Суперліга (чоловіки). 9-й тур. «ВНАУ» програв «Локо-Експресу», а «Буревісник» вклинився в групу лідерів

02:55 | 20 января 2014

Дві «сухих» перемоги в центральних матчах туру дозволили «Фавориту» закріпитися на позиції лідера Суперліги з відривом в шість очок від «Хімпрому». Головна несподіванка - поразка «ВНАУ» от «Локо-Експресу» на своєму майданчику. Відзначимо появу групі лідерів чернігівського «Буревісника-ШВСМ», який взяв максимум очок в матчах з «Баркомом» і, таким чином, наздогнав «Кримсоду» - у обох команд по 32 очки. Такі, якщо коротенько, основні підсумки туру. Далі – подробиці.

 

«ФАВОРИТ» - «КРИМСОДА» - 3:0, 3:0

Початок першого матчу був за гостями, які тричі поспіль заблокували атаки лубенчан і лише з четвертої спроби пройшла атака господарів першим темпом. До першої технічної перерви «Фаворит», в стартовому складі якого вийшли: Бойко, Осадца, В.Сухінін, Д.Сухінін, Корнієнко, Паласюк, Гармаш (ліберо), все ж наблизився до суперника 7:8, але потім розрив дещо зріс, повідомляє сайт СК «Фаворит». Не пішли подачі в лубенчан (за партію - сім помилок) і, що прикро, атака у Віталія Сухініна. Друга технічна перерва – 14:16. Після цього гра вирівнялася – 16:16, і господарі вперше виходять вперед – 19:18. Впродовж п’яти хвилин тренер «Кримсоди» двічі брав тайм-аут, але лубенчани й надалі вели у рахунку. В завершальній частині партії добре себе проявили Станіслав Корнієнко та Дмитро Сухінін – 25:23 і 1:0.

Другу партію почали з місця в кар’єр – 1:5, проте Юрій Паласюк зробив п’ять поспіль вдалих подач і господарі швидко зрівняли рахунок 6:6, далі 10:10, 12:12 і тут кілька поспіль потужних атак від Корнієнка – 16:13. Тут же добрий почин підтримує Віталій Сухінін, і при рахунку 18:14 гості просять тайм-аут. Але переломити хід партії супернику не вдалося – 21:16, 23:19 і підсумкові 25:20 - 2:0.

В дебюті третьої партії на блоці розігралася зв’язка Віталій Сухінін та Юрій Паласюк, які кілька разів поспіль вибудовували мур на шляху м’яча суперника - 6:1. Далі розвинули успіх – 8:1, 11:5. При рахунку 13:7 Руслан Рубан зробив перші заміни: на поле вийшов, щоправда ненадовго, Михайло Главчук, а при рахунку 19:10 в гру включився Ярослав Заїка, який відзначився двома результативними атаками. Словом «Фаворит» третю партію провів на куражі і не випустив з рук перемогу – 25:14 і в підсумку 3:0.

 

Пилип ГАРМАШ, ліберо СК «Фаворит»:

- Це сьогодні «Кримсода» зіграла слабко чи сильно «Фаворит»?

- Скоріше за все сильніше зіграли ми. У наших волейболістів був добрий настрой на гру. Помилки на подачі компенсувалися хорошим захистом і нападом. Сьогодні доволі багато поставили блоків. Все в принципі було на висоті. Тренер задоволений.

 

У другому матчі за рівної боротьби у першій партії, лише після рахунку 14:14 «Фавориту» вдалося поступово схилити шальки терезів на свою користь. На подачі господарі практично не помилялися, а в «Кримсоди» не ладилася атака. Відрив поступово ріс 18:15, 21:16, 23:18 і в підсумку лубенчани спокійно довели партію до перемоги – 25:20 і 1:0.

Упродовж другої партії «Фаворит» постійно вів у рахунку 1-2 очки, але кримчани змогли наздогнати суперника при 20:20. В ключовому епізоді вкотре вдало зіграли на блоці Віталій Сухінін та Юрій Паласюк. Останні очки в цій найцікавішій партії кожній з команд давалися після затяжних видовищних розіграшів. Після рахунку 21:21 наші волейболісти зробили вольовий ривок – 25:21 і повели 2:0.

При рахунку 9:4 тренер «Кримсоди» вже використав обидва тайм-аути, але його підопічні не могли впоратися з діями лубенських волейболістів. Після другої технічної перерви за рахунку 16:8 Руслан Рубан почав активно робити заміни та поступово задіяв усіх гравців, хто не вийшов у стартовому складі. Приємно, що малюнок гри не зіпсувався. На подачах Дмитра Сухініна відрив нашої команди виріс до 22:12. Фінальну крапку в зустрічі поставив потужним ударом Ярослав Заїка – 25:15 і 3:0.

Лубенський «Фаворит» у 2014 році проводив перші домашні матчі, то ж вболівальники скучили за волейболом і обидва дні трибуни спорткомплексу ПЗМС буле переповнені. Відрадно, що лубенська команда не просто здобуває очки, а показує видовищну й цікаву гру.  

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- Доки наші вболівальники святкували, ми працювали, і відпрацювали хлопці на ура - молодці. Я задоволений цими двома матчами, як попередніми іграми у Львові. Проти «Баркому» навіть було важче грати, тому що на виїзді проти аутсайдера важче налаштуватися. Силу «Кримсоди» показує їхнє турнірне місце, це команда яка зараз знаходиться в четвірці, я б не хотів би когось окремо виділяти. Просто, хочу подякувати хлопцям, за те, що вони в черговий раз виконують те, що від них вимагається. Це найголовніше. А суперник зіграв на скільки, на стільки ми їм дозволили. За шість партій, які ми зіграли, було лише дві помилки на прийомі. Це багато про що говорить. При такій нашій грі без помилок «Кримсода» не змогла показати кращий результат.  

 

«ХІМПРОМ» - «ДНІПРО» - 3:1, 3:1

У першому колі підопічні Миколи Пасажіна на виїзді двічі впевнено обіграли суперників з однаковим рахунком 3:0. Здавалося , що й на цей раз у сумчан не повинно було виникнути ніяких особливих проблем, зазначає сайт СК «Сумихімпром». Але ще перед матчем насторожували два останніх поразки у Вінниці, де « Хімпром» програв місцевому ВНАУ обидва рази в трьох партіях.

Першу партію сьогодні сумські волейболісти виграли дуже легко 25:18. Проте другий сет також легко програли 18:25. Третя партія знову пройшла з помітною перевагою сумчан 25:15 . А в четвертій суперникам довелося довго з"ясовувати стосунки, поки господарі поля все-таки не схилили чашу терезів на свій бік - 31:29. Якби «Хімпром» поступився і в цьому сеті, то не уникнути б йому втрати очка, а то й двох.

У першій партії господарі поля несподівано поступилися гостям 19:25. Але вже починаючи з другого сету, підопічні Миколи Пасажіна стали діяти на майданчику більш агресивно в атаці і надійніше в захисті. Як результат другу партію сумчани виграли 25:19. А далі вже було те, чого очікували від «Хімпрому» їхні вболівальники ще з першої гри: перевага сумської команди була безперечною, про що свідчить рахунок у третьому і четвертому сеті, відповідно 25:10 та 25:11.

 

«ВНАУ» - «ЛОКО-ЕКСПРЕС» - 3:1, 1:3

Вінничанам не вдалося повторити успіх попереднього туру, коли був двічі переможений «Хімпром». Рахунок першого матчу краще всього характеризує його напругу - 27:25, 19:25, 28:26, 27:25. А ось на другий двобій підопічних Олександра Бондаренка не вистачило. Визначально, напевно, став третій сет, який харків’яни видряпали у відчайдушній боротьбі – 25:23. Наступна партія теж за «залізничниками». У підсумку 3:1 на їх користь. І це, напевно, головна несподіванка туру.

 

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «БАРКОМ» - 3:0, 3:0

Новачок Суперліги «Барком» нічого не зміг протиставити четвертій команді України за підсумками минулого сезону. Тільки в другій партії першого дня у львів’ян були шанси на перемогу, але досвід чернігівців дався взнаки. В наступному турі «Буревісник» відправиться до Красноперекопську, де перевірить свою конкурентоспроможність в боротьбі за найвищі позиції.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник