Віктор МИХАЛЬЧУК: «В усіх матчах націлюємося на перемогу – іншого шляху не бачу»

00:40 | 07 февраля 2014

Головний тренер «Баркому» Віктор МИХАЛЬЧУК в інтерв’ю прес-службі розповів, як його команді вдалося добитися першої перемоги над одним з претендентів «Хімпромом», а також. Але перше питання стосувалося найближчих матчів із командою «ВНАУ».

 

- На що націлюєте команду в іграх із вінницькою командою?

- Ми завжди націлюємося на перемогу - і найближчих матчів з «ВНАУ», і тих, що будуть потім - по іншому шляху йти неможна. Це додаткові емоції, це заставляє гравців мобілізовуватися, краще тренуватися, більше працювати над собою. Головне, щоб в команді гравці вірили один в одного. У команді Вінниці зараз відбулися певні кадрові зміни, але це не повинно аж ніяк впливати на налаштованість гравців нашої команди.

- Повернемося до ігор попереднього туру, в якому «Барком» несподівано переміг «Хімпром»…

- Як би там не було, є великий прес в команді від великої кількості поразок. Це природно. Гравці працюють, стараються, але це прес. До того ж досить невдалими за якістю вийшли ігри в Чернігові в 9-му турі. Тож серйозна увага в процесі підготовки приділялася психології. Взагалі-то, ці психологічні проблеми і позначалися і на першому матчі з «Хімпромом». Хтось з волейболістів впорався з ними, хтось – ні, але результат ви знаєте – 0:3.

У другому матчі вже в більшій мірі були виконані установки. Хоча під цим пресом люди більше замислюються над своїми діями, ніж о плані на гру. Десь-щось вийшло, і це реалізувалося в результат. В якійсь мірі волейболісти самі зробили аналіз з першого матчу, були і індивідуальні бесіди з ними.

- За рахунок чого вдалося досягнути результату?

- Якщо говорити конкретніше, і по цій грі також, в Україні не такого рівня подачу, яку неможна прийняти, чи довести в зону, але має місце невпевненість гравців у виконанні цих елементів, і це одна з проблем, яка стоїть перед нами постійно. Гравцю ніхто не допоможе, якщо він сам себе не допоможе. І в цьому напрямку ми працювали.

Ще одна проблема, яка має місце – велика кількість помилок. Гравці команди помиляються приблизно 40-50 разів. Це пов’язано і з недоліками в індивідуальній техніці гравців. В цьому матчі зробили близько тридцяти помилок, враховуючи втрати на подачі, прийомі та в атаці. Для «Баркому» це небагато. Можливо, суперник припустився більше промахів, і це принесло результат. В цілому можна сказати, що робота, яку зробили в період підготовки, принесла успіх.

- Для «Баркому» це була перша перемога над командою, яка претендує на нагороди. Наскільки вона важлива для становлення команди?

- Гадаю, що вона стане хорошим стимул для подальшої праці над собою та реалізації. Хотілось би, що ця перемога не стала випадковістю. Найближчі матчі дадуть відповідь на деякі питання.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник