Полтавська «родзинка» ветеранського волейболу

01:35 | 11 декабря 2018
  Полтавська «родзинка» ветеранського волейболу  Багату серію турнірів волейболістів старшого віку у 2018 році закрили відкриті Всеукраїнські змагання пам’яті Ігора Лисенка Якщо розповідати про ветеранський спорт у нашій країні, то волейбол у ньому, безперечно, один із наймасовіших.

 

Полтавська «родзинка» ветеранського волейболу 

Багату серію турнірів волейболістів старшого віку у 2018 році закрили

відкриті Всеукраїнські змагання пам’яті Ігора Лисенка

Якщо розповідати про ветеранський спорт у нашій країні, то волейбол у ньому, безперечно, один із наймасовіших. Бо м’яч через сітку залюбки продовжують ганяти всі, кому не ліньки, незважаючи на вік. Тому не дивно, що календар ветеранських волейбольних турнірів є напрочуд насиченим, а їхня масовість просто зашкалює. Проте особливим рядком у ньому прописані відкриті Всеукраїнські змагання пам’яті Ігора Лисенка, котрі проводяться у Полтаві. Адже вони не тільки вражають рівнем організації та кількістю команд, але й традиційно закривають щорічну програму ветеранських волейбольних баталій. Тож стати його учасниками намагається рекордне число різноманітних колективів...

- Нинішній, уже 18-й за ліком Меморіал Лисенка, зібрав 44 команди, - розповів прес-службі ФВУ один із його організаторів Ігор Слинько. - У жінок зібралися 12 колективів вікової категорії 35+ та 7 (у тому числі й гості з Даугавпілса) – категорії 45+. У чоловіків було по 8 учасників у категоріях 40+ і 45+, 5 команд представляли категорію 60+ і 4 – категорію 65+. Організаторами змагань виступили обласне та міське Управління у справах молоді та спорту (особлива подяка голові обласної організації Олександру Буцькому!), а також рідні та друзі самого Ігора Лисенка – Ігор Семенча, Валентин Станкевич, Анатолій Шитов, Валерій Безуглий...

Ігри проводилися паралельно у трьох полтавських залах – СДЮСШОР №2, Педуніверситету та ПУЕТ. Обслуговували їх досвідчені суддівські бригади на чолі з головним арбітром Сергієм Болбатом.

Якщо говорити за рівень турніру, то він загалом вийшов дуже високим. А жіночі колективи 35+ і чоловічі 40+, на мій погляд, точно не загубилися б у національному чемпіонаті вищої ліги. Тож не дивно, що матчі проходили за досить запеклими і непередбачуваними сценаріями. Та, зрештою, переможцем стає хтось один. І цими одними, тобто – чемпіонами, у підсумку виявилися: жінки 35+ - «Кияночка», жінки 45+ - Запоріжжя; чоловіки 40+ - «П’ятихатки» (Дніпропетровська обл., де, до речі, виступали одразу чотири МСМК!), чоловіки 50+ - Полтава, чоловіки 60+ - «Жуляни» (Київ) та чоловіки 65+ - Запоріжжя.

Усі лауреати змагань були нагороджені красивими кубками та медалями, а кращі гравці в окремих номінаціях отримали спеціальні призи від магазину VolleyMAG. Також приємно відзначити, що вручали нагороди особисто президент Федерації волейболу України Михайло Мельник та олімпійський чемпіон Володимир Іванов. Це – особливі миттєвості для будь-якого спортсмена!

Що стосується планів на майбутнє, то нашими змаганнями дуже цікавляться команди з Польщі, Латвії, Білорусі... Сподіваємося, вони обов’язково стануть їхніми учасниками у наступному році. Ну й, звісно, за можливостями будемо намагатися розширяти коло вітчизняних команд!

- Побувати на турнірі у Полтаві було дуже приємно, - поділився своїми враженнями голова національної федерації Михайло Мельник. - Узагалі, спортсмени були вражені, бо, виявляється в усі попередні роки проведення турніру керівники ФВУ своєю увагою його не балували. І дарма! Мене відверто вразив чудовий рівень організації, масовість, велика кількість глядачів на трибунах та, безперечно, самі ігри. Повірте, насправді дуже цікаві та непередбачувані за своїм розвитком. Що серед 30-річних, що серед вдвічі старших. Волейбол нікого не залишає байдужим! Тому я залюбки побуваю тут знову і знову!

 

Прес-служба ФВУ

Источник