Юрій ФІЛІППОВ: «Нам по силам вийти на чемпіонат світу»

14:40 | 29 декабря 2013

Чоловіча збірна України з волейболу, як і жіноча, розпочала підготовку до третього, вирішального, раунду відбору на чемпіонат світу-2014. Команда тренується у Харкові з 24 грудня. Головний тренер збірної Юрій ФІЛІППОВ, який брав участь в єдиному для українців чемпіонаті світу-1998 в якості гравця, спробує вибороти це право вже в якості тренера.  У фінальну частину головного волейбольного форуму планети потраплять переможці п’яти європейських груп та одна краща команда серед тих, що посядуть другу сходинку. Вашій увазі інтерв’ю керманича збірної незадовго до старту відповідального старту.

 

У склад збірної України увійшли 10 волейболістів «Локомотиву» - Микола РУДНИЦЬКИЙ, Дмитро ТЕРЬОМЕНКО, Костянтин РЯБУХА, Ян ЄРЕЩЕНКО, Євген КАПАЄВ, Володимир ТАТАРИНЦЕВ, Сергій КАПЕЛУСЬ, Денис ФОМІН, Юрій ТОМІН та Володимир КОВАЛЬЧУК, а також екс-гравці харківської команди Сергій ТЮТЛІН («Динамо», Москва) та Сергій ГУМЕНЮК («Хімпром», Суми). Наша збірна зіграє у словацькому місті Попрад з 3 по 5 січня проти збірних Фінляндії (3.01), Словаччини (4.01) та Греції (5.01).

 

- Юрію Івановичу, напередодні старту «Фіналу чотирьох» Кубку України ви говорили, що є проблеми зі свіжістю гравців «Локомотиву», які стали основою збірною. Вдалося ії знайти?

- Гадаю, що так, раз ми завоювали Кубок.

- В чому бачите резерв для отримання оптимальної готовності?

- Скажу так: збірна України давно не потрапляла на чемпіонат світу, вже п"ятнадцять років минуло, тож хлопці горять бажанням це зробити. У них є велике бажання зіграти на чемпіонаті світу. І якщо у них зараз немає сил, вони ці сили знайдуть. Ми прикладемо всі зусилля, щоб потрапити на головний старт року.

- Серед суперників команди Фінляндії, Словаччини та Греція. Що скажете про ці команди, як оціните їх рівень?

- Збірна Фінляндії грає у Світовій лізі, Словаччина та Греція беруть участь в Євролізі. Перші дві названі команди виступали і в недавньому чемпіонаті Європи. Зрозуміло, що рівень суперників високий.

- Кого з них можете виділити?

- Напевно, збірну Фінляндії, яка є більш досвідченим колективом, ніж інші. Але й Греція, і Словаччина теж в числі претендентів на вихід з групи.

- Напевно вам вже не раз задавали наступне питання. У збірній Греції грає ваш син Дмитро. Які думки у зв’язку з цим?

- Одного разу ми вже зустрічалися одним з одним, тільки на рівні клубів. Що стосується думок з приводу нової зустрічі, відповім так: мені хочеться, щоб збірна України стала переможцем групи та напряму вийшла на чемпіонат світу, а Греція – потрапила у число фіналістів з другої сходинки.

- Напевно ви знаєте стиль гри вашого сина, і це трохи полегшує задачу нашої команди. Чи не так?

- Дмитро зараз грає на хорошому рівні, в команді «Jastrzebski Wegiel», яка посіла перше місце в груповому турнірі нинішньої Ліги чемпіонів і, звісно ми слідкуємо за збірною Греції та  за клубом, де виступає Дмитро. До того ж, ми з греками граємо в останній день, тож буде можливість їх детально розібрати.

- Чи володієте зараз інформацією про суперників?

- Так, інформацією ми не обділені, адже наші суперники постійно на виду.

- Чи по силам збірній України вийти на чемпіонат світу?

- Так, незважаючи на те, що ми поступаємося суперникам за досвідом виступів гравців на рівні збірних, нашій команді по силам виконання головної задачі. Якщо налаштуємось, якщо покажемо свою гру, рівня та великого бажання наших волейболістів вистачить для того, щоб це зробити.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник