«Хімік» вийшов в челендж-раунд Кубку ЄКВ

11:55 | 23 января 2014

Волейболістки «Хіміка» перемогли в «золотому сеті» польський «Алупроф» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку ЄКВ та вийшли в челендж-раунд, де нашу команду чекає німецький «Дрезднер». «Хімік» вперше пройшов так далеко за чотири сезони виступів в єврокубкових турнірахю

 

«Алупроф» (Бельсько- Бяла, Польща) - «ХІМІК» - 3:0 (26:24, 25:19, 25:16). «Золотий сет» - 12:15

«Алупроф»: Никич 10 очок (6 - атака, 2 - блок, 2 - подача), Горка 13 (11,1, 1), Ліс (к) 8 (2,6,0), Чашкевіч-Лах 12 (9, 1, 2), Вілк 3 (1,2,0), Бейєр 23 (20, 3,0); Войтович (л), Троян. Тренер - Мирослав Завераш.

«Хімік»: Трушкина 17 (14,3,0), Гарелік 17 (15,2,0), Первухина 1 (1,0,0), Новгородченко (к), Савенчук 6 (2,3,1), Кодола 17 (17,0,0) ; Степанчук (л), Кальченко 2 (2,0,0), Захожа, Хилюк, Томич 1 (0,1,0), Герасимова. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: К.Тодоров (Болгарія), С.Нікулеску (Румунія).

Тривалість матчу: 97 хв. (28 +28 +24 +17).

Набрані очки: «Алупроф» 88 (49 - атака, 15 - блок, 3 - ейс, 21 - помилки суперника) - «Хімік» 74 (51 - атака, 9 - блок, 1 - подача, 13 - помилки суперника).

22 січня. Бельсько-Бяла. «Hala Widowiskowo Sportowa». 1200 глядачів.

 

Копнувши напередодні матчу статистику виступів «Алупрофа» в єврокубках, можна було дізнатися, що окрім недавнього «камбека» в дуелі з французьким «Мюлузом» (перемога в «золотому сеті» після 0:3 в першому матчі), у бельчанок була ще одна подібна перемога - над славнозвісною «Уралочкою», причому всього лише два роки тому. Та й вдома за останні два сезони вони програли лише одного разу в семи матчах. Це ще раз зміцнило в думці, що «Хіміку» буде дуже і дуже важко в Бельсько-Бялі.

Втім, і наші волейболістки приїхали не на прогулянку, і з хорошим настроєм і настроєм - це було видно по соковитим планам прямої трансляції.

Початок матчу нагадало дебют южненського матчу: підступні подачі, непрохідний блок і рахунок, краще не придумаєш - 5:1. Чотири очки виграні на блоці. Мирослав Завераш закликав заспокоїтися своїх підопічних, і вони заспокоїлися. Не відразу - 7:2 на користь «Хіміка» після потужної атаки Ірини Трушкиної. А наші волейболістки втратили нитку гри, не добили кілька м"ячів, і «Алупроф» зрівнявся з Южним - 8:8. Трушкина і Ко відновили перевагу, і вже «+4» у «Хіміка» - 17:13 після помилки Бейєр на прийомі. Але знову не добили в атаці, допустили кілька своїх помилок, і лідер змінився - 20:18 попереду господарки. Далі гірше - 23:21. Підвищуємо обертів. Трушкина - швидко, Гарелік - блок -аут, а тут ще помилочка вийшла, у зв’язуючий Вілк - досить доречно. Сетбол у «Хіміку». Але кінцівка за підопічними Завераша: Лис вкоротила подачу - не готові, двічі Горка не залишила шансів, а потім і Чашкевіч-Лах, що називається, запхнула м"яч між рук блокуючих. 26:24 - на користь «Алупрофа». Партія вислизнула.

Друга партія. До позначки «10» вперта боротьба. На подачі Горки полячки пішли вперед. 16:11. «Хімік» бився за кожен м"яч, намагаючись дістати будь, навіть, здавалося б, не береться відскік, але не вистачало реалізації. 25:19.

У третій партії Сергій Голотов справив деякі зміни в розстановці. Анастасія Гарелік перейшла з діагоналі в «догравання», а в «двійку» встала Марина Захожа. Що переслідував цим наш наставник, ми дізнаємося у нього потім, але те, що цей хід зіграв - однозначно. Потім ще вийшла Міна Томич. А партія ця стала бенефісом Хайке Бейєр, яка забила майже все в атаці і досягла успіху на блоці. І, якби це була вирішальна партія, вона б стала справжньою героїнею поєдинку. А так... А так мав бути ще «золотий сет», який все визначав.

У ньому волейболістки «Хіміка» показали все те, що, якось дуже вміло приховували весь цей час. Те, що нашу команду не вбили три програні партії, ми побачили з перших розіграшів. Ми побачили неприборкану міць, всепоглинаюче прагнення до перемоги. Надія Кодола видала нарешті на-гора всю свою енергію, Анастасія Гарелік - туди ж, Ірина Трушкіна - у своєму репертуарі. Але право ж, виділяти нікого не хочеться - попрацювали на славу все. М’яч, що впав на половину «Хіміка» рахунку 4:3 на користь «Алупрофу» зародив деякі сумніви в результаті. 5:3. Але вони тут же зникли після двох потужних атак Трушкиної. 5:5. Полячки здригнулися - промахи Горки, Чашкевіч-Лах. 5:7 - це вже цікавіше.

Гарелік забила з краю по першій зоні - 6:8. Ще раз, мало не вертикально - 6:9. І це вже серйозна заявка на загальну перемогу. Впало в око, що чи не після всіх атак наших волейболісток м"яч зустрічався з майданчиком на боці суперника - чого ми не бачили раніше. Механізм запрацював саме тоді, коли це було необхідно найбільше.

9:13 - Кодола з четвертої зони, як з гармати - такі не беруться. Ще два м"ячика, дівчинки.

«Алупроф» стрепенувся. 12:13. Тайм -аут. Сергій Голотов заспокоїв підопічних. І все. Блок -аут Надії і блок на пару з Іриною. Закрили Бейєр, яка могла стати героїнею. Але не зрослося... Сьогодні героїні - волейболістки «Хіміка».

До речі, успіх команди став відмінним подарунком і президенту ВК «Хімік» Нусрету Аблямитову, який саме 22 січня відзначав свій день народження.

Перший матч з «Дрезднером» «Хімік» зіграє вдома в період 4-6 лютого.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник