Кубок України (жінки). 1-й етап. ВК «Полісся» долає суперлігівців!

23:05 | 21 октября 2018
  Кубок України (жінки).

 

Кубок України (жінки). 1-й етап. ВК «Полісся» долає суперлігівців! 

Із «групи смерті» житомирянки сенсаційно примудрилися вийти на переможній хвилі

Кубковий турнір у групі В вийшов напрочуд захопливим і непередбачуваним. Здавалося, потрапивши у справжню «групу смерті» одразу з трьома представниками елітного дивізіону, вчорашнього переможця змагань першої ліги очікує невдача. Однак житомирянки довели, що їхній колектив учорашній і сьогоднішній – то дві великі різниці. І нинішній спроможний боротися із суперлігівцями не просто на гідному рівні, але й перемагати їх...

 

ПЕРШИЙ ЕТАП

Група В (Житомир)

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - ВК «ПОЛІССЯ» - 3:2 (22:25, 22:25, 25:20, 28:26, 15:12)

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «НОВАТОР» - 3:2 (16:25, 19:25, 26:24, 25:18, 15:11

 

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - 3:0 (25:20, 25:22, 25:15)

ВК «ПОЛІССЯ» - «НОВАТОР» - 25:16, 25:23, 30:28)

 

«НОВАТОР» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - 3:2 (25:21, 29:27, 23:25, 23:25, 15:8)

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - ВК «ПОЛІССЯ» - 2:3 (18:25, 23:25, 25:23, 25:13, 11:15)

Як можна здогадатися із рахунків матчів та й фактично кожної партії, учасниці туру подарували глядачам справжнє свято волейболу. Тож недарма, незважаючи на цифри на табло, їх усіх проводжали з майданчику оплесками. І справді, заслужили – за жагу перемоги, за максимальну самовідданість, за віру в успіх до останнього...

Кому дістануться дві путівки до наступного раунду змагань – після першого ігрового дня відповідь вбачалася величезною загадкою. Житомирянки після двох виграних сетів (у цьому велика заслуга Дар’ї Буткевич, Тетяни Литвиновської та Валентини Осипчук, які загалом у матчі набрали відповідно 26, 20 і 18 очок) таки дозволили на повну потужність запрацювати головній «гарматі» тернополянок – Олександрі Міленко (на її рахунку також 26 очок), яку добре підтримали Вікторія Ігнатова (19 очок) та Інна Коваль (15 очок). І в четвертій партії, яка стала ключовою, вирішальні очки для «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» здобули якраз Міленко та Ігнатова.

- Не вистачило досвіду саме таких поєдинків із сильними суперниками, - резюмував після матчу головний тренер ВК «Полісся» Анатолій Казмерчук. - Ну, нічого, зробимо правильні висновки і далі обов’язково зіграємо краще!

Слід відзначити, що слова наставника не розійшлися з ділом. У наступній зустрічі його підопічні, хоч і в максимально напруженому протистоянні, все ж здолали опір волейболісток «Новатора». Останні ж, здається, елементарно «перегоріли» психологічно. У грі підопічних Олексія Колісецького щось зламалося після третього сету протистояння з «Білозгар-Університетом». У її кульмінаційний момент Катерина Ткаченко і Валерія Нудьга, що називається, недобили, а ось головний бомбардир вінничанок Олена Расточило свої нагоди використала відмінно. Після цього у діях хмельничанок почалися якісь чорно-білі полоси, і перших, через часті прикрі помилки, виявилося більше. Тож з надіями на продовження виступів у Кубку України «Новатор» розпрощався фактично після поразки від ВК «Полісся».

Зате зберіг їх «Білозгар-Медуніверситет», хоча й зазнав нищівного фіаско від «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ», яка тим самим гарантувала собі першу перепустку до другого раунду турніру. Щоправда, аби скласти їй компанію, підопічним Юлії Якушевої необхідно було виграти у житомирянок принаймні в чотирьох сетах. А стартовий вони віддали без варіантів. Натомість, у другій партії Олена Расточило, Діана Франкевич та Марія Лозинська таки спробували переломити хід боротьби. Вінничанки повели – 4:1. Однак стримати Дар’ю Буткевич того дня було дуже важко. Якщо взагалі реально. Кращий бомбардир ВК «Полісся» невпинно вколочувала м’ячі, наче ті гвіздки, і протистояння перетворилося на «гойдалки». Поступаючись – 21:23, Діана Франкевич і Тетяна Машковська спромоглися повернути «Білозгар-Університету» надію. Проте саме тут на допомогу Буткевич прийшла Валентина Осипчук. Спочатку вона чітко замкнула ювелірну передачу Юлії Богмацер, а потім відзначилася ейсом, який уже точно гарантував житомирянкам путівку до наступного етапу Кубка України.

Що ж, таким чином після першого раунду змагань далі пробилися «Волинь-Університет-ОДЮСШ», «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ», «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ», ВК «Полісся», «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» та ХОВУФКС.  

Прес-служба ФВУ

Источник