Суперліга (чоловіки). 10-й тур. Центральні матчі. «Кримсода» проти «Буревісника-ШВСМ»

14:10 | 31 января 2014

Ще кілька турів тому «Буревісник» та «Кримсоду» розділяли вісім очок, але втрати других та переможна хода перших зробили ці команди конкурентами в боротьбі за більш високу позицію в чемпіонаті в четвірці кращих.  Кримчани у Харкові лишилися двох очок, а полтавську битву взагалі програли майже без шансів, чернігівці же в іграх з аутсайдерами не спіткнулися. Зараз у команд по 32 очки, і найближчі очні зустрічі дадуть відповідь на питання: «Це примхи календарю, чи «Буревісник» в гонці?», а поки ми розглядаємо цей двобій як центральний в турі.

 

СТОСУНКИ

«Кримсода» для «Буревісника» не дуже зручний суперник – всього лише одну перемогу здобули чернігівці за останні три сезони (в 13-ти матчах), але й вона відбулася лише нещодавно - в жовтні 2013-го. Тим не менш, в минулому сезоні був близький до того, що піднести сенсацію в півфіналі плей-офф, трохи не вибивши «Кримсоду» з боротьби за титул – вони вели у матчі-відповіді в Красноперекопську 2:0. Але кримчани зламали хід гри та перемогли в п’яти сетах. На початку нинішнього сезону «Буревісник» нарешті перервав серію невдач в матчах з «Кримсодою». Фаворит матчів в Красноперекопську, звісно, місцева команда, яка, нагадаємо поповнилася гренадерського зросту Володимиром Сидоренком із «ВНАУ». Але чернігівська команда вже не раз спростовувала прогнози. Щоправда, зараз ситуація ускладнюється погодними умовами, які дестабілізували життя в країні, зокрема в Криму: «Буревісник» їхав в Красноперекопськ з пересадкою - поїздом до Джанкою, а потім на електричці...

 

ТРЕНЕРСЬКА АНКЕТА

1. Що більш за все непокоїть напередодні матчів?

2. Чим запам’яталися очні матчі першого кола, в яких команди обмінялися перемогами з рахунком 3:1?

3. Яка турнірна важливість цих матчів?

4. Які фактори, на ваш погляд, визначать переможця матчів?

 

Віктор ВОЛК, тренер ВК «Кримсода»:

1.  В цілому все нормально. Готові непогано. Непокоїть тільки негода, яка зараз, можна сказати, заблокувала Крим.

2. Грали в досить компактному залі, де глядачі нависають буквально над головою. Щодо елементів, то в програному матчі ми поступилися в прийомі, та в кінцівках партій. Взагалі, з чернігівцями завжди треба бути напоготові, адже вони не прощають розслабленості.

3. Матчі з конкурентами завжди дуже важливі, а в світі останніх турнірних «Кримсоди» втрат вони приймають ще більше значення.

4. Перш за все, психологія. Хто буде більш стійким психологічно, то й матиме перевагу. В ігровому плані багато чого вирішуватиме прийом-подача. Звісно, розраховуємо на підтримку вболівальників. Для нас це додатковий гравець на майданчику.

 

Микола БЛАГОДАРНИЙ, головний тренер СВК «Буревісник-ШВСМ»:

1. Здоров’я гравців. Ми добиралися в Крим поїздом, в якому нам «пощастило» опинитися у вагоні, які не опалюється – уявіть: вода, розлита на столі, на наших очах перетворювалася в лід. Ночували в повній амуніції та під двома ковдрами. Допомогли, чи ні ліки після такої поїздки, дізнаюся вже вранці, на тренуванні (бесіда відбувалася в четвер ввечері. – прес-служба). Побачимо, що залишилося від команди. В таку ситуацію потрапив вперше за сорок два роки, упродовж яких їжджу на змагання.

І це при тому, що у зв’язку з нестачею коштів ми поїхали на тур усіченим складом, до того ж без лікаря, без масажиста, без другого тренера, який веде статистику. Наші фінанси поють романси – забезпеченість явно не відповідає рівню Суперліги. Клуб тримається завдяки героїчним зусиллям його почесного президента, ректора Чернігівського національного педуніверситету Микола Олексійовича Носка та президента клуба Анатолія Володимировича Сотникова, а також фанатичній роботі та відданості справі гравців команди. Якщо б не вони, волейбол в Чернігові давно б помер.

2. Тим, що у другій грі ми могли отримати свою другу перемогу. Але при рахунку 31:30 на нашу користь другий суддя зафіксував «торкання сітки», коли після атаки Володимира Тевкуна м’яч від блоку улітав в аут. На мій погляд, торкання там не було. Після цього моменту гра повернулася на користь суперника. А перемоги в першому матчі досягли за рахунок самовіддачі гравців та командній грі.

3. Звісно, ці матчі дуже важливі, і ми, безумовно, незважаючи на скрутну ситуацію, боротимемось. Наш девіз: «Один за всіх, і всі за одного». Коли команда, як єдине ціле, тоді ми можемо боротися за перемогу. Але, якщо один-два гравці вийдуть зі строю, нам просто ніким буде це робити. За складом ми програємо більшості команд Суперліги, а за бійцівськими якостями в числі лідерів. Тож, коли команда грає на куражі, на повній викладці, вона в змозі повалити майже будь-якого суперника. У «Кримсоди» вдома ми ще не вигравали, але ж спробуємо зламати цю неприємну традицію.

4. Важливі всі елементи, але основними, як на мене, є подача та прийом. Крім того, гра в захисті як лакмусовий папірець налаштованості команди на конкретну гру. Якщо показник піднятих та оброблених м’ячів перевищує двадцять пунктів, значить команда грала, якщо менше п’ятнадцяти – ні. Якщо те, що зроблено в залі, гравці зможуть виплеснути в матчі, то у нас будуть шанси на перемогу. Але якщо ми переможемо, це буде чергове диво від «Буревісника».

 

«Кримсода» - «Буревісник-ШВСМ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

13 матчів: +12-1, партії - 37-14, очки - 35-4.

Суперліга-2013/14 – 2 матчі: +1-1, партії – 4-4, очки – 3-3. Чернігів – 1:3, 3:1.

Суперліга-2012/13 – 6 матчі: +6-0, партії – 18-6, очки – 17-1. Красноперекопськ – 3:1, 3:1, 3:2. Чернігів – 3:1, 3:1, 3:0.

Кубок-2012/13 – 1 матч: +1-0, партії – 3-1, очки – 3-0.  Чернігів – 3:1

Суперліга-2011/12 – 4 матчі: +4-0, партії – 12-3, очки – 12-0. Чернігів – 3:1, 3:1, Красноперекопськ - 3:0, 3:1.

 

«Кримсода». Сезон-2013/14. Матчі вдома.

10 матчів:+5-5, партії – 19-16, очки – 17-13.

Суперліга. «Локо-Експрес» - 3:0, 3:0, «Фаворит» - 0:3, 2:3, «Хімпром» - 2:3, 3:1, «Дніпро» - 3:0, 3:0. Єврокубки. КАІ «Теруель» (Іспанія) - 2:3, «Шомон» (Франція) – 2:3.

 

«Буревісник-ШВСМ». Сезон-2013/14. Матчі на виїзді.

8 матчів:+5-3, партії - 17-10, очки – 14-10.

Суперліга. «Барком» – 3:1, 3:1. «Фаворит» - 0:3, 0:3. «ВНАУ» - 2:3, 3:1, «Дніпро» - 3:2, 3:2.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник