«Хімік» продовжив переможну ходу

19:55 | 27 января 2014

Южненський «Хімік» здобув дві перемоги над луцькою «Волинню» в перенесених матчах 9-го туру жіночої Суперліги. Діючий чемпіон України прибув до міста подій прямісінько із Польщі (транзитом через Львів), де проводив матч-відповідь 1/4 фіналу Кубку ЄКВ. Але волинянки не зуміли скористатися цим моментом – різниця в класі виявилася доволі великою. Після цих матчів відрив «Хіміку» від «Орбіти» дорівнює 14 очок, а «Волинь» ділить п’яту сходинку з «Галичанкою».

 

«КОНТИНІУМ-ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ» - «ХІМІК» - 0:3, 0:3

«Континіум-Волинь-Університет» - «Хімік» - 0:3 (21:25, 19:25, 14:25)

«Волинь»: Житовоз, Яцків, Галицька, Ю.Молодцова, Тищенко, Степанюк ; Єфімчук (л), Собчук.

«Хімік»: Кальченко, Трушкина, Хилюк, Чернуха, Савенчук, Кодола; Степанчук (л), Первухина, Новгородченко (к), Захожа, Чернуха, Герасимова.

Судді: В. Козловський (Рівне), А.Осадчій (Чернігів)

Тривалість матчу: 66 хв. (22+23+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанюк - Чернуха

24 січня. Луцьк. СК ОДЮСШ. 345 глядачів.

Ігри в Луцьку завжди були досить складними для «Хіміка», адже «Волинь» багато років конкурувала з южненською командою. Але нові зустрічі були винятком із цього правила суперник значно омолодився і тепер бореться лише за потрапляння в четвірку. Головною проблемою для волейболісток «Хімік» було прийти в себе після матчу в Бельсько-Бялі, що відібрала чимало і фізичних, і моральних сил, а також подальшої дороги до Луцька. Впоралися - цей фактор, якщо і впливав на хід подій в першому матчі з «Волинню», то незначно.

Відзначимо, що в стартовому складі з"явилася Анастасія Чернуха - вперше за час виступу в «Хіміку». Не знітилася, з гри не випадала, та й особливо ніколи було – зв’язуючи завантажували її досить регулярно. На старті до позначки «3» рівність, до першої перерви «+2» у «Хіміка» - після удару все тієї ж Чорнухи. На наступному відрізку Тетяна Хилюк та Ірина Трушкина розвалили прийом «Волині», що сприяло новому відриву. 16:8. До кінця партії луцька команда «з"їла» лише половину. 21:25 після чіткої атаки Катерини Кальченко з третьої зони.

У другій партії підопічні Богуслава Галицького довгий час сиділи на колесі - 3:3, 8:7, 10:11, 14:16. І лише в кінцівці триразові чемпіонки країни дотиснули молодих лучанок. І знову крапку поставила Кальченко, на цей раз успішно зігравши на блоці. 19:25.

Третя партія вийшла в цей день найпростішою для «Хіміка». Вже до першого тайм-ауту дворазову перевагу. Після потрійного блоку на краю сітки воно вже потроїлася - 12:4.

Зупинилися в підсумку на позначці «11». 25:14 в партії і 3:0 - чергові три очки в скарбничці «Хіміка».

 

«Континіум- Волинь- Університет» - «Хімік» - 0:3 (14:25, 12:25, 19:25)

«Волинь»: Житовоз, Собчук, Галицька, Ю.Молодцова, Яцків, Степанюк ; Єфімчук (л), Карасьова (л). Тренер - Богуслав Галицький.

«Хімік»: Трушкина, Первухина, Чернуха, Новгородченко (к), Савенчук, Кодола ; Степанчук (л), Герасимова, Хилюк, Кальченко, Захожа. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: А.Осадчій (Чернігів), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 61 хв. (19+19+23)

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанюк - Кальченко.

25 січня. Луцьк. СК ОДЮСШ. 89 глядачів.

Южненська команда з самого старту приголомшила суперника своєю подачею, тим самим зруйнувавши його прийом, і така картина спостерігалася до кінця матчу. 5:0 - на подачі Олени Новгородченко. До першої перерви 8:2. Вдалий відрізок провела Юлія Первухина, що набрала три очки поспіль в атаці. Анастасія Чернуха ударом по лінії позначила той же шестиочковий порався до другого перерви. 16:10. На фінішному відрізку партії «Хімік» прискорився і фінальний розрив досяг двозначної цифри, а точніше, 11 -ти очок - 25:14.

На старті другої партії у складі «Хіміка» інший дует центральних - Катерина Кальченко - Юлія Герасимова. Ірина Трушкина, до слова, більше на майданчику не з"являлася. Партія почалася з ривка господарок, які не без допомоги волейболісток «Хіміка», повели 4:0. А до першого обов"язковому перерви і зовсім «+5». На цьому відрізку Сергій Голотов зробив заміну на позиції сполучною - вийшла Тетяна Хилюк. А гонитва почалася на подачі Анастасії Чорнухи. Проблеми на прийомі, плюс більш зібрана гра на сітці, вилилися в рідкий по тривалості відрив в одній розстановці - 10:0 (!). «Волинь» після цього удару набрала в партії ще чотири очки, «Хімік» - 11. А закінчилася партія символічно - помилкою луцької команди на прийомі. Цього разу на подачі Хилюк. Підсумок - 25:12.

На старті третьої партії 5:0 на подачі Новгородченко. Далі 8:1. Проте, луцька команда змусила южненських волейболісток капітально попрацювати у захисті, використала свої шанси в нападі, а на подачі Ганни Житовоз і зовсім підібралися на мінімальну відстань - 12:13. Але інтрига, яка було намітилася інтрига швидко зникла. У підсумку 25:19 на партії і 3:0 у матчі.

А в найближчому турі, які відбудеться 31 січня – 1 лютого, на вболівальників чекають відразу два цікавих та принципових протистояння: «Хімік» проти «Орбіти», «Галичанка» проти «Керкінітіди».

ВІДЕО МАТЧІВ «ВОЛИНЬ» - «ХІМІК»

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник