Олександр ВАЙБЛЬ: «Хімік» міг би грати в Лізі чемпіонів»

11:40 | 06 февраля 2014

Головний тренер «Дрезднер» Александер ВАЙБЛЬ відповів на питання журналістів за підсумками першого матчу челендж-раунду Кубка ЄКВ з «Хіміком». Він віддав належне «Хіміку», відзначивши, що чекає важкої гри в другому матчі.

 

- Насамперед, хочу сказати, що я перший раз в Україні. Тут дуже доброзичливі люди в готелі, в місті, в команді «Хімік». Ми грали в Южному з великим задоволенням.

Що стосується гри. «Хімік» дуже сильна команда. Особливо гравці в четвертій зоні - № 5 та № 16 (Анастасія Гарелік і Надія Кодола відповідно. - прес-служба) створили нам багато проблем. У другому сеті ми почали краще подавати, надаючи тим самим тиск на прийом суперника. Ми добре приймали, краще заграли і в інших елементах. Гра була напруженою, тому ми раді, що зуміли добитися перемоги.

Вважаю, що ми стартували успішно, вели три очки - 1:07. Але гравці «Хіміка» № 13 та № 3 (Олена Новгородченко та Ірина Трушкина відповідно. - прес-служба) добре подавали, і суперник набрав багато очок поспіль. Далі ми заграли більш концентровано, виграли другий сет. Третій сет був дуже важливий для визначення переможця в цьому матчі. Після цієї партії «Хімік» був трохи пригнічений, але потім показав характер, і кінцівка вийшла дуже напруженою.

«Хіміку» не так просто грати на міжнародній арені, так як український чемпіонат не настільки сильний. Від того виникають проблеми на новому рівні. Тим не менш, команда Южного провела сильні матчі проти «Одегема» і «Алупрофа», зумівши перемогти в Польщі в «золотому сеті», програвши до цього три партії. Ми ж граємо в німецькому чемпіонаті, виступали в Лізі чемпіонів проти «Рабіти» і «Омічка». У складі омської команди такі волейболістки як Маммадова і Каррільо, в «Рабіте» гравці настільки ж високого рівня. Граючи проти таких команд, стаєш сильнішим.

- Як ви оцінюєте шанси команд на вихід у наступний раунд?

- Для виходу в наступний раунд нам достатньо виграти дві партії. Для нас ситуація трохи краще, але все одно шанси команд приблизно рівні. Вдома нам знову належить зробити важку роботу. Я сподіваюся, що нас будуть підтримувати кілька тисяч глядачів. Зрештою нам треба буде виграти один сет, «золотий сет», якщо це знадобиться. Але це буде дуже важко зробити.

- Ви заздалегідь вивчали манеру гри Ірини Трушкиної, або вже по ходу гри вдалося знайти протиотруту ?

- Звичайно, ми вивчали її гру при підготовці. Перед матчем, коли прес-аташе «Хіміку» мене запитав, що я знаю про «Хіміку», я відповів: «Все!». І манеру гри № 3 в тому числі. Ми знали, що вона атакує із задньої лінії. І були готові до цього. Я знав, що її важко буде зупинити, і Южне дійсно грав добре, в тому числі і в центрі сітки.

- «Дрезднер» один з лідерів німецького чемпіонату. Яке місце міг би зайняти «Хімік» у цій лізі?

- «Хімік» міг би зайняти місце в першій трійці. Це дійсно сильна команда.

Сподіваюся, що Україна отримає місце в Лізі чемпіонів. Не дивуйтеся моїм словам. Ми чотири роки тому виграли Кубок виклику, і теж не думали про Лігу, але з часом виявилося, що це цілком реально. «Хімік» постійно росте в рівні, і, повірте, в Лізі чемпіонів є й команди, не сильніший вашої.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник