«Сєвєродончанка» дала справжній бій безперечному лідеру чемпіонату

23:40 | 16 февраля 2014

Матчі лідерів чемпіонату в Сєвєродонецьку виправдали сподівання тих, хто очікував напруженої боротьби. «Сєвєродончанка» дала справжній бій діючому чемпіону, а в перший день мала навіть три матчболи. Але обидва матчі залишилися за «Хіміком», який, хоч і втратив перші очки в чемпіонаті України, зберіг нуль в графі «поразки», маючи в активі 64 очки. У «Сєвєродончанки» - 47, у «Орбіти» - 43. Подробиці – далі.

 

 

«СЄВЄРОДОНЧАНКА» - «ХІМІК» - 2:3, 2:3

 

«Сєвєродончанка» - «Хімік» - 2:3 (25:11,14:25,19:25,25:17,18:20)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Бурбелюк, Палій, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька ; Марковська (л), Литвиновська, Деніна. Тренер: Гарий Єгиазаров .

«Хімік»: Трушкина, Гарелік, Первухина, Чернуха, Новгородченко, Кодола ; Степанчук (л), Томич, Хилюк, Кальченко, Герасимова, Захожа. Тренер: Сергій Голотов

Судді: А.Батюк (Кривий Ріг), В.Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 130 хв.

14 лютого. Сєвєродонецьк . Льодовий палац . 700 глядачів.

Початок для «Хіміка» склався, не позаздриш - 0:5, 4:11. Сергій Голотов був візуально спокійний, розуміючи, що команді потрібен час, щоб адаптуватися до умов проведення поєдинку (команда дісталася до Сєвєродонецька тільки в четвер увечері і тому провела лише одне тренування замість звичайних двох) . Партія була впущена - 11:25.

У другій уже « Хімік» почав з місця в кар"єр - 7:2. Далі в тому ж дусі - 11:4. Застава локального успіху - гостра подача і ефективна гра в нападі. П"ять балів принесли атаки Анастасії Гарелік. Стартовий ривок став відмінним фундаментом для перемоги в партії. Надія Кодола, перейшовши на передню лінію, і тут попрацювала на славу - шість точних ударів на заключному відрізку партії. 25:14 - без варіантів .

У третій партії, на відміну від перших двох, була вже обоюдогостра боротьба. Тут можливо проявити себе отримала Міна Томич і відразу ж відправила дві бомби по сєверодонецьким редутів. 2:0. Підопічні Гарія Егіазарова відігралися (2:2), після чого зусиллями Юлії Палій та Анни Лісеенковой трималися врівень, до першої технічної перерви. 8:6. До другого, роблячи по «+1-2 очки» у кожній розстановці волейболістки «Хіміку» добилися очкових відриву (17:11), після чого можливість відпочити отримали Анастасія Гарелік та Ірина Трушкина. Завершилася партія блоком Марини Захожі. 25:19. До перемоги залишався один крок. Але ...

Довелося робити два ...

Четверта партія розвивалася за тим же сценарієм, що і третя, після першої перерви у відрив пішли вже волейболістки «Сєвєродончанки» - 18:12. З"ясування відношення перейшло на тай-брейк. Перша «п’ятихатка» для «Хіміку» в чемпіонаті, чи черговий «золотий сет», висловлюючись єврокубковою мовою .

На тай-брейку «Хімік» стартував погано - 0:3, і тому постійно наздоганяв. 5:8, 7:12. І коли вже почали закрадатися «темні» думки, «Хімік» включив п"яту швидкість - так можна назвати режим, коли южненська команда «летить» - гостра тактична подача, злагоджений блок та ефективне потужний напад. На цей раз подавала Надія Кодола, блокувала Ірина Трушкіна, а нападала Анастасія Гарелік. 13:12. «+1» - після ейсу Кодоли. Але й це було ще не все - на цьому тижні прості кінцівки у «Хіміку» не виходили. Матчбол у «Сєвєродончанки » - 14:13. Потім у гостей - 15:14, потім ще два у «Сєвєру» - 16:15, 17:16.

Ще одну таблетку валідолу під язик... Останню...

Кінцівка за «Хіміком». Підопічні Сергія Голотова в цьому важкому у всіх сенсах матчі були сильнішими - 20:18 .

3:2 - переможна серія «Хіміка» в Україні триває вже рік без малого .

 

 

«Сєвєродончанка» - «Хімік» - 2:3 (22:25, 25:22, 21:25, 25:14, 9:15)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Деніна, Бурбелюк, Лідяева, Лісеенкова (к), Чернецька ; Марковська (л), Сидоренко, Литвиновская, Палій, Юрченко. Тренер: Гарий Єгиазаров .

«Хімік»: Хилюк, Трушкина, Гарелік, Томич, Герасимова, Кодола ; Степанчук (л), Новгородченко (к), Чернуха, Захожа, Кальченко. Тренер: Сергій Голотов

Судді: В.Паршін (Рівне), А.Батюк (Кривий Ріг).

Тривалість матчу: 126 хв.

15 лютого. Сєвєродонецьк . Льодовий палац . 400 глядачів.

Функціональні можливості гравців «Хіміка» не безмежні. Розумів це і Голотов. Благо, в його розпорядженні є непоганий резерв. У старті вийшли Міна Томич і Тетяна Хилюк. Гарій Єгіазаров в жертву загальній грі приніс атаку, виставивши Інну Деніну. Всі стартові потуги «Сєвєродончанки» нівелювали легіонери - Гарелік і Томич. 6:10. Господарки часто помилялися, що не дозволяло їм наблизитися - 10:14. Знімання Деніної і подачі Чернецької дещо згладили обстановку (13:14), але «Хімік» швидко відновив паритет - 15:18. Завдяки блоку, хід партії змінилося - 19:18. Тим же відповів і суперник - 21:21. Уперед господарок вивела Лісєєнкова. Досада - у вирішальний момент сету Чернецька не встигла зміститися з третьої зони в другу. Гарелік, яка залишилася наодинці з Дегтярьової, була точна - 22:22. А контрольних пострілів від Герасимової, здається, не чекав ніхто. 22:25.

У другій партії вже господарки захопили ініціативу з самого початку 6:3, 13:5 і після другого технічної перерви склалося враження, що локальний переможець вже відомий - «Сєвєр» вів 17:10. Але після того, як закінчила подавати Анастасія Гарелік картина змінилася мало не кардинально. Підопічні Гарія Егіазарова не справлялися в прийомі - що б не робив тренер, ситуація не змінювалася. «Хімік» не давав шансу супернику - чітко діючи в захисті, від якої танцював і напад . 19:17 на користь підопічних Сергія Голотова після цієї розстановки. Втім, Тетяна Литвиновська відплатила тією ж монетою, і «Сєвєр» повернув собі лідерство - 20:19. Далі - 24:20. 1:1 у матчі.

«Хімік» розлютився. 8:1 - на подачі Олени Новгородченко . На диво, цей відрив не гарантував спокійного життя на фініші. І навіть виграючи 20:14, незбагненним чином южненський волейболістки дозволив супернику скоротити відставання до мінімуму. 20:19. Але як віддали, так і повернули. Атакуючими зусиллями Надії Кодоли «Хімік» дотиснув суперника, який всерйоз намірився перемогти чемпіонок країни.

Четверта партія обіцяла боротьбу до останнього м"яча. Принаймні, так було у стартових розіграшах - 5:5. Хитнула шальки терезів Деніна - 8:5. А коли Чернецька і Дегтярьова по черзі накрили Кодолу, почала вимальовуватися п"ята партія - 12:6. Закріпили лідерство Бурбелюк з Лісєєнковою - 20:10. Гості почали готуватися до тай-брейку. Гарелік і Кодола налаштовувалися на вирішальну сутичку.

«Хімік» розквитався з суперником у п"ятій партії. Тай- брейк почав з Новгородченко, Трушкиною, Гарелік, Кодолою, Герасимової і Захожою, «Сєвєродончанка» - своїм стартовим складом. Але двосічної боротьби, як і нервової кінцівки, ми тут не побачили. Щоб уникнути зайвих хвилювань, «Хімік» потужно (у прямому сенсі слова) провів старт. Почала Кодола, продовжила Гарелік - 4:1. Тайм -аут. На табло вже 1:6 і вже другу перерву довелося брати Гарію Егіазарову. Не допомогло. «Хімік» явно налаштувався «не робити нам ці нерви». Герасимова «зачохлила» Лідяєву, а Чернуха грамотно зробила блок-аут. 2:12. Запахло розгромом, але при своїй публіці «Сєвєродончанка» все ж таки зібралася духом і грюкнула дверима. 15:9 - Кодола закрила матч. 3:2 – знов на користь «Хіміку»

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» та фан-сайту ВК «Сєвєродончанка»

Источник