зараз. Але нам потрібно працювати ще старанніше, щоби підвищити статус і міжнародну цінність нашого виду спорту», - із такою промовою виступив президент ЄКВ Александар Боричич.

Нагадаємо, що учасниками жіночого Євро-2019 стали чотири приймаючі його країни, вісім кращих команд за підсумками чемпіонату 2017 року і ще 12 збірних, які вдало виступили у кваліфікаційних турнірах. Серед останніх була й збірна України.

Зрештою, жеребкування розподілило дві дюжини учасників у чотири групи наступним чином... 

ГРУПА А (Анкара, Туреччина): Туреччина, Сербія, Болгарія, Франція, Фінляндія, Греція.

ГРУПА В (Лодзь, Польща): Польща, Італія, Бельгія, УКРАЇНА, Португалія, Словенія.

ГРУПА С (Будапешт, Угорщина): Угорщина, Нідерланди, Хорватія, Азербайджан, Румунія, Естонія.

ГРУПА D (Братислава, Словаччина): Словаччина, Росія, Німеччина, Білорусь, Іспанія, Швейцарія.

Якщо коротенько охарактеризувати секстет, до якого потрапила команда Гарія Єгіазарова, то його сміливо можна назвати «робочим». Тобто, нашим дівчатам цілком до снаги вийти з нього до наступного етапу континентальної першості...

Залишається додати, що турнір стартує 23 серпня, а фінальний поєдинок відбуться 8 вересня.

Прес-служба ФВУ

Источник