Кубок Виклику (жінки). 1/16 фіналу. Реванш у «Орбіти» не вийшов

00:50 | 07 декабря 2018
  Кубок Виклику (жінки).

 

Кубок Виклику (жінки). 1/16 фіналу. Реванш у «Орбіти» не вийшов 

Запорізька команда також припинила виступи на єврокубковій арені

Поступившись «Невшателю» в гостях – 0:3, волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», тим не менш, моментами продемонстрували досить змістовну гру і виказали спроможність перемагати цього суперника. Тож певні надії на вдалий реваш після фіаско у Швейцарії залишалися. І на своєму майданчику підопічні Володимира Бузаєва справді були до цього близькими. Проте у кульмінаційний момент їм знову не вистачило ні сил, ні віри в них, ні тактичної дисципліни...

 

Другий матч

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «НЕВШАТЕЛЬ» (Швейцарія) – 2:3

(26:24, 21:25, 25:22, 11:25, 11:15)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (набрала 15 очок), Харчинська (6), Пасс (12), Савченко (9), Шумейко (8), Лучко (12); Ніколайчук (л), Димар, Луценко, Дударенко (3), Луханіна (1). Тренер – Володимир БУЗАЄВ.

«Невшатель»: Холт (набрала 15 очок), Халтер (7), Ленгвейлер (12), Скембрей (29), Жирар (8), С.Трьош (3); Дальярд (л), Стаффельбах (2), Піррет (1). Тренер – Лорен БЕРТОЛАЧЧІ.    

Час матчу: 101 хв. (24+22+26+16+13).

Судді: Таран (Молдова), Ширинян (Вірменія).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Грицуняк – Скембрей.

6 грудня. Запоріжжя. ПС «Юність». 700 глядачів.

Перший матч – 0:3 

(технічні дані поєдинку уточнюються!)

У швейцарок через проблеми зі здоров’ям не змогла зіграти одна з американських легіонерок Джулія Беттендорф, тож її землячкам Тіаті Скембрей та К’ярі Холт довелося відпрацьовувати і за неї. Спочатку це виходило так собі, і господарки майданчику справно карали опоненток за очевидні помилки. Утім, коли двічі поспіль помилилися вже господарки майданчику, гості отримали подвійний сетбол. І... програли наступних чотири розіграші!

Втім, підопічні Лорена Бертолаччі не знітилися, У середині другої партії, скориставшись раптовою невпевненістю наших волейболісток у діях на прийомі, вони видали ривок – 6:0, і надалі вміло втримали здобуту перевагу.

Та це ще не було трагедією. І третій сет виявивився не менш бойовим за попередні. Запоріжанки потроху призвичаїлися, що суперниці дуже часто заграють в атаках Скембрей, тож хоча та й записала собі до активу 9 очок, сукупна відповідь Поліни Пасс (6 очок) і Лідії Лучко (5 очок) виявилася більш значущою.

Таким чином, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» вийшла вперед – 2:1, і для бажаного переведення протистояння у «золотий сет» їй залишалося виграти четверту партію. Однак що в ній сталося із запоріжанками – пояснити неможливо. На майданчику ніби з’явилася інша команда – розгублена і розбалансована. Швейцарки відчули це миттєво. І не менш миттєво на допомогу Скембрей прийшли Мартіна Халтер та Жюлі Ленгвейлер. Тож ігрова та психологічна перевага остаточно перейшла до волейболісток «Невшателя», які виграли вирішальний сет із розгромним рахунком. П’ята партія вже стала пустою формальністю...

Прес-служба ФВУ

Источник