Суперліга (жінка). 9-й тур. «Орбіта» та «Сєвєродончанка» укріпили позиції, «Керкінітіда» піднялася на четверту сходинку

12:55 | 19 января 2014

Дев’ятий тур жіночої Суперліги не приніс несподіванок – всі фаворити здобули домашні перемоги, маючи досить таки суттєву перевагу в кожному з матчів. «Орбіта» та «Сєвєродончанка», здобувши по дві перемоги укріпили свої позиції у верхній частині турнірної таблиці. Відрив сєверодонецької команди від четвертої cходинки дорівнює вже 14-ти очкам. А на цій позиції тепер «Керкінітіда», яка обігнала двох своїх конкурентів – «Волинь» та «Галичанку», маючи в активі 25 очок. Огляд матчів туру далі до вашої уваги.

 

«СЕВЕРОДОНЧАНКА» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-УКРЇНБАНК»- 3:0, 3:0

 

«Сєвєродончанка» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - 3:0 (25:9, 25:13, 25:16)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Лісєєнкова (к), Чернецька, Бурбелюк, Сидоренко, Лідяєва; Марковська (л), Палій. Тренер: Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»: Туркула (к), Дуб’янська, Гебер, Дудник, Мадзар, Рева, Фарисєєва; Дельрос (л), Скороход. Тренер: Андрій РОМАНОВИЧ.

Судді: В.Паєвський (Харків), В.Босенко (Суми).

17 січня. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 800 глядачів

У 9-му турі господаркам майданчика не доводилося розраховувати на допомогу травмованої Тетяни Литвиновської, - зазначає фан-сайт ВК «Сєвєродончанка». Втім, вони впоралися і без її разючої подачі, а в четвертій зоні вийшла Олена Сидоренко.

У дебюті зустрічі суперники невпевнено почувалися в прийомі - 3:3. «Сєвєродончанка» реабілітувалася практично миттєво, а гості так і не змогли налагодити цей елемент волейболу. Відірвалася сєвєродонецька команда на подачі Ані Лісєєнкової - 9:3 . Тернополянки, нарешті, знялися, однак ініціативу капітана сєвєродонецької команди підхопили Ганна Бурбелюк та Олена Сидоренко - 14:4. У першому сеті на рахунку підопічних Гарія Егіазарова чотири ейси. А ще скільки подач приймаючі гостей не змогли довести? Тільки за рахунку 24:8 своє перше очко набрала Туркула, але до подачі вона так і не дісталася - за партію волейболістки «Галичанки» не змогли пройти навіть одного кола розстановки - 25:9.

Схожу картину глядачі спостерігали і в другому сеті п"ятничного вернісажу. Після введення м"яча в гру Наталією Чернецької гості довгий час не могли організувати разючої атаки. В одному випадку Сидоренко відбилася на блоці, у другому Лідяєва увігнала перехідний м"яч - 8:4. Туркула і Рева спробували вирівняти гру (10:8), поки у справу не вступила Лісєєнкова . За рахунку 13:9 свою першу подачу в матчі виконала Туркула і відразу ж заробила очко. Зупинила підопічних Романовича Лідяєва - 16:10. Хороший відрізок провели Бурбелюк з Лісєєнкова, оформивши перемогу у другій партії - 25:13.

Андрій Романович залишив на майданчику Інну Скороход. Спочатку гості трималися. Точніше, тримала їх Ганна Рева, яка відзначилася до першого технічного перерви шістьма пунктами - 7:8. Правда, «Сєвєродончанка» тут же повернула все на свої місця - 10:8. А «Галичанка», незважаючи на налагодивши прийом, стала одну за одною допускати помилки в атаці - 16:10, 20:14. У підсумку 25:16. За статистикою в третій партії гості переграли господарок за кількістю результативних дій в атаці, щоправда, значно поступившись в якості.

«Сєвєродончанка» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - 3:0 (25:23, 25:20, 25:17)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Лісєєнкова (к), Чернецька, Бурбелюк, Сидоренко, Лідяєва; Марковська (л), Палій, Юрченко, Деніна. Тренер: Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»: Туркула (к), Дуб’янська, Гебер, Дудник, Мадзар, Рева, Фарисєєва; Дельрос (л), Скороход, Стасівська. Тренер: Андрій РОМАНОВИЧ.

Судді: В.Босенко (Суми), В.Паєвський (Харків).

18 січня. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 600 глядачів.

У рідних стінах «Сєвєродончанка» провела 5 турів сезону-2013/2014. І в кожній з десяти ігор їй супроводжувала удача. Лише зрідка вона давала суперникам невеликі шанси на успіх. Правда, ніхто ними не скористався. 30 очок з 30 можливих та з 39-ти, які набрані в цьому чемпіонаті.

Не стала на заваді і «Галичанка». Хоча в повторній зустрічі гості чинили опір до останнього. Четверте місце-то від них тікало. Почали вони дуже активно - 1:4, 6:9. Змінили хід матчу Лісєєнкова з Бурбелюк - 10:10. Взагалі, двом Аням, на даний момент, збірна пішла на користь - форму вони набрали пристойну. Гості трималися до другої технічної перерви, на який команди відправила своїм ефектним скиданням Сидоренко - 16:15. Трохи пізніше на її ж подачі господарі відірвалися - 20:16. У наші подальші плани тернополянки втрутилися двічі, відігравшись до 22:20 і до 24:23. Вбила претензії на інтригу Бурбелюк .

Підопічні Гарія Егіазарова, щоб уникнути проблем попередньої партії, відразу пішли у відрив - 6:3, 8:5. Проти була тільки Ганна Рева, що грала і за себе і за ту дівчину - 14:14. І знову сили гостей вичерпалися до кінцівки - 17:17. На вісім очок «Сєвєродончанки» опоненти відповіли тільки трьома від Реви - 25:20.

Останній шанс на успіх для «Галичанки» оформила Туркула - 7:8 у третій партії. І все б добре, але ось невдача - за рахунку 11:10 на подачу у нашої команди вирушила Ганна Лісєєнкова. Гостьовий прийом тріснув – забивала перехідні Чернецька, добивала суперника Бурбелюк - 18:10. Перемога від господарів нікуди не ділася - 25:17.

На рубежі січня-лютого «Сєвєродончанка» доведеться зустрітися з аутсайдером суперліги, рівненської «Регіною». А тижнем пізніше її очікує справжній іспит - в Льодовий палац завітає южненський «Хімік».

 

«ОРБІТА-ЗТМК-ЗНУ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:1, 3:0

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:1 (19:25, 25:17, 25:18, 25:7).

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Фролова, Сильченкова, Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Козловська (л),  Сухорукова, Лютикова, Угленко, Дрозд, Міщенко. Тренер: Ігор Філіштинський.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Бєлова, Лимарева, Лозинська, Грицуняк, Шаповалова, Ярута; Кара (л), Вікторчук (л), Овезгельдієва, Понамарьова. Тренер: Валерій Пархоменко.

Cудді: Е.Гранько (Харків), А.Батюк (Кривий Ріг).

Кращі гравці (версія ФВУ): Дерюгіна – Лимарева.

17 січня. Запоріжжя. Палац спорту «ЗАС». 248 глядачів.

Команда гостей в поточному чемпіонаті міцно займає останню сходинку в турнірній таблиці. Провівши 16 ігор, волейболістки з Рівного не змогли здобути жодної перемоги. У їх активі всього одне очко, здобуте в програному з рахунком 2:3 матчі першого туру у Луцьку, і тільки сім виграних партій. У першому колі «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» виграла обидві зустрічі в Рівному з «сухим» рахунком, але більш-менш простою була тільки одна партія. У складі «Регіна» грали дві колишні запоріжанки: Валерія Соболь та Світлана Шаповалова. Правда, перший на майданчик не виходила, а друга діяла  з азартом, - розповідає сайт «Вся власть».

Відзначимо, що в стартовому складі команди вийшла 18-річна нападниця Олександра Биценко – одна з найперспективніших в Україні волейболісток, яка раніше виступала в «Галичанці», а в міжсезонні залишила тернопільську команду. У другий день у складі «Орбіти» дебютувала 19-річна одеська зв’язуюча Анастасія Міщенко, яка попередні два сезони знаходилася в обоймі «Хіміку» - мала кілька ігор за основну команду та провела увесь минулий чемпіонат у вищій лізі як гравець фарм-клубу.

Почали гості досить потужно. Не прийнявши першу подачу від Катерини Фролової, рівнянки далі взяли чотири розіграші поспіль. Ігор Філіштинський змушений був узяти тайм-аут. Не допомогло, програли ще очко. Кілька помилок допустила Христина Пугачова. За рахунку 2:7 замість неї на майданчик виходить Ксенія Сухорукова. Перед першою технічною перервою 3:8. Не виходить гра ані в захисті, ані в атаці. Тільки капітан команди Катерина Сильченкова намагається якось надихнути подруг. Рахунок зріс на користь гостей. 15:22. Повернулася Пугачова. Однак, партію врятувати не вдалося.

Другий сет. Увійшла в гру Поліна Лютикова. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» повела - 4:0, а потім зменшила оберти, і рахунок змінився на 6:5 після невдалих атак Лютикової і Сильченкової. Поступово гра запоріжанок стала набувати звичні риси. Запрацював блок, захист. Уже «Регіна» шляхом замін намагалася переламати хід зустрічі, але не вийшло.

Третя партія. Майже копія другої, та й рахунок її майже такий же. А в четвертому сеті боротьби не було. «Орбіта» заграла дуже потужно, і її важко було зупинити. Ігор Філіштинський надав можливість зіграти найближчому резерву – Дар’ї Дрозд та Ользі Угленко.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0 (25:19, 25:12, 25:14)

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Фролова, Сильченкова, Пугачова, Лютикова, Скрипак; Дерюгіна (л), Козловська (л), Биценко, Угленко. Тренер: Ігор Філіштинський.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Бєлова, Лимарева, Лозинська, Грицуняк, Шаповалова, Ярута; Кара (л), Вікторчук (л), Рудьо, Овезгельдіева, Понамарьова. Тренер: Валерій Пархоменко.

Судді: А.Батюк (Кривий Ріг), Є. Гранько (Харків).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скрипак – н/визначено.

18 січня. Запоріжжя. Палац спорту «ЗАС». 293 глядача.

Другий поєдинок для «Орбіти» видався набагато легшим. З перших ударів по м"ячу у кожної партії запоріжанки відривалися у рахунку на 4-5 очок. Причому у всіх набирати очки починали після атак Христини Пугачової. У цей день у неї, практично, виходило все. Діагональні атаки, подачі. Втім, вся команда грала добре. А от гра гостей на цей раз нічим не запам"яталася. Після цих матчів «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» продовжує зберігати другу сходинку в турнірній таблиці.

 

«КЕРКІНІТІДА» - «КРЯЖ-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - 3:0, 3:0

Лише в одній з шести партії вінницька команда змогла чинити гідний опір кримчанкам, програвши в третьому сеті п’ятничної зустрічі 23:25. В решті партій гості не змогли набрати більше 18-ти м’ячів. «Керкінітіда», здобувши шість очок, обігнала і «Волинь», і «Галичанку». Вже в наступному турі кримську команду чекає в Тернополі одне з найважливіших протистоянь в боротьбі за місце у фінальній четвірці.

 

Нагадаємо, що перенесені матчі 9-го туру «Волинь» - «Хімік» відбудуться 24-25 січня.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник