Перша ліга (жінки). 1-й тур. Цікавий квартет

15:35 | 12 ноября 2018
  Перша ліга (жінки).

 

Перша ліга (жінки). 1-й тур. Цікавий квартет 

Здобувши по дві перемоги, вперед вирвалися ВК «Легенда», «ФОГТЛАНД», «Аланта-ДНУ» і «Галичанка-2»

Старт національної першості цікавив не стільки результатами, скільки елементарним знайомством із новими командами, яких заявилося вдосталь. І хоча всіх побачити ще не вдалося (у групі, яка поміряється силами в Луцьку, матчі відбудуться 6-8 грудня), ті, хто вже вийшов на майданчик, справили непогане враження...

 

Особливо цікаво було подивитися на ВК «Легенда». Цей столичний колектив був створений на базі «Фаворита», який два сезони тому феєрично став чемпіоном у «вишці», а нинішнього літа, після провалу в чемпіонаті Суперліги, наказав чекати кращих часів. Відповідно, його основа нині стала «легендарною» і, здається, не проти знову пройти шлях, як кажуть, «із грязі – в князі».

Принаймні, своєю грою киянки намагаються довести саме це. Щоправда, суперниці ВК ДЮІ з Кривого Рога та миколаївської «Южанки-2-ДЮСШ №5-ВУФК», які зазнали від столичних волейболісток поразок з однаковим рахунком – 0:3, навряд чи спроможні сьогодні складати гідну конкуренцію.

До речі, не вийшло в них це і в протистоянні з командою «ФОГТЛАНД». Представниці села Кирнички Одеської області продемонстрували досить змістовну гру і також досягли двох перемог – по 3:0. Ось так завершилися баталії групи А в Києві.   

Інший квартет цієї групи змагався в Кам’янському, і ця подія стала по-справжньому знаковою. Адже досить тривалий час Дніпропетровщина не мала професійної жіночої команди, і лише нещодавно, завдяки зусиллям і підтримці небайдужих до волейболу бізнесменів, у Дніпрі з’явилася «Аланта-ДНУ». Що цікаво, свою амбіційність молоді підопічні Павла Мановського, які віднині тренуються на базі Дніпровського національного університету, виказали вже в стартових матчах чемпіонату, здолавши спортсменок столичного НУФВСУ – 3:1 та білоцерківського «Спортліцея-2» - 3:0. Ось вам і новачок!

Ну й, нарешті, в місті Теребовля зустрілася частина колективів групи Б. Тут не було рівних волейболісткам «Галичанки-2», які впевнено здолали опір резервісток хмельницького «Новатора» та чернівецької «Буковинки-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ» - по 3:0. Непогана зміна підростає нинішнім лідерам славетного тернопільського клубу!

Прес-служба ФВУ

Источник