«ВНАУ» продовжить виступ в Суперлізі, але без своїх лідерів

00:40 | 29 января 2014

Один з лідерів чоловічої Суперліги вінницький «ВНАУ» продовжить виступ в змаганнях, повідомив прес-службі ФВУ голова Директорату Олександр БІБЕР. «Як мені повідомили, були знайдені можливості для подальшого фінансування, але найближчі матчі з «Дніпром» будуть перенесені на більш пізній термін», зазначив Олександр Михайлович. Нагадаємо, що днями в Інтернет-ЗМІ пройшла інформація про те, що «ВНАУ», скоріш за все, зніметься з чемпіонату України.

 

Щоб дізнатися, яка ситуація в команді на сьогодні, ми зателефонували головному тренеру «ВНАУ» Олександр БОНДАРЕНКУ:

 

- Було вирішено зберегти команду, адже обласна влада обіцяє виділить фінансування. Планується, що «ВНАУ» буде частково фінансуватися з бюджету, а частково за рахунок приватного капіталу.  Зараз займаємося пошуком спонсорів. Дуже хотілось би, щоб це були люди, які люблять волейбол. Тоді у команді буде стабільне фінансування, а не так: хочу фінансую, хочу – не фінансую.

Нажаль, є вже кадрові втрати. Через заборгованість по зарплатні вже залишили команду три провідні виконавці – ми не мали морального права їх затримувати, тим більше, що вони були запрошені клубами більш надійними в плані фінансування. Серед них: перший темп Артем Каліниченко, який перейшов до «Хімпрому», діагональний Володимир Сидоренко – в «Кримсоді», а зв’язуючий Віталій Щитков буквально сьогодні (у вівторок.  – прес-служба) отримав пропозицію від «Фавориту».

Природно, у зв’язку з цим змінилися у нас і задачі. Зараз головна ціль: зберегти команду в Суперлізі. Зараз спробуємо залучити когось з вінницьких волейболістів, які раніше виступали за команду. Крім того, в процесі підготовки змінюватимемо амплуа деяких гравців.

Користуючись випадком, хочу подякувати керівництву ВК «Дніпро», який увійшов у наше скрутне положення та погодився на перенос матчів 10-го туру, інакше ми б не змогли поїхати до Дніпропетровську та лишилися би в такому випадку двох турнірних очок. А в наступному турі граємо за розкладом – приймаємо вдома львівський «Барком».

- Хто підтримував команду останнім часом, адже матеріальні проблеми у «ВНАУ» вже не перший місяць?

- З вересня місяця ми трималися завдяки підтримці президента Вінницької обласної Федерації волейболу Миколи Чумака та тих людей, яким не байдужий вінницький волейбол. Але вони не мають можливості, щоб повністю фінансувати команду. Вони підтримували команду, і ми протрималися певний час.

- Як проходить зараз тренувальний процес?

- Нажаль, зараз він не налагоджений. Тренуються волейболісти не постійно та не всі. На тому тижні команда ледве не була розпущена. Гравці підтримають форму, і як тільки ми вирішимо фінансові питання, тренування проходитимуть в режимі, які власні професійній команді. Тренуємося в залі СКА – дякуватиме керівництву ВПС України за таку можливість.

- Ви маєте на увазі виплату заборгованості по зарплатні, говорячи «вирішити фінансові питання»?

- І це, і взагалі питання фінансування команди. Шукаємо спонсорів, людей, небайдужих до волейболу.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник