Кубок ЄКВ. Челлендж-раунд. Матч-відповідь. «Дрезднер» (Дрезден, Німеччина) – «Хімік»

11:55 | 12 февраля 2014

Сьогодні триразовий чемпіон України «Хімік» зіграє в Дрездені матч-відповідь челендж-раунду Кубку ЄКВ. Нагадаємо, що в першому поєдинку українки програли 1:3, і тепер, щоб вийти в півфінал необхідно не тільки перемогти в самому матчі, а ще й в «золотому сеті». Останнього разу із українських команд цього добивалася «Джінестра», яка в 2001 році грала у «Фіналі чотирьох» Кубку топ-команд Європи. Подробиці – далі.

 

НАПЕРЕДОДНІ

На відміну від першого матчу з «Дрезднером», перед другим, «Хімік» міг спокійно готуватися, не відволікаючись на офіційні матчі – ігри із «Сєвєродончанкою» перенесені на 14-15 лютого. Команда провела цикл підготовки, а в понеділок транзитом через Вену відправилася у Дрезден. У вівторок у волейболісток та тренерського штабу було багато часу, щоб ознайомитися з місцевими пам’ятками одного з красивіших міст Німеччини. Ввечері о 20.00  за київським часом – в час початку матчу-відповіді,  команда провела опробування «Маргон Арени», яка вміщує 3 тисячі глядачів. Зранку відбулося друге опробування.

«Дрезднер» в свою чергу, як і перед першим матчем єврокубку, мав «п’ятихатку» в чемпіонаті Німеччини. Але в цей раз керманич учасника Ліги чемпіонів останніх трьох сезонів Александер Вайбль, пам’ятаючи про єврокубок, дав відпочити двом гравцям-лідерам: кращому снайперу бундесліги Ребеккі Перрі, яка набрала 26 очок в першій грі з «Хіміком», та центральному блокуючому Стефані Карг. Без них поєдинок з восьмою команду чемпіонату «Штутгартом» затягнувся на п’ять сетів та ще й закінчився поразкою - 2:3 (17:25, 16:25, 25:16, 25:22, 9:15). Кращим снайпером матчу у складі команди стала білоруска Крістіна Міхайленко, яка набрала 15 очок. Незважаючи на програш, «Дрезднер» залишився на 1-му місці.

 

«Дрезднер» - «Хімік». 12 лютого. Дрезден. 20.00. «Маргон Арена».

Судді: А.ПУХЕР (Італія), Я.ГАЛЬ (Чехія).

Трансляції: laola1

Перший матч – 3:1 (18:25, 25:21, 25:22, 25:20)

 

Орієнтовні склади:

«Дрезднер»: Апіц – Перрі, Швабе (Марсел) – Карг, Пєнцова (Лангемах) – Изкуердо.

«Хімік»: Новгородченко – Кодола, Гарелік – Трушкина, Кальченко (Первухина) – Захожа (Томіч).

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник