Суперліга (жінки). 10-й тур. Чи відбере «Орбіта» очки у «Хіміка»?

14:25 | 31 января 2014

В Южному в 10-му турі відбудуться матчі лідерів чемпіонату – одноосібного, яким є «Хімік», і найближчого переслідувача в обличчі запорізької «Орбіти». Команди розділяють чотирнадцять очок, але не значить, що для южненської команди ці матчі стануть легкою прогулянкою, адже команда очолює амбітний тренер, який завжди прагне до перемоги.

 

НАПЕРЕДОДНІ

«Хімік» провів в цьому році вже чотири матчі – два в єврокубках, два в чемпіонаті, всюди успішно. А відразу після «Орбіти», вже у вівторок, діючих чемпіонок України очікує штурм нової єврокубкової висоти – матч челендж-раунду Кубку ЄКВ з «Дрезднером». Отже команді прийдеться роздвоюватися. Можливо, в цьому і буде шанс запорізької команди, яка свої бали в матчах з «Регіною»в попередньому турі взяла. «Орбіта» приїхала в Южне заздалегідь, і вже в четвер днем провела перше опробування ігрового залу ФСК «Олімп». Що стосується ситуації з електропостачанням, то після періоду без світла та тепла ситуація в Южному нарешті почала налагоджуватися. Втім, навіть незважаючи на негоду, ФСК «Олімп» та готель «Еллада» продовжували жити своїм звичайним життям – ці об’єкти питалися від генераторів, тож все йшло за планом.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Сергію Івановичу, у найближчі п"ять днів «Хімік» проведе три найважливіших матчі, в чемпіонаті з найближчим переслідувачем - запорізькою «Орбітою», а у вівторок - з «Дрезднером» в челендж-раунді Кубку ЄКВ…

- Більше часу ми приділили розбору і підготовці до матчу з «Дрезднером». Віддаємо пріоритет, звичайно, єврокубковому турніру. Лише напередодні поєдинку з «Орбітою» ми освіжили в пам"яті особливості гри запорізької команди.

- Чи не завадить така роздвоєність виступу в матчах чемпіонату?

- Головне, щоб це не завадило єврокубкові, а на «Орбіту» проблем з настроєм не буде. Графік на цьому відрізку, звичайно, дуже щільний, а до єврокубкового матчу треба підійти повністю готовими - і фізично, і емоційно.

- Відрив від «Орбіти» чотирнадцять очок. Не ослабить концентрацію така перевага?

- Ні. Ми в турнірну таблицю не дивимося. Ми граємо вдома при своїх уболівальниках, тому й настрій буде відповідний, бойовий, будемо грати на повну силу.

- Ваша думка про запорізьку команду?

- Хороша ігрова команда. Це підтвердили матчі в Запоріжжі, які вийшли досить важкими, незважаючи на рахунок матчів - 3:0, 3:1.

- Зараз «Орбіта» поповнилася перспективної волейболісткою Олександрою Биценко. Як ви вважаєте, як це може відбитися на боєздатності суперника?

- Не можу сказати. Ми на цьому питанні не акцентували увагу в підготовці. Додасть вона мощі команді, або навпаки, буде не в плюс «Орбіті», гра покаже. Не хочу попередньо, що-небудь говорити про це. Поки Биценко - це молодий гравець, який толком не провів ще жодного чемпіонату . Так, вона перспективна, але перспективних багато.

- Які елементи будуть визначальними в цих матчах?

- Подача і прийом. Думаю, що два цих елементу. «Орбіта» проповідує швидку гру, ми також намагаємося грати швидко. Хто прийме краще, той і виграє.

- Чи будете робити ротацію складу в цих матчах?

- Звичайно. Декому дамо відпочити, буде можливість і молоді пограти.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Ігору Дмитровичу, коментуючи виступ «Орбіти» в Кубку України, ви зазначили, що команда стомлена важким графіком змагань. Як оцінюєте її стан зараз ?

- Я не дуже задоволений іграми з рівненською командою в минулому турі - новорічні свята залишили відбиток. Тільки в другому матчі ми почали знаходити свій малюнок гри. Зараз, у зв’язку з низькими температурами повітря, мають місце і простудні захворювання, але сподіваюся, що це не позначиться на готовності моїх підопічних. Хотілося б, щоб ми зуміли нав"язати боротьбу чемпіонкам країни.

- Під час перерви в чемпіонаті команду поповнили Олександра Биценко та Анастасія Міщенко. З чим пов"язані ці придбання?

- Міщенко в системі «Орбіти» з початку сезону, тільки грала за другу команду. Запросили її в першу, так як вирішила взяти паузу у кар"єрі друге зв"язка - Маріанна Біла. Биценко не так вже просто було залучити в команду, але все-таки ми вирішили це питання. Це, звичайно, талановитий гравець, але вона повинна вписатися в колектив - не забувайте, їй тільки 18 років. Треба дати їй час адаптуватися. Олександра рветься в бій, хоче грати, добре трудиться - це імпонує.

- У міжсезоння в команді відбулися суттєві зміни в складі. Чи задоволені тим, як команда прогресує ?

- Я задоволений придбаннями - і Катериною Фролової, і Христиною Пугачової. Обидві добре трудяться. І, на мій погляд, команда тримається на тому ж рівні, що і в минулому сезоні. Люди, що прийшли в команду, безумовно, приносять користь. Звичайно, серйозною втратою стала Катерина Дудникова, яка вибула через травму. Вона знакова фігура для нашої команди. Тому хочеться встояти - щоб і Пугачова, і Биценко, і Сухорукова допомогли команді це зробити. Проблемна позиція у нас - друга зв’язуюча. Тут потрібен досвідчений гравець, такого ж рівня як Ольга Скрипак. Успішність команди залежить не тільки від того, як ти трудишся, а й від укомплектованості. Повинна бути реальна альтернатива на кожну позицію.

- На що націлюєте команду в матчах з «Хіміком»?

- Як я вже говорив, хочеться нав"язати супернику реальну боротьбу. З нашою командою «Хімік» грає зібрано, досить шанобливо ставиться. Разом з цим віддаю собі звіт, що за міццю, мобільністю, за елементами южненська команда, звичайно, нас перевершує. Постараємося знайти родзинки, щоб протидіяти «Хіміку», як це роблять його суперники на євроарені, ми за цим теж стежимо, враховуємо, вчимося на цьому. Битимемося, тоді, може, і удача буде супроводжувати.

 

«Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

13 матчів: +13-0, партії - 39-4, очки - 39-0

Суперліга-2012/13 – 2 матчі:+2-0, партії - 6-1, очки - 6-0. Запоріжжя –3:1, 3:0.

Суперліга-2012/13 – 6 матчів:+6-0, партії - 18-0, очки - 18-0. Запоріжжя –3:0, 3:0, Южне – 3:0, 3:0, 3:0, Луцьк – 3:0.

Суперліга-2010/11 – 4 матчі: +4-0, партії – 12-2, очки - 12-0. Запоріжжя - 3:1, 3:0, Южне – 3:0, 3:1.

Кубок України-2010/11 – 1 матч:+1-0, партії – 3-1, очки - 3-0. Луцьк – 3:1.

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник