Сергій ГОЛОТОВ: «Результат матчу визначила третя партія»

11:25 | 06 февраля 2014

Головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ відповів на питання ЗМІ після першого матчу челлендж-раунду Кубку ЄКВ з командою «Дрезднер». Він звичайно ж, був розчарований і грою, і результатом. Разом з тим підкреслив, що команда не збирається складати зброю, тим більше що є вже «досвід минулого сезону, коли після домашньої поразки від «Фенербахче» була досягнута виїзна перемога».

  

- Матч програний. На жаль, команда не виконала того, що ми планували. Суперник був вивчений, суперник був розібраний. На тренуваннях все це було відрепетирувано. Не знаю, чому на волейболісток так вплинула гра суперника, адже перша партія була виграна досить переконливо. У другій партії почалися зриви. Не справились на блоці - суперник у два рази нас переграв (11 проти 6-ти. - прес -служба), а це вже результат нашого поганого прийому. У «Дрезднері» в команді є лідер - американка Ребекка Перрі, яка повела за собою команду, нападаючи близько 50-ти разів, маючи ефективність атакуючих ударів на рівні 50-ти відсотків. У нас сьогодні такого лідера, на жаль, не знайшлося.

Трагедії не робимо, оскільки через тиждень матч-відповідь. У минулому сезоні ми програли вдома «Фенербахче», а на виїзді виграли, то чому б не зробити це і зараз. Ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу.

- Які зміни відбулися в другому сеті. Суперник перебудувався?

- Ні, суперник не перебудувався, продовжував діяти в тій же манері... Нам не вистачає досвіду таких ігор. Абсолютно. «Дрезднер» випав з групи Ліги чемпіонів, де грав з «Рабітою» та «Омічкою». А ми граємо, тисячу разів про це говорено, в чемпіонаті України, де у нас всього декілька серйозних ігор до плей-офф. Це ніяк не підвищує рівень майстерності гравців. На жаль, на сьогоднішній день це так. Але негативний досвід теж досвід. Через це теж треба пройти.

- У стартовому складі сьогодні вийшла Марина Захожа. Як вважаєте, впоралася?

- Не настільки, наскільки це було очікувано.

- Напевно розбирали американку. Чому не вдалося з нею впоратися?

- Це гравець дуже високого класу. Вона могла б успішно виступати в будь-якій команді, що грає в Лізі чемпіонів. Це гравець, який тягне на собі всю команду. Як наприклад, Кім у «Фенербахче», як Гамова в казанському «Динамо». Прибери лідера - і немає команди. У нас на сьогоднішній день таких гравців, повторюся, на сьогоднішній день немає. З таким стрибком, з такою потужністю нападу, з такою швидкістю.

- Проте, напевно в німецькій команді є слабкі місця?

- Звичайно. І ми намагалися їх використовувати. Ми хотіли збити суперникові прийом, щоб не було першого темпу, і потім спробувати справлятися з американкою, але... Крім того, в кінцівках було багато помилок на подачі. Причому в найвідповідальніші моменти.

- Могли переламати гру і в четвертій партії, коли скоротили відставання до двох очок ?

- Треба було вигравати третю партію. Ми вели 16:14, а потім на рівному місці почали втрачати очки. Треба було обов"язково вигравати третю партію, незалежно від того, що ми програли другу. Виграй ми третій сет, гра б по-іншому склалася. Вона визначила результат матчу. Після неї виходити на четверту партію було вже важко, так як дві програні вдома партії надламують команду.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

http://vc.khimik.com.ua/images/phocagallery/04-02_Dresdner/thumbs/phoca_thumb_l_golotov_04-02_02.jpg

Источник