Суперкубковий мега-файт: Луцьк в очікуванні справжнього видовища

19:20 | 21 сентября 2018
  Суперкубковий мега-файт: Луцьк в очікуванні справжнього видовища  «Хімік» може стати триразовим володарем почесного призу, а «Барком-Кажани» - дворазовими 22 вересня на арені луцького СК ОДЮСШ (вул.

 

Суперкубковий мега-файт: Луцьк в очікуванні справжнього видовища 

«Хімік» може стати триразовим володарем почесного призу, а «Барком-Кажани» - дворазовими

22 вересня на арені луцького СК ОДЮСШ (вул. Шевченка, 3) відбудеться вже третє за ліком справжнє волейбольне свято під назвою «Суперкубок України». Керівництво національної федерації, запроваджуючи це ноу-хау в історії вітчизняного волейболу, одразу ж заявило про намір щорічно проводити його в новомі місці, аби його глядачами могли стати любителі спорту з різних куточків країни. Перші поєдинки, як відомо, відбулися в самому центрі – Києві, торік ареною цікавого протистояння стали більш східні Черкаси, а тепер ось авторитетний трофей вирушив на захід – до Луцька. І, сподіваємося, місцеві вболівальники про це однозначно не пошкодують...

 

Звичайно, і у жіночому, і у чоловічому протистояннях апріорі є очевидні фаворити. Це, відповідно, южненський «Хімік» та львівські «Барком-Кажани». Перший із них – просто тому, що протягом останніх років є справжнім флагманом серед усіх колективів представниць слабкої статі, і його беззаперечне лідерство підкріплюється вже майже 90-матчевою переможною ходою на внутрішній арені. В тому числі й тріумфами у двох попередніх розіграшах Суперкубка: 2016-го року у протиборстві із запорізькою «Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ» - 3:0 (25:18, 25:11, 25:7) та 2017-го року – у протиборстві якраз із «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ» - 3:1 (25:19, 19:25, 25:15, 25:14). Безумовно, нині южненська команда націлена зробити такий собі суперкубковий «хет-трик». Тим більше, її одноосібна міжсезонна втрата Анастасії Крайдуби не виглядає настільки болючою, як від"їзд з тернопільського колективу цілого квартету провідних виконавиць за підсумками минулого «бронзового» сезону...

Другому ж, як дехто вважає, солідно пощастило в тому, що через фінансову скруту майже водночас втратив усіх своїх лідерів славнозвісний харківський «Локомотив», з яким «Барком-Кажани» мали суперкубковий паритет. 2016-го року перемогу святкував львівський клуб - 3:0 (25:22, 25:17, 26:24), а торік харків’яни взяли реванш - 3:0 (25:17, 25:17, 25:19). Цього ж року, через вказану вище причину, суперкубкове видовище відбудеться без «Локо», який цілком слушно віддав своє право на участь у ньому значно сильнішому насьогодні, бронзовому призеру останньої першості України - «Новатору» з Хмельницького. Щоправда, цій команді також не вдалося зберегти усіх лідерів, тож шанси «кажанів», в яких улітку відбулася приблизно рівноцінна ротація гравців основи, поліпшилися. Але історія знає чимало яскравих прикладів, коли команди, в яких нібито взагалі не було шансів на успіх, у відповідальних протистояннях уміли мобілізуватися настільки потужно, що наносили очевидним фаворитам болючі фіаско. Не будемо гадати, чи саме так станеться й у Луцьку, проте дуже сподіваємося, що шанувальників волейболу очікує феєричне видовище, до того ж, максимально інтригуюче і непрогнозоване за сценарієм. Ну, а аншлаг на трибунах, безсумнівно, лише додасть гравцям наснаги! 

Примітка. Прямі трансляції Суперкубка-2018 дивіться на телеканалі Спорт-1 та на офіційній сторінці ФВУ у Youtube. Також пряму трансляцію чоловічого фіналу вестиме телеканал Xsport. 

Прес-служба ФВУ

Источник