Леся Рихлюк - кращий бомбардир CEV Ліги чемпіонів 2014

14:10 | 21 января 2014

Українська волейболістка Леся Рихлюк з 170 очками на сьогоднішній момент є найкращим бомбардиром цьогорічної Ліги чемпіонів CEV.

 

Вперше виступаючи в CEV Лізі чемпіонів за швейцарський клуб "Волеро", зазначає офіційний сайт CEV, Олеся відразу залишила свій слід серед європейської волейбольної еліти. ЇЇ сьогоднішній доробок в 170 очок значно перевищує аналогічні результати таких відомих волейболісток як Наталія Обмочаєва (Гончарова), Катерина Гамова, Мадлейн Монтано.

"Я вважаю що це є результатом нашої спільної кропіткої роботи", зазначає Олеся Рихлюк. "Крім того в нашій команді просто чудова атмосфера, ми дуже добре ладнаємо один з одним. Також я маю відзначити роль нашого тренера Драгутіна Балтіча, який сприяє такій атмосфері." Щодо свого досягнення Олеся сказала наступне: "Звичайно я завжди хочу демонструвати високу результативність, проте основним завданням для мене є успішний виступ команди "Волеро". Головним для мене завжди залишається результат команди, а не індивідуальні показники. Ліга чемпіонів CEV для мене найбільш складний та висококласний турнір в світі. Я дуже пишаюся тим, що приймаю участь в такому турнірі, і щаслива що на сьогодні є його кращим бомбардиром."

Олеся Рихлюк переїхала в Цюріх в 2013 році щоб розпочати з цього сезону виступ за клуб "Волеро". До цього вона кілька років провела в Кореї. Саме завдяки виступу в провідній лізі даної країни, на думку Рихлюк, їй вдалось переосмислити свою роль в команді, що позитивно вплинуло на її вміння та гру. Олеся вважає нинішній її клуб "Волеро" топ-командою і пишається що є її гравцем.

Україна, родом з якої Рихлюк, має давні традиції у волейболі, але виступи збірної України останнім часом не є такими успішними. Олеся не виступала в складі збірної на останньому етапі відбору до чемпіонату Світу 2014, який проходив в Анкарі. Вона зазначила: "В Україні волейбольна школа досить сильна та має гарні традиції. Варто почати з підтримки молодих талановитих гравців, які лише розпочинають професійну кар"єру та згодом можуть стати гравцями світового рівня. Однак на сьогодні нестача фінансів перешкоджає розвитку національного чемпіонату і відповідно створення конкурентного середовища в національній збірній."

Що стосується цілей у свій перший сезон за "Волеро", то вже в ньому Олеся Рихлюк планує досягти максимального результату разом з командою для чого готова докласти всі свої зусилля.

 

 

 

 

Пре-служба ФВУ

Источник