Суперліга (чоловіки). 10-й тур. «Буревісник» взяв чотири очки в Красноперекопську, а «Барком» переміг «Хімпром»

15:10 | 03 февраля 2014

Десятий тур чоловічої Суперліги підніс кілька сюрпризів. Важко навіть сказати, що більше здивувало: чотири очки, взяти «Буревісником» в Криму, чи суха перемога «Баркому» над «Хімпромом».  Проте саме такі результати роблять чемпіонат цікавішим та залучають нових вболівальників. Хто міг подумати, що «Буревісник», який поступається за складом та фінансуванням більшості команд Суперліги, буде йти четвертим за чотири тури до фінішу першого етапу. Тим часом, лідер змагань «Фаворит» збільшив відрив від найближчого переслідувача до восьми очок. Подробиці туру далі.

 

«ЛОКО-ЕКСПРЕС» – «ФАВОРИТ» - 0:3, 0:3

В першій грі головний тренер «Фавориту» Руслан Рубан задіяв у грі всіх гравців, включаючи новачків - Віталія Щиткова та Олександра Берендєєва. Початок матчу пройшов більш-менш на рівних, але після першої технічної перерви лубенці пішли у відрив і перемогли. 16:25.

В другій партії господарі спробували реабілітуватися після слабкого початку і повели 8:7. Вийти вперед «Фавориту» вдалося при рахунку 10:11, але суперник не відставав до 17:17. В цей момент в атаці добре зіграв Ярослав Заїка, а після блоку від дуету Паласюк-Корнієнко «Локо-Експрес» взяв тайм-аут. Інтригу вдалося повернути, та за рахунку 23:24 Руслан Рубан взяв тайм-аут, дав потрібну вказівку - і проходить атака першим темпом від Євгена Бойка – 23:25.

При рахунку 1:4 в третій партії харків’яни взяли перший тайм-аут, а через кілька хвилин і другий, коли на табло горіло – 9:13. Обидві команди почали більше помилятися на подачах, але наші волейболісти поступово і впевнено довели поєдинок до перемоги. На табло  19:25 і в підсумку 0:3.

Другий матч 10 туру, що відбувся в Харкові між командами «Локо-Експрес» та «Фаворит» видався більш напруженим ніж попередній, але знову приніс перемогу лубенчанам з рахунком 3:0. Це десята поспіль перемога нашої команди в цьому сезоні чемпіонату України, що є клубним рекордом.

Початок зустрічі за «Фаворитом» - 8:4, але суперник поступово почав наздоганяти. 12:13. Тайм-аут. Начебто на другу технічну перерву наші волейболісти пішли при спокійному рахунку 13:16, але вже скоро господарі відновили паритет – 19:19. Ситуацію в руки взяв Дмитро Сухінін, який подав три ейси поспіль, а його брат Віталій поставив крапку. 20:25.

Друга партія проходила на зустрічних курсах, «Фаворит» на першу технічну перерву вів 7:8, але харків’яни поступово перехопили ініціативу, за рахунку 15:14 на поле вийшов зв’язуючий Віталій Щитков, але гра й далі не ладилася. Коли пройшов ейс від харків’ян - 19:14, «Фаворит» взяв тайм-аут. Наші волейболісти виправили ситуацію, провівши три поспіль вдалі атаки. 19:17. При рахунку 22:20 двічі на подачах Щиткова наші вдало зіграли на блоці – 22:22. Коли суперник вийшов вперед, Руслан  Рубан знову взяв тайм-аут. Рахунок зрівняв Віталій Сухінін, а його брат Дмитро знову відзначився двома ейсами – 23:25.

Третю партію вдаліше розпочали господарі – 8:6, але лубенські волейболісти переломили хід зустрічі і на другу технічну перерву вже були попереду – 16:13. Гості по ходу зустрічі не втратили темп, лише нарощували перевагу і не залишили супернику шансів наздогнати. 20:25.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- В першій грі ми більше експериментували, адже були задіяні новачки. Попри те, що Щитков та Берендєєв провели разом з колективом лише кілька тренувань, вони проявили себе добре. В другій зустрічі я повернувся до попередньої схеми. Нинішньою грою, яку показує команда я задоволений, бачу в очах хлопців вогонь і бажання, є з кого вибирати. Щодо технічних показників, ми дещо погіршили статистику з прийомом, особливо сьогодні супернику вдалося нас вибити в цьому плані з колії. Щоправда потрібно врахувати факт, що в «Локо-Експрес» сильна подача і інші команди, з якими вони зустрічалися до цього, їх подачу не витримували. Важливим фактором кількох партій стали вдалі кінцівки. Це свідчення психологічної переваги, що й визначає майстерність команди.

 

«КРИМСОДА» - «БУРЕВІСНИК» - 3:2, 1:3

В Красноперекопську «Буревісник» грав після важкої, враховуючи екстремальні погодні умови, дороги. Але в перший же день дав справжній бій кримчанам, у складі яких з’явилися нові обличчя. Хоча Юрія Петуніна, який повернувся в свій рідний клуб, новобранцем назвати важко. Другим придбанням кримчан став колишній гравець вінницького «ВНАУ» Володимир Сидоренко. Обидва волейболіста грали в перший день мало, а «Кримсода» виграла тільки в п"яти партіях . Причому по ходу матчу господарям поля довелося відіграватися , повністю проваливши другий і третій сет. І все ж у підсумку підопічні Віталія Осипова зуміли виграти зустріч з рахунком 3:2.

Здавалось би, що витративши чимало сил в першому матчі, чернігівці у другий день не зможуть чинити гідний опір господарям. Можливо, так думали і самі кримчани. «Буревісник» знов показав свій знаменитий характер, командний дух, який вже не раз їм допомагав у важких сутичках. Дві партії – другу та четверту, підопічні Миколи Благодарного видряпали на «більше-менше» 25:23. Як нагорода – перша перемога чернігівської команди над «Кримсодою» в гостях та сходження на четверту сходинку, котру вона ділить з вінницьким «ВНАУ», який свої матчі з «Дніпром» зіграє 6-7 березня.

 

«БАРКОМ» - «ХІМПРОМ» - 0:3, 3:0

В перший день сумчанам трохи допоміг ії новачок Артем Калініченко, який перейшов нещодавно з вінницького «ВНАУ». Щоправда, виходив він на майданчик лише епізодично. А ось молодий гравець Олександр Томілін провів на полі набагато більше часу. В останній момент він замінив травмованого напередодні від"їзду Миколу Мороза. На думку тренерського складу сумчан , Томілін зіграв непогано і загальної картини не зіпсував.

У другому матчі львів’яни продемонстрували неймовірну жагу до перемоги і відчувши свою гру не залишили шансів сумчанам. У перших двох партіях на майданчику точилась рівна боротьба, а ось у третій – було видно тільки одну команду. «Кажани» дотиснули «Хімпром» і подарували вболівальникам таку очікувану перемогу - 3:0 (25:20, 25:23, 25:14)

 

Микола ПАСАЖИН, головний тренер «Хімпрому»

- Звичайно ж, всі ми дуже засмучені поразкою, особливо позначилася відсутність на майданчику через травму Миколи Мороза. В цілому, у мене є претензії по грі до всіх волейболістам. Що ж, будемо продовжувати далі серйозно працювати, тим більше, що попереду нас чекають дуже відповідальні домашні матчі з красноперекопської «Кримсодою».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайтів ВК «Барком», СК «Сумихімпром», СК «Фаворит», sport.ua

Источник