Суперліга (чоловіки). 8-й тур. Центральні матчі. «ВНАУ» проти «Хімпрому»

01:10 | 10 января 2014

Центральне протистояння 8-го туру відбудеться у Вінниці, де зустрічатимуться дві команди з першої четвірки – лідер чемпіонату «Хімпром» та місцевий «ВНАУ», який замикає квартет. Перед стартом навряд чи міг передбачити, що ці колективи конкуруватимуть за найвищі місця на першому етапі, адже «аграрії» стояли на грані існування та приступили до підготовки всього за три тижні до початку сезону. Найближчі матчі з розряду стикових, як говорять, за шість очок, тож мають стратегічний характер вже в розрізі всього чемпіонату.

 

ПІДГОТОВКА

Після срібного фінішу в Кубку України волейболісти «Хімпрому» провели тренувальний цикл з акцентом на фізпідготовку, і 29 грудня пішли на новорічні канікули, які завершилися у другий день нового року. Далі команда приступила до цілеспрямованої підготовки до ігор із «ВНАУ». 8 січня «хіміки» виїхали до Вінниці. В Києві до команди приєднався зв’язуючий Сергій Гуменюк, який виступав у складі збірної України у відбіркових матчах чемпіонату світу.

В подібному ж графіку провели новорічний відрізок і вінницькі волейболісти. Команда, як говориться, працювала в звичайному режимі. Як розказав головний тренер «ВНАУ» Олександр Бондаренко, ніяких кардинальних змін в фінансуванні команди не відбулося. Проходили тренування в залі СКА, а матчі відбуватимуться в залі спорткомплексу Медуніверситету.

 

ДАВНІ СТОСУНКИ

Нинішніх опонентів зв’язують цікаві та принципові стосунки з 2011 року, коли вони боролися за путівку у Суперлігу. Матчі «ВНАУ» та «Хімпрому» пустими за змістом не бувають, вони завжди наповнені інтригою та цікавою боротьбою, достатньо сказати, що за цей період лише 2 матчі з 16-ти завершилися в трьох партіях, а ось в половині з них команди сперечалися по повній програмі.

Минулий чемпіонат суперники завершили, по старій звичці (з часів «вишки»), у стиковому двобої – на цей раз за п’яте місце – і знов дві «п’ятихатки». Обидві на користь «Хімпрому». Новий сезон продовжився таким же чином, п’ятисетовою перемогою сумчан. Проте наступного дня вінничани реваншувалися, та ще й як, з рахунком 3:0. На другому етапі Кубку України «Хімпром» розквитався з обидчиком, але осічка сумчан на старті явно додасть перцю центральному протистоянню 8-го туру.  

За період, що минув з тих пір, «Хімпром» явно набрав оберти, завершивши перше коло в якості лідера, а ось «ВНАУ» наприкінці кола – напроти, їх зменшив, що, можливо, пов’язано з фінансовими проблемами. Відповідь на останнє питання дадуть вже найближчі матчі.

 

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер «ВНАУ»:

- «Хімпром» суперник добре нам відомий вже по іграм нинішнього сезону, втім як і ми, добре відомі сумчанам. Тому, на мій погляд, обидва колективи навряд чи зможуть піднести один одному сюрпризи.

Команди приблизно рівні за силою, хоча «Хімпром» має перевагу в глибині складу, а з цим і більш широку тактичну варіативність, ми в плані підсилення гри можемо надіятися тільки на одну позицію. Підсумок матчів визначиться, як на мене, в боротьбі характерів, в рівні настрою команд. Що стосується елементів, то дуже важливо буде, як ми впораємося з прийомом, адже останнім часом у нас є проблеми в цьому елементі – через це ми програли півфінальну гру Кубку в Харкові, а також в домашньому матчі з «Буревісником». Прийом та подача стануть, на мій погляд, визначальними щодо підсумку матчів.

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер СК «Хімпром»:

- Миколо Миколайовичу, які висновки зроблені з матчів з вінницькою командою в першому колі, де «Хімпром» втратив чотири очки?

- Тоді ми були не так готові, як зараз. Знали, що в добрій формі знаходиться суперник, який переміг на першому етапі Кубку України «Локомотив». Природно, що ми серйозно налаштовувалися, детально вивчали відеозаписи ігор суперника. В першому матчі це допомогло добитися перемоги 3:2, але у другому поєдинку вінницькі волейболісти своїми зарядом, емоціями, діями розрушили наші плани. Особливо я б відзначив дії суперника на подачі, прийомі та добрий організований захист. Вони виглядали більш свіжими, ніж ми на той момент сезону.

- На другому етапі Кубку України «Хімпром» взяв реванш…

- Наша очна гра на другому етапі Кубку України показала, що ми добре використали слабкі місця суперника, та й в загальному рівні підіймаємося. І подача в тому матчі полетіла і на блоці краще зіграли.

Напередодні нового двобою проведемо з командою детальний розбір нашої кубкової матчу. Внесемо деякі корективи з урахуванням умов проведення матчу. Зал невеличкий, тому багато чого залежатиме від подачі та прийому. В такому залі на перший план виходить саме техніка виконання елементів. Хто краще подаватиме та прийматиме, то й доб’ється бажаного результату. Звісно в ключові моменти буде важлива сила характеру гравців. Ми намагатимемось добитися двох перемог. Інший результат нас не влаштує.

 

«ВНАУ» - «Хімпром».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

16 матчів: +5-11, партії - 32-38, очки - 21-27.

Суперліга-2013/14 – 2 матчі: +1-1, партії - 5-3, очки – 4-2. Суми – 2:3, 3:0.

Кубок України-2013/14 – 1 матч:+0-1, партії – 1-3, очки – 0-3. Суми – 1:3.

Суперліга-2012/13 – 6 матчі: +1-5, партії - 12-16, очки – 7-11. Вінниця - 3:1, 2:3, 2:3. Суми – 2:3, 1:3, 2:3

Кубок України-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії – 3-1, очки – 3-0. Красноперекопськ – 3:1.

Вища ліга-2011/12. 6 матчів: +2-4, партії – 11-15, очки – 7-11. Вінниця – 3:1, 0:3, 2:3, Суми – 2:3, 3:2, 1:3.

 

«ВНАУ». Матчі вдома. Сезон-2013/14.

6 матчів:+4-2, партії - 15-9, очки – 12-6.

Суперліга. «Дніпро» – 3:0, 3:0. «Кримсода» - 3:1, 2:3, «Буревісник-ШВСМ» - 3:2, 1:3.

 

«Хімпром». Матчі на виїзді. Сезон-2013/14.

8 матчів:+6-2, партії - 20-12, очки – 16-8.

Суперліга. «Дніпро» - 3:0, 3:0, «Кримсода» - 3:2, 1:3, «Буревісник» - 3:1, 3:1. Кубок України. «Буревісник» - 3:2, «Локомотив» - 1:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник